Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, maart 27, 2006

George Washington en meer

Stralend blauwe luchten lachen me toe als ik opsta! De perfecte dag voor onze plannen vandaag. Na een snel ontbijt lopen Petra en ik 3,25 mijl in iets meer dan een half uur. Ik kan al voelen, dat het vandaag een lekker temperatuurtje wordt.

We nemen gauw een douche en stappen dan in DE SMURF om naar Mount Vernon te rijden. Het verkeer werkt goed mee en we nemen de George Washington Memorial Parkway erheen. Dit is mijn favoriete weg in dit gebied, prachtige uitzichten over de Potomac rivier en mooie huizen langs de kant.

We komen rond tien uur bij George en Martha Washingtons huis aan. De eerste keer, dat ik hier kwam, was er slechts een huis. In de vele jaren sindsdien is er van alles bij gebouwd en nu zijn ze bezig aan een groot museum. Petra en ik kopen een kaartje en sluiten dan aan bij de rij, die wacht om het huis binnen te gaan. De wachttijd valt alles mee en zo'n twintig minuten later staan we, waar George en Martha meer dan tweehonderd jaar geleden hun leven deelden.
Image hosting by Photobucket

Iedere keer, dat ik plaatsen bezoek, waar ik al vele malen geweest ben, merk ik, dat ik toch altijd weer iets nieuws zie of leer. Daardoor geniet ik net zoveel als mijn gast(en), die het voor het eerst zien.
Image hosting by Photobucket

George en Martha hadden een prachtig uitzicht over de Potomac en de organisatie, die het landgoed nu onderhoudt, heeft gevochten om dat zo te houden, leer ik vandaag. Het plan om er een waterzuiveringsinstallatie aan de overkant in Maryland te installeren werd met succes afgeweerd en dat land in Maryland is nu parkland, zodat we (voorlopig althans) een uitzicht hebben, zoals de Washingtons dat hadden.

Na de interessante tour door het huis (de sleutel van de Bastille hangt aan de muur) lopen Petra en ik langs de verschillende slavenkwartieren, zien de graven van de Washingtons en genieten van de pasgeboren lammetjes. De zon schijnt uitbundig en de lucht is zo blauw, er is geen wolkje aan de lucht en de luchtvochtigheid is nihil.

Om half twaalf hebben we het meeste gezien en rijden, alweer via de Parkway, naar Old Town Alexandria. Ik parkeer de auto onder City Hall, waar we zien, dat de burgemeester op zijn werk is, want zijn parkeerplaats is ingenomen.

Omdat het lunchtijd is lopen we meteen naar Gadsby's Tavern. De innkeeper grapt met ons, dat we vast niet uit Nederland zijn komen rijden. We krijgen een leuk tafeltje aan het raam en het is moeilijk om uit al de lekkere gerechten te kiezen! De serveerder, in Coloniale kleding, zegt welke gerechten het populairst zijn. We delen een kopje peanut soup en Petra neemt een zalm en bacon sandwich en ik kipsalade. Het smaakt allemaal voortreffelijk.

Na het eten lopen we naar de rivier. Hier bekijken we de vele ateliers van de artiesten in de Torpedo Factory. Dit is voor mij de eerste keer ooit, dat ik daar rondloop. Het is grappig om te zien, maar de kunst spreekt me niet echt aan.
Image hosting by Photobucket

Buiten laat ik Petra het jachthaventje zien. Een kleintje gooit brood naar alle eendjes, maar mag het dan niet meer van zijn oma. Gillend kleintje is het gevolg. Rust is verstoord.

Wij lopen verder naar de Virginia Company, een winkeltje met enkel produkten uit dit gebied. Petra koopt Virginia pinda's met speciale kruiden en een zakje met mix voor pinda soep.

Hierna wil ik Petra nog een paar dingen laten zien: de kinderhoofdjes weggetjes en de oude huisjes en ook het Old Presbyterian "Meeting House" (alleen de Episcopalian Church (Church of England) mocht in die tijd "church" genoemd worden), waar voornamelijk graven uit de Revolutionaire tijd te zien zijn, waaronder het graf van de onbekende Revolutionaire soldaat.

Alexandria blijft leuk en er is nog veel meer te ontdekken, maar wij willen van het mooie weer gebruik maken en Great Falls bekijken. Om daar te komen rijd ik de hele George Washington Memorial Parkway af en we genieten van het uitzicht.

Eerst langs Washington's National Airport, waar iedere paar minuten een vliegtuig landt of opstijgt. Daarna komt het Pentagon en uitzicht op de monumenten van de stad aan de overkant van de rivier. Na de stad is het ongerepte natuur tot we de Washington Beltway, I-495, bereiken. Ik had gehoopt, dat we nog even Maryland in zouden rijden, maar dat gebeurt niet.

Via Georgetown Pike, de weg vol immense landgoederen, bereiken we Great Falls. Zoals gewoonlijk weet ik niet wat te verwachten. Dit wordt waarschijnlijk een record droge maart maand, dus misschien zijn de watervallen wel een druppeltje. Maar dat valt alles mee. Ik denk zelfs, dat ze vandaag het mooist zijn, dat ik ze gezien heb: prachtig met de blauwe lucht en zon en precies genoeg water om mooie watervallen te creeren.
Image hosting by Photobucket

We lopen naar de drie uitkijkpunten en daarna het pad langs de rivier. Dit park verveelt nooit, het is zo'n voorrecht er dicht bij te wonen.
Image hosting by Photobucket


Na een paar uur rijden we Vienna weer binnen. Het lijkt ons leuk Petra Karin te laten ontmoeten, maar helaas zijn alleen haar twee oudsten thuis en heeft Karin haar mobieltje niet bij zich. We zullen later in de week proberen nog eens langs te gaan.

Bij Whole Foods kijken we naar lekkers, maar ik vind er alleen twee yogurtjes voor Saskia morgen. Bij Safeway halen we wat nieuwe cereals en dan naar huis.

Saskia heeft de hele middag bij Aoife gespeeld en ik zeg al tegen Petra, dat ik haar vast niet mee naar huis krijg bij het ophalen. En jawel, hoor, Saskia blijft op uitnodiging van Niall eten en we hoeven haar pas om 19 uur op te halen. Niall is al net zo enthousiast over Virginia als ik, leuk om te zien.

Kai en Katja zijn thuis en Rick komt ook vroeg thuis vanavond. Claudia belt met een verzoek. Ze heeft een Britse jongen te gast en wil weten of Katja met hem mee naar de mall wil. Haar dochter Olivia is van dezelfde leeftijd, maar heeft zware proefwerken morgen. Katja en Kai besluiten samen mee te gaan en Claudia haalt ze rond zeven uur op. Het wordt een leuk en leerzaam uurtje voor ze (Johnny gaat al sinds zijn zesde naar boarding school, iets totaal ongewoons hier).

Rick, Petra en ik halen Saskia op en brengen haar thuis, zelf gaan we uit eten bij Yama, een Japans restaurant in Vienna. We genieten allemaal van het eten en voor Petra is het de eerste keer in een echt Japans restaurant.

Thuis schrijven we de respectievelijke blogs (grappig te zien, dat iemand anders er net zo lang over doet!) en kijken eerst Wife Swap en dan Supernanny, de typisch Amerikaanse realiteitsshows.

Filmpjes van vandaag: Mount Vernon uitzicht, Mount Vernon keuken,
Alexandria straat, Alexandria rivier, Alexandria nog een straat, Alexandria laatste straat, Great Falls, Great Falls en een laatste Great Falls

0 reacties: