Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zaterdag, maart 25, 2006

Iedere winkel van binnen bekeken

Mijn ritme van de week zet zich in het weekend voort en ik ben, ondanks mijn voornemen tot half negen uit te slapen, om kwart over zeven klaar wakker. Nog een kwartiertje blijf ik liggen, maar dan is het genoeg. Gauw ochtendoefeningen, aankleden en naar beneden, de rest ligt nog in diepe rust.

In de basement laat ik de katten los en zie Petra's deur openstaan. Meike nestelt zich meteen lekker op haar bed en Petra is klaar wakker. We drinken een kop koffie en besluiten dan lekker te gaan lopen. Ondanks de donkere voorspellingen is het kurkdroog en er schijnt een waterig zonnetje.


Petra's onderkomen wordt alvast door Meike getest


Om Petra niet meteen aan de flinke heuvels van Vienna bloot te stellen, rijd ik naar het Community Center. We parkeren en lopen het W&OD pad op. Het is druk vanmorgen, allemaal andere joggers en fietsers. Ook de vogeltjes zijn ruim aanwezig, de rode Cardinaaltjes, een gele Goldfinch, een paar felblauwe Bluebirds, een red winged Blackbird en een enkele gillende Blue Jay. De herten laten zich vandaag helaas niet zien.

We lopen 6,25 mijl in 1 uur en 5 minuten (we hebben de laatste vijf minuten gewoon gewandeld). Als we terug in Vienna zijn, zien we een oefening van de brandweer. Er staan een heel stel brandweerwagens en ladders op een gebouw, dat binnenkort zal worden platgeslagen. We zien de brandweermannen met een dummy sjouwen en rook komt uit de ramen. Een veilig gevoel, dat ze nu weer precies weten, wat te doen, al hoop ik natuurlijk, dat dat voor ons nooit nodig zal zijn!





Bij Starbucks eten we een lekker ontbijtje met capucchino en latte en dan lopen we terug naar de auto. Daar zien we dat er een lacrosse wedstrijd gaande is op de nieuwe astroturf velden naast het Community Center. Petra heeft nog nooit lacrosse zien spelen, dus we gaan even kijken. Het is een sport, waar ik ook niet veel vanaf weet, maar leuk om te kijken.

Thuis nemen we gauw een douche. Saskia en Rick zijn inmiddels wakker, de andere twee nog in diepe rust. Petra en ik willen naar sportkleding kijken en gaan eerst naar Dick's. Daar is het druk, met lange rijen bij de paar open kassa's en de prijskaartjes aan de Nike kleding staan ons ook niet aan. Het is even leuk voor Petra om deze enorme sportwinkel van binnen te zien, maar dan besluiten we toch maar naar Target te gaan.

Dat bleek een goed besluit, want ik vind er een paar Champion lange broeken, die eindelijk lang genoeg zijn! Petra vindt ook leuke dingen voor haar neefje en we zien eindeloze schappen vol met Paasdingetjes.

In de auto bel ik Christine om te zien of ze thuis zijn voor een kennismakingsbezoekje. Zij is nog even bij Total Wine and More, dus Petra en ik gaan lunchen bij Wegmans.

We delen een heerlijk volkoren stokbroodje met tonijnsalade en komkommer en eten het boven op, waar we een goed uitzicht over alle shoppers hebben. Wat is het toch leuk om mensen te kijken!! Petra is erg onder de indruk van de grootte van deze winkel, en terecht!

Na de lunch gaan we bij Christine en Chuck langs en krijgen een erg lekkere latte uit hun speciale machientje. We kletsen gezellig en besluiten, dat Christine een van de dagen volgende week met ons meegaat. We moeten nog even bepalen welke.

We blijven een uurtje en nemen dan afscheid. We gaan naar Tysons Corner om onze shopping trip voort te zetten. De hele garage, waar ik gewoonlijk makkelijk parkeer, staat vol, maar in de volgende is ruimschoots plaats en we lopen Hecht's binnen.

In de mall bekijken we vrijwel alle moderne modezaken en Petra en ik zijn het erover eens: we vinden de mode deze lente niets!!! Alles is wit, zwart of bruin! Zo saai! Er is de enkele leuke broek, maar geen enkel leuk topje. Gelukkig hebben we geen van beiden iets nodig. Hopelijk komt er tegen de zomer meer soeps!

We kijken even rond in de grote Victoria's Secret en bij Barnes and Noble kopen we boeken voor de meisjes. We kijken bij Sephora en Bath and Body Works .

Voldaan gaan we huiswaarts. Ik rijd Petra langs het huis, waar we woonden toen Katja een baby was en langs Kai's school. Als we thuiskomen zijn Rick en Katja hard bezig met het nieuwe bed. Alles staat in de gang, blij, dat ik Petra het huis gisteren intact heb kunnen laten zien. Volgens Rick is alles morgenavond helemaal weer goed. We zullen zien!

Na wat rusten en opruimen gaan we naar Glory Days om te eten. Petra had gevraagd de cheese fries daar eens te proberen en ook de rest van het eten is zoals altijd voortreffelijk. Dit is een restaurant met een goede keuken. Ik bestel spiesjes met varkenshaas en sweet potato fries en die zijn heerlijk.

Vanavond schrijven we onze blogs en kijken naar shows op het WB channel. Het is zo leuk met Petra, net alsof we elkaar al vele jaren kennen!!

0 reacties: