Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, april 24, 2006

Azalea's



Tabatha en Saskia


CNN's Headline News maakt me wakker. Rick vindt het fijn om daar in de badkamer naar te luisteren, terwijl hij doucht. Ik hoor, dat er een "ground stop" is bij Dulles Airport vanwege dichte mist.

Echt? Ik kijk naar buiten en zie prachtige zonneschijn. Maar een half uur later belt Rick uit zijn auto, dat hij tegen de mistmuur is aangereden en nu in de dichte soep zit. Gek, hoe plaatselijk het is!

Het belooft een heerlijke lente dag te worden. Saskia staat al om half acht buiten te basketballen. Ik kan niet wachten tot deze warme temperaturen blijvend zijn.

Als ik uit het raam kijk zie ik, dat de regen niet alleen het gras goed heeft doen groeien. Overal zie ik bindweed in de border! Dit wordt echt een gevecht tegen de bierkaai. Maar het is wel lekker om buiten te zijn, dus ik trek weer een hele zak wingerdranken uit de grond. Als het niet alles wat daar groeit zou verstikken, zou ik het laten staan, want het is geen lelijke plant.

Om tien uur komt Christine om door de buurt te gaan lopen. We lopen net iets meer dan vijf mijl en genieten van de dogwoods, maar vooral ook de azalea's. Die zijn nu bijna op hun hoogtepunt en vrijwel iedere tuin heeft grote struiken ervan. Rood, roze, paars en wit, het is zo kleurig! De rest van het jaar is het een saaie groene struik, maar in deze weken is het een en al kleur.

We lopen over de knisperende "helicopters" van de maples, die opeens in grote getale van de bomen waaien. Overal zien we kleine draaikolkjes. Ook de prachtige roze bloesems vallen uit en laten hele roze tapijten achter in de tuinen. In een tuin spelen kleine kinderen ermee, het lijkt ook wel of het sneeuwt!


Een "helicopter" van onze esdoorn, die aan een zijden draadje hangt

Er zijn wel ontzettend veel pollen, "DE SMURF" van is groen in plaats van blauw (en ik had Petra vanmiddag aan de telefoon, die suggereerde om het nummerbord tijdelijk in "DE HULK" te veranderen, goed idee, Petra!). We niezen er wat op los met al dat spul, dat door de lucht vliegt!
De middag gaat rustig voorbij. Ik wied meer onkruid, Saskia en Tabatha en Kai en John spelen om me heen. Mijn buurvrouw Alejandra komt even kletsen. Zij gaan eind juni terug naar Chili. Ze heeft geen zin, ze gaan namelijk weer terug naar de winter, de seizoenen zijn daar andersom. Hun huis (dat ze van een Argentijnse familie huren) wordt over twee weken voor 1,2 miljoen te koop gezet. Ik mag hopen, dat het niet voor die prijs verkoopt (of onze belastingen zullen weer flink omhoog gaan!).


Wat zijn wespen eigenlijk mooi, alleen maakte Snickers korte metten met deze

Buiten zijn, dat is hoofdzaak op dagen als vandaag en natuurlijk is mijn camera constant aanwezig. Azalea's zijn van prachtige bloemen! Hieronder foto's van de enorme struik in de tuin van de buren:







0 reacties: