Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, maart 14, 2006

Happy Birthday, Sweet Sixteen!

Image hosting by Photobucket

Om kwart voor zes gaat de wekker alweer! Het was een kort nachtje, want Saskia had een migraine aanval rond een uur of een. Rick sleept zich uit bed, maar zegt mij nog even te blijven liggen.

Hij maakt voor zijn stralende 16-jarige dochter een heerlijk ontbijtje met croissant, roerei en aardbeien klaar. Een half uurtje later zitten we op ons bed om cadeautjes uit te pakken. De traditie om 's ochtends uit te pakken stamt van mij.

Rick is van huis uit gewend tot 's avonds te wachten en om me heen hoor ik, dat dat hier meer de gewoonte is. Misschien is 's ochtends de Nederlandse traditie? In ieder geval willen onze kinderen het zo, hoezeer Rick ook heeft geprobeerd Katja om te praten dit jaar! Het zijn van die kleine verschillen, die ons doen bedenken, dat we uit twee verschillende nesten komen en in veel gevallen gewoon uit twee verschillende culturen.

De grappige kaarten worden voorgelezen en een voor een pakt ze de cadeautjes uit. Saskia geeft haar een superzachte kikkerknuffel en een portemonnaitje in de vorm van een sokje. Van Kai krijgt ze een paar oorbellen en een pen, die degene, die hem aanraakt een schok geeft. En van ons krijgt ze een nieuw Treo smartphone (nadat de vorige al twee keer gewassen is, nu hebben we er een soort verzekering op afgesloten) en wat geld om te shoppen.

Beneden hangen allemaal ballonnen voor haar en in de cul de sac zien we Leah aankomen met nog een boeket ballonnen (later op de dag ontschieten die door de keiharde wind aan Katja en iemand in China zal er binnenkort blij mee zijn). Rick geeft de dames een lift naar school, waar natuurlijk allerlei hugs, kisses en cadeautjes op Katja wachten. De hugs en kisses zijn zo erg, dat ze tijdens een tornado drill te luid zijn en nu detention hebben van de geometrie lerares. Oeps!

Gedurende de dag denk ik terug aan het afgelopen jaar (voor Katja's "levensverhaal" kun je mijn blog van 14 maart vorig jaar nalezen). Wat is ze volwassen geworden, de afgelopen 12 maanden!

Ze heeft Weight Watchers volgehouden en is meer dan 30 Amerikaanse ponden afgevallen. In plaats van gewoon mee te doen aan Relay for Life is ze dit jaar zelfs captain van een team. Voor het school toneelstuk wierp ze zichzelf op om te helpen met het geluid en in de volgende produktie zal ze de verlichting regelen. Katja neemt leiding, ze weet wat ze wil en is heel erg zichzelf. Ik gloei van trots met zo'n tienerdochter, tenslotte worden de tienerjaren zo vaak als een ramp afgeschilderd en tot nu toe kunnen we ons met onze tieners echt wel gelukkig prijzen!

Nadat iedereen naar school en werk is, besluit ik, dat ik echt moet gaan hardlopen. Ik heb het meer dan een week niet gedaan en ik mis het! De Garmin is mijn compagnon, want ik stel hem in op een interval: 2 minuten geef ik het mijn alles en dan 1 minuut rust. Ik loop zo 5 kilometer in 28 minuten en daar ben ik ruim tevreden mee (hoewel de 27 minuten mijn doel zijn!).

Thuis maak ik de laatste FedEx enveloppen klaar om uit te zenden voor documenten voor het Nederlanderschap. Nu is het afwachten tot ik alles terug krijg en dan kunnen we eindelijk echt verder!

Om half twaalf komt Christine en we lopen door het inmiddels echt prachtig bloeiende Vienna naar Whole Foods. Daar bestellen we ieder een van hun verschrikkelijk lekkere sandwiches. De mijne is op nine grain brood met mosterd, spinazie, geraspte worteltjes, komkommer, tomaat, artichok en gepeperde kalkoen. Ik drink er een Smartwater bij. Eerlijk gezegd zijn de Whole Foods sandwiches de lekkerste, die ik ooit ergens heb gegeten en dat zegt wat!

Al met al lopen Christine en ik meer dan vijf mijl. Het is een heel stuk koeler dan gisteren (55 versus 85 graden!), maar nog erg lekker.

Thuis neem ik gauw een douche en al snel belt Katja met haar nieuwe telefoon, dat ze opgehaald wil worden. Ze is erg leuk gekleed en voor ze weer in haar plunje gaat maak ik gauw een paar 16 jaar foto's.
Image hosting by Photobucket

Image hosting by Photobucket

Leah is thuis en dus rent Katja naar de overkant. Kai vraagt of hij bij Charlie huiswerk kan gaan maken en Saskia gaat met Laura aan de overkant bij de speeltuin spelen. Dit geeft mij alle tijd om met Petra in Nederland te MSN-en. Nog maar 9 dagen en zij is hier!!

Rick komt vroeg thuis en we haasten ons naar de Cheesecake Factory voor Katja's verjaarsmaaltijd. Zoals altijd is het eten meer dan lekker daar en we bestellen vier stukken Cheesecake (witte chocolade, dulche de leche en twee kokosnoot) om mee naar huis te nemen.

Dan komen alle serveerders met een lekker stukje cake voor Katja. Uit volle borst zingen we allemaal "Happy Birthday to you!" en Katja verzucht, terwijl we door de inmiddels ijzige kou naar de auto rennen, dat dit een fantastische 16e verjaardag was. Op zaterdag zal ze haar grote feest hebben!

0 reacties: