Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, maart 26, 2006

Memorials en Musea

Ondanks de sombere voorspellingen schijnt het zonnetje weer lekker bij het opstaan. Ik trommel Petra om acht uur uit bed. We eten gauw een bakje cereal en slaan een kop koffie achterover en dan gaan we op weg naar de Metro in de hoop nog een kaartje voor het Washington Monument op de kop te kunnen tikken.

De trein staat al klaar en een half uur later stappen we midden op de Mall uit. We lopen snel naar het Washington Monument, maar alle tickets zijn al vergeven en de Park Ranger zegt, dat we er voor 7:45 zouden moeten zijn om er een te vergaren. Dat gaat dus niet lukken, onze beauty sleep is te belangrijk!

We lopen rond het Monument, waar een straffe wind staat. Daarna lopen we via het World War II Memorial naar het Lincoln Memorial. Dit Memorial is mijn persoonlijke favoriet, want ik vind het beeld van Lincoln werkelijk prachtig.

World War II Memorial:

Image hosting by Photobucket

Image hosting by Photobucket

Image hosting by Photobucket

Image hosting by Photobucket

Image hosting by Photobucket


Bij het Vietnam Memorial komen we even later stom toevallig Martine en haar gezin en vriendin uit Nederland tegen! Tussen al die duizenden toeristen! We kletsen even en lopen dan door naar het heel indrukwekkende Korean Memorial. De uitdrukkingen op de gezichten van de soldaten, die daar "lopen" blijven in je geheugen gegrift.
Image hosting by Photobucket

Korean Memorial

Image hosting by Photobucket

Bij het Vietnam Memorial

Image hosting by Photobucket

De indrukwekkende Lincoln


We steken Independence Avenue over naar het Tidal Basin en lopen door het Franklin D. Roosevelt Memorial met zijn mooie fonteinen. De kersenboompjes zijn zwaar met roze knoppen, maar er is nog niet veel uit. Hopelijk zal dat later in de weekend anders zijn.
Image hosting by Photobucket

Toch even het water voelen bij het Roosevelt Memorial

Image hosting by Photobucket

Bij de president op bezoek

Bij het Jefferson Memorial klimmen we weer naar boven en dan lopen we naar het Witte Huis. Het is inmiddels lunchtijd en we zijn verkleumd van de koude wind. Aan New York Avenue vinden we een heel gezellige sandwich shop, Potbelly, waar we allebei een roast beef sandwich en een grote bak koffie bestellen.

Na gesterkt te zijn door die lekkernijen lopen we naar het American History Museum. Hier bekijken we de tentoonstelling over de presidenten, de Star Spangled Banner en de tentoonstelling met de prachtige jurken van de First Ladies.

We kijken nog even in de immense winkels met allerlei Americana produkten en gaan dan het Natural History Museum binnen. Hier is het een drukte van jewelste, maar het is zo'n groot museum, dat het uiteindelijk nog meevalt. Petra is onder de indruk van de enorme dinosaurus skeletten en het prachtige zoogdieren gedeelte. Tot slot bekijken we de Hope Diamond, waar we beiden niet van onder de indruk zijn en de uitgebreide collectie mineralen en edelstenen.

In het cafetaria drinken we nog een latte en gaan dan terug naar de Metro. Thuis hebben Rick en Katja ook niet stil gezeten, Katja's bed zit in elkaar en de spulletjes kunnen terug in haar kamer. Er moet wel nodig geverfd worden en ze moet een nieuw bureau, maar het bed ziet er erg leuk uit.

Met Rick gaan we naar Georgetown. We parkeren de auto en lopen M Street af. Bij Mie N Yu kijken we eens binnen en we wanen ons in een paleis in het Midden Oosten. Wat een origineel decor en het menu is ook al erg bijzonder. We zetten onze naam op de lijst en nemen plaats in de bar. Daar drinken we een lekkere cocktail (vooral Rick is avontuurlijk met een kersen wodka cocktail). Na een half uurtje krijgen we een tafeltje. We zakken lekker in de kussens weg en bestellen heerlijke gerechten, de een al exotischer dan de andere.

Na het eten ontpopt Rick zich al ware tour guide en rijdt ons door een mooi verlicht Washington. Moe en voldaan komen we thuis. Tijd om te gaan slapen!

Filmpjes (sommigen groot, dus duurt even): de Mall, Lincoln Memorial 1, Lincoln Memorial 2, Roosevelt Memorial, Roosevelt Memorial 2

0 reacties: