Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, maart 10, 2006

Buiten eten!

Het warmterecord voor 10 maart, dat met 77 graden Fahrenheit al vanaf 1965 bestond, werd vandaag gebroken. Het werd maar liefst 78 graden, dus 27 graden Celsius!

Natuurlijk moesten we daar ruim van profiteren en ik ben dan ook praktisch de hele dag buiten geweest.

Omdat Mallory nog steeds ziek is, rijd ik al voor de derde keer deze week naar Christine's huis. We lopen anderhalf uur en zien overal tekens van lente: narcissen, die bloeien, struiken, waar de blaadjes voorzichtig tevoorschijn komen en blazende Canadese ganzen in de vijver, die bang zijn, dat wij hun nest komen verstoren.

Het voelt al flink warm en na mijn douche doe ik lekker zomerkleding aan. Ik heb Katja beloofd haar om kwart over twaalf uit school te halen, zodat ze haar scheikunde test mist. Ze heeft door haar ziekte geen tijd gehad ervoor te studeren en wil hem liever maandag inhalen. Ook zij doet meteen bij thuiskomst een korte broek aan.

Op weg naar huis stoppen we even voor lunch bij Subway, Katja's favoriete eten. Zij vindt het wel gezellig zo even spijbelen op een prachtige zomerachtige dag!

Om een uur haal ik Sylvia en Teddie op. Er is niet ver van ons vandaan een vrij grote speeltuin, waar Teddie zich anderhalf uur flink vermaakt en Sylvia en ik op een bankje kunnen kletsen. Het is wel heel warm en we krijgen enorme dorst, dus we gaan lekker bij Sylvia buiten op het terras wat drinken.

Dan belt Katja, dat ze met Brynna zijn gaan wandelen, maar dat die halverwege de wandeling niet verder wil. Ik neem gauw afscheid van Sylvia en haal ze met de van op. Brynna stikt er inderdaad bijna in van het hijgen, het arme dier! De combinatie warmte en oud zijn maken, dat ze echt nog maar korte afstandjes kan wandelen.

Saskia gaat vannacht bij Aoife logeren, dus ik breng haar spulletjes en daarna installeer ik me met mijn boek op het deck. Heerlijk! Er zingen allerlei vogeltjes in de tuin, een stel Canadese ganzen vliegt over en aan de overkant spelen de kinderen in het speeltuintje bij de kerk. Echt zomergeluiden!

De zonsondergang is prachtig en terwijl ik ernaar kijk, zie ik mijn buurvrouw Wendy ook alleen buiten zitten. Ik roep haar toe, dat ik een heerlijk glaasje witte wijn voor haar heb en dat laat ze zich geen tweede keer zeggen. Gezellig samen op het deck kletsen we zo een paar uur weg. Rick kan het ook heel goed met Don, Wendy's man, vinden en we zien ze veel te weinig, ondanks, dat ze hiernaast wonen.

Maar zij hebben alleen een 21-jarige zoon, die weliswaar nog thuis woont, maar verder helemaal zelfstandig is. Dus ze reizen samen wat af, die twee!

Rick is laat thuis en Wendy vertrekt net als hij binnenkomt. Alleen Kai is thuis en met zijn drieen gaan we naar Glory Days. Daar kunnen we buiten op het terrasje meteen een tafeltje krijgen. Wat een luxe, buiten eten op 10 maart!

0 reacties: