Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zaterdag, maart 18, 2006

Party, party en nog eens party!

Het wordt een druk weekend, dus Rick en ik staan om half negen al naast ons bed. Ik loop gauw 5 kilometer om de spieren los te krijgen, alleen lukt dat vandaag niet zo. Mijn doel is 28 minuten, maar ik doe er 31 over en moet zo af en toe ook gewoon lopen. De grote spier achterop mijn rechterbeen, die we in het Engels "hamstrings" noemen, ik weet de Nederlandse naam niet, is stijf en doet pijn. Ik besluit morgen alleen gewoon te gaan lopen om mijn benen wat rust te gunnen. Volgens de Garmin heb ik deze week bijna 32 mijl gelopen en 10 mijl gefietst, hele afstanden, dus!

Op de radio van mijn MP3 speler hoor ik, dat de condities heel gevaarlijk zijn voor bosbranden en dat er inderdaad eentje woedt in Maryland. Er is een "Red Flag warning" voor brandgevaar, de luchtvochtigheid vandaag is minder dan 20%. Hierdoor hebben we wel prachtig diepblauwe luchten!

Thuis maak ik bakken vol aardbeien schoon en snijd vijf ananassen in stukjes. Die zullen samen met stukken banaan, marshmallows en pretzels in de chocolade fontein gedoopt worden.

Om drie uur lopen Rick en ik naar de St. Patrick's Day party van Niall en Serena. De heerlijkste geuren van eten komen ons al tegemoet voor we binnen zijn. Er is heerlijke beefstew, trifle, bread pudding, Ierse kazen, Iers sodabrood, gerookte zalm, Ierse gemberjam en meer. Het smaakt allemaal even lekker onder het genot van een Harp biertje! Niall heeft ook Guinness, maar dat is me vanmiddag net te zwaar. Anders vind ik dat wel lekker, wat volgens Niall heel onvrouwelijk is. Oeps!



Een deel van het overheerlijke Ierse buffet

Rick gaat al gauw weer naar huis om verder te gaan met de feestvoorbereidingen, maar ik blijf nog een uurtje kletsen met Freija, die niet lang geleden haar man heeft verloren. Ze klinkt vreselijk sterk, natuurlijk nog wel veel moeilijke momenten, maar ze loopt veel en dat helpt haar mentaal erg. Ik kan me dat goed voorstellen.

Kai en Saskia worden allebei uitgenodigd om te blijven logeren. De ene bij John en de ander bij Aoife, dus dat komt mooi uit, dan hebben de tieners vanavond het rijk alleen.

Om een uur of zes komen de party mensen van Talk of the Town. Zij zetten de chocolade fontein en de roulette tafel op. Voor iedereen komt snacken we zelf gauw van de chocola. Die is me toch lekker!!




Roulette spelen



De chocolade fontein is onvoorstelbaar lekker!



De birthday girl met haar persoonlijke dollar biljet



25000 Katja dollars

Een voor een komen de gasten en om half negen zijn er twintig vrienden en vriendinnen. Er wordt eerst gedanst en roulette gespeeld en dan komt de hot tub aan de beurt. Er is geen vrij plekje, als sardientjes zitten ze in de tub, misschien maar goed ook, want het is flink koud buiten, dus zo houden ze elkaar warm!




Snickers vindt het lawaai buiten machtig interessant!




Er is geen centimeter vrij in de hot tub en Katja is het middelpunt!

Rick en ik worden uitgenodigd om roulette mee te spelen na het hot tub gebeuren. Het is een leuke groep kinderen en de Talk of the Town mensen zijn ook niet veel ouder en doen leuk mee. Een groepje jongens speelt poker en de rest danst op de muziek. Er wordt een wedstrijdje wie de meeste marshmallows in zijn of haar mond kan proppen gespeeld, maar dat is van korte duur, want niemand blijkt daar erg goed in.

Om tien uur zingen we Happy Birthday. Rick heeft kaarsjes op de cake gedaan, die telkens weer aan gaan en het duurt even voor Katja ze uit heeft geblazen. Er zijn twee cakes. De een is strawberry shortcake, de andere een Black Forest cake. Ze gaan schoon op!




Om elf uur wordt iedereen weer opgehaald en Katja heeft duidelijk genoten. Wat heerlijk is het toch om een groot genoeg huis te hebben voor zo'n feest. Dat had ik aan het begin van ons huwelijk, toen Rick werkloos was en ik maar een schamel salarisje binnenbracht in mijn stoutste dromen niet kunnen hopen!

Filmpjes: Chocolade fontein, Katja's baby foto (lijkt ze er nog op?) , dierenvriendjes, in de hot tub

0 reacties: