Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, maart 24, 2006

Petra is hier!!!!

Opgewonden word ik wakker, ik vind het toch zo leuk, dat Petra komt! Om de uren, die overblijven door te komen, zorg ik, dat ik veel te doen heb. Een check op het internet vertelt me, dat het vliegtuig maar liefst 45 minuten vroeger dan op schema zal aankomen. Leuk!!

Nadat ik afscheid van Saskia heb genomen maak ik me klaar om te gaan fietsen. Er schijnt een waterig zonnetje en het is lekker buiten. Ik fiets naar het pad en tot mijn verbazing is het er vrij druk, vooral met baz(inn)en en honden. Ik verwacht dus helemaal geen hertjes te zien en ben heel blij verrast, als er een hele kudde aan de overkant van het veld staat te grazen. Zodra ik stop om te fotograferen en filmen gaan ze er helaas vandoor. Maar het is weer voor het eerst in maanden, dat ik ze zo dicht bij het pad zie.
Image hosting by Photobucket
Op de terugweg zie ik nog een kudde, ditmaal meer verscholen achter de bomen. Nu er nog niet veel begroeiing is denk ik dichterbij te kunnen komen, maar dan gaan ze er gauw vandoor. Al met al heb ik toch zo'n vijftien herten gezien.

Na nog wat laatste dingetjes aan Petra's kamer te hebben toegevoegd (een vaasje met verse narcisjes uit de tuin en wat recente tijdschriften) neem ik mijn douche.

Om half een sta ik in Saskia's klas om over Paul Cezanne te onderwijzen. Het projekt van deze maand is een stilleven met fruit, gemaakt met olie pastel krijtjes. Het leek Pamela, mijn mede-ouder, en mij een saai iets, maar de kinderen vonden het prachtig! Misschien omdat iedereen wel een appel en een citroen, hoe primitief ook, kan tekenen.
Image hosting by Photobucket

Een Koreaans meisje in Saskia's klas is echt een artieste

Image hosting by Photobucket

Saskia's stilleven is ook erg leuk!

Er wordt in ieder geval hard gewerkt en de meest kleurige werkstukken geproduceerd. Ik ga voor de les klaar is terug naar huis, want het is tijd om naar het vliegveld te gaan. Net als Rick en ik aan het parkeren zijn gaat mijn mobieltje. Het is mijn vader, die bij toeval bij Petra in het vliegtuig bleek te zitten, ze waren geland.

Tussen alle wachtenden zie ik al meteen Martine staan. De KLM vlucht van haar vriendin is al een half uur geleden geland. We kletsen en kletsen en meer dan een half uur gaat voorbij, zonder dat Margo of Petra naar buiten komen. Dan zien we opeens mijn vader, die vertelt, dat de KLM vlucht pas net is omgeroepen, want Martine werd al zenuwachtig. Mijn vader is altijd haantje de voorste en op de een of andere manier ver voor alle anderen de douane door.

Geconcentreerd, om zeker onze vriendinnen niet te missen, scannen Rick, Martine en ik iedere persoon, die door de douane deuren komt. Eindelijk na meer dan een uur komt Petra te voorschijn!! Jippie, ze is er!! Ze zegt, dat het heel druk is bij de douane, dus hopelijk voor Martine staat Margo ook ergens in die rijen.

Gauw neem ik afscheid van Martine en we laden Petra's baggage in Ricks auto. Op weg naar huis wijzen we van alles aan, waar ik ook weleens over geschreven heb. Heel veel bomen bloeien mooi langs de weg. Als we Vienna binnen rijden wijs ik Karins huis aan en we zien Karin en Maaike net naar huis fietsen.

Thuis worden we overladen met lekkere en leuke spulletjes uit Nederland. Heerlijk, DF pepermunt, vruchtenhartjes, Elseve cremespoeling en Shanghai nootjes! Ik krijg nog een mooie armband en de anderen leuke t-shirts en juwelen. Wat een verwennerij!!

Na even met een Diet Coke bijgekomen te zijn, gaan Petra en ik Vienna in. We halen een capucchino en chai tea latte bij Starbucks en gaan dan de Self Checkout bij Giant uitproberen. Petra vindt gelijk al een heel stel dingen op haar boodschappenlijstje, dus dat komt mooi uit.

Via de historische Church Street rijden we terug naar huis. Het is leuk alle dingen, waarover zij op mijn log heeft gelezen te laten zien!

We besluiten Petra mee te nemen naar Artie's vanavond. Daar hebben ze altijd een lekkere variatie aan eten en we kunnen er tussen half zeven en kwart voor zeven terecht.

Het smaakt allemaal zoals altijd heerlijk. Petra proeft van de spinach and artichoke dip, die allerlekkerst is en bestelt een grilled chicken salad. Rick en ik nemen de tonijn met een heerlijke salade en nieuwe aardappeltjes. Kai en Saskia nemen de gefrituurde kip en toe wil Saskia de bananenpudding. Van dat laatste nemen we allemaal wat, vooral de stukjes koek zijn zo lekker!

Nu kijken we allemaal moe tv, eerst Nanny 911 en nu Trading Spouses, Petra probeert nog even wakker te blijven, zodat ze een gewone nacht kan slapen. Morgen gaan we shoppen!

Filmpjes van de hertjes (heeeeeeel in de verte, al aan het vluchten): hier en hier.

0 reacties: