Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, maart 20, 2006

Reston Zoo (kinderboerderij)

Als de zon schijnt is het toch zoveel makkelijker om aan de maandag morgen te beginnen! Ondanks de late avond van gisteren (ik was na het bezoek aan de Stieglers helemaal niet meer moe!) sta ik zo naast mijn bed. Was dat maar iedere ochtend het geval!

Het drukke weekend heeft zijn sporen achtergelaten en ik besteed eerst een uur aan het opruimen van troep en de enorme was gaat in de machine. Ik maak het bed in Petra's kamer op en maak wat plaats in de kast daar, zodat ze haar kleren kwijt kan.

Christine heeft goed verkeer en komt om klokslag negen uur om een flink stuk te gaan lopen. We lopen door Nottoway Park, waar het al mooi lichtgroen begint te worden en dan Vienna in. We genieten van de drukke cardinaaltjes en mooie blue jays en de recht boven ons cirkelende gieren vind ik mooi, maar Christine vindt ze maar niets. We lopen 7,1 mijl, een goed begin van de week.

Saskia komt thuis uit school en na een snelle snack rijden we naar Karins huis. Daar halen we Karin en Maaike en Sylvia en Teddie op en rijden naar de Reston Zoo.


Deze "zoo" is al vele jaren oud, toen onze kinderen klein waren kwamen we er regelmatig. Maar nu was ik er al zeker vijf jaar niet meer geweest en in de tussentijd was er telkens sprake, dat aannemers het land op zouden kopen om er kasten van huizen op te bouwen. Kennelijk werd er toch weer iemand bereid gevonden het geheel te kopen en te onderhouden, want de "zoo" (ik zet het tussen aanhalingstekens, want het is meer een kinderboerderij annex mini safari) bestaat nog.


Het entreegeld vind ik vrij hoog (waarschijnlijk verpest doordat de echte zoo gratis is): $10 voor mij en $8 voor Saskia en het voedsel voor de dieren kost extra. Ik koop een bakje korreltjes en een flesje formula, maar later blijkt, dat Saskia de dieren helemaal niet durft te voeren. Ik geef de lammetjes dus de formula maar (wel erg schattig) en verdeel de korrels tussen de luid mekkerende schapen en geiten, die zo'n honger lijken te hebben, dat ze op hun achterpoten tegen het hek gaan staan. De babydromedarisjes zijn ook schattig, maar mogen niet gevoerd worden.


Baby dromedarisjes



Een van de enthousiaste schapen

Teddie vindt het allemaal even prachtig en rent enthousiast rond, ons allemaal attent makend op nog een ander gedeelte van het park, waar meer exotische dieren te zien zijn. We zien twee Servallen, lemurs, pauwen en meer. Maar er lopen ook heel brutale Canadese ganzen rond, waar Maaike als de dood voor is en de enorme zwanen komen ook een kijkje nemen.




Het is ijzig koud, de wind waait ons om de oren en we zoeken even warmte in het reptielenverblijfje. Hier zien we leguanen en een schildpad, maar het hoogtepunt zijn de twee gigantische pythons, een albino, die "Banana" heet en een grijs met zwarte, die "Queenie" heet. Wat een beesten en ze eten (dode) konijnen!!

Het is inmiddels (eindelijk!) drie uur en tijd voor het ritje op de aanhangwagen achter de tractor door het grote veld met exotische dieren. Aangrenzend aan dit veld staan kasten van huizen en het lijkt me zo vreemd om vanuit je slaapkamer op zebra's en dromedarissen uit te kijken!




Het meisje, dat de tractor rijdt, stopt telkens en strooit dan voedsel op de aanhangwagen, zodat de llama's, dromedarissen, struisvogels en exotische runderen komen eten en wij sommigen van hen kunnen aaien. Ze vertelt er interessante feiten bij en een van de struisvogels heeft net een ei gelegd, dat we allemaal mogen vasthouden. Er is geen mannelijke struisvogel en die zorgen voor de eieren. De eieren worden dus, net als kippeeieren, gewoon gegeten (het moet wel anderhalf uur koken, in plaats van de paar minuten voor een kippeei!).

Hoewel we helemaal verkleumd zijn als we uitstappen was dit ritje wel erg de moeite waard. Net voor we weggaan merken we op, dat er aapjes (Spidermonkeys, ik weet de Nederlandse naam niet) rondlopen. En een baby aapje houdt zich angstvallig vast aan zijn (of haar) moeder. Hier blijven we ook nog even kijken, want de aapjes blijven in kloksgewijze rondjes lopen en houden ons ook in de gaten. Soms vraag je je af, wie er naar wie kijkt!


Uiteindelijk neemt de kou de overhand en rennen we allemaal de auto in. De verwarming gaat op hoog. Het duurt voor mij een paar uur, voor ik weer op temperatuur ben! Thuis doe ik warme kleding aan en maak hete thee, brrr, het was echt koud!!

Morgen wordt er winters weer verwacht, hopelijk niet te veel! Na de plagerig warme dagen van twee weekenden geleden mag het nu wel weer opwarmen!

0 reacties: