Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zaterdag, april 08, 2006

Epcot

Om tien over zeven word ik wakker, net vijf minuten voor de wekker. Voor we op weg gaan wil ik namelijk nog even gaan hardlopen. Het is een lekker temperatuurtje en daar loop ik dan tussen alle Mickey's van Downtown Disney. Wat een ander beeld, dan gisteravond! Behalve een enkele tuinman is er niemand, maar de muziek speelt nog vrolijk door. Er zijn overal brede stoepen, dus ik loop met Garmin aan 2,5 mijl in 25 minuten.

Op de kamer zijn de kinderen en Rick inmiddels aangekleed, dus ik douche gauw en we halen beneden in het winkeltje gauw wat croissants en drinken als ontbijt. Ons doel vandaag is Epcot en daar arriveren we een paar minuten voor de openingstijd van 9 uur.

Meteen lopen we door naar het Land paviljoen, waar we fast passes halen voor Soarin, een attractie, die we nog nooit gezien hebben. Onze passen zijn voor kwart over tien, dus hebben we nog tijd voor wat andere attracties.

Nu we toch in Land zijn besluiten we als eerste de mooie film "Circle of Life" te bekijken, waarin de karakters van de Lion King laten zien, hoe de mens de aarde misbruikt heeft, maar ook hoe er nu veel aan conservatie wordt gedaan. De beelden van de natuur zijn adembenemend en de beelden van de door de mensheid aangerichte vernielingen hartverscheurend. Wat een cinematografie!

Hierna lopen we naar de Imagination attractie, waar we het grappige ritje over de zintuigen doen. Eric Idle en zijn "figment of imagination", een grappig paars draakje, zijn daarin de hoofdpersonen.

In het paviljoen kun je een foto van jezelf laten maken en dat doen we natuurlijk. Dan mag je hem emailen, doen we ook en zo is het alweer tijd om naar Soarin te gaan.

Met de fast passes zitten we binnen vijf minuten in onze "hangglider" en even later vliegen we boven de Golden Gate bridge. Het worden tien adembenemende minuten van de prachtigste landschappen met geuren en al. Wat een spectaculaire attractie is dit!!

We lopen verder en Rick en Kai gaan in Mission Space. Daar werd ik de laatste keer flink duizelig in, dus mij niet meer gezien en Saskia al helemaal niet. Wij gaan in de rij staan om te poseren met astronauten Mickey en Goofy. De Disney mevrouw, die de foto van ons maakt, merkt op hoe zwaar mijn fototoestel is. Ja, maar het maakt wel erg mooie foto's!

In het winkeltje koop ik een handtekeningen boekje, een pen en een van de pins voor Saskia. Zij is nog klein genoeg om de handtekeningen van de karakters te willen verzamelen, dat zal ook niet zo lang meer duren.

De volgende stop is de Universe of Energy, waar we met Ellen deGeneris en Bill Nye the Science Guy van alles over energie leren.

Precies op tijd komen we naar buiten om naar onze lunch reservering bij de Garden Grill in het Land paviljoen te gaan. Hier eten we met Chip en Dale (Knabbel en Babbel) en Mickey en Pluto. Het wordt erg leuk, want de karakters zijn heel interactief, niet het gewoonlijke saaie foto maken van tafel tot tafel. Het eten is wat minder, te zwaar voor onze smaak en teveel massa voedsel, maar ach, het gaat om de Disney figuren.

Na het eten willen we de World Showcase gaan bekijken. Bij het Canadese paviljoen zie ik een boekje over verborgen Mickey's, iets waar Kai erg in geinteresseerd is. We kopen het en de rest van de dag worden overal de verborgen Mickey's opgezocht. Sommigen zijn enorm verstopt en telkens als je er een vindt geeft het boek punten. Kai en Saskia maken er een wedstrijdje van. Erg leuk!

Saskia poseert nog met Doornroosje en Belle en het Beest, maar heeft daarna genoeg van de foto's met Disney karakters. In Japan krijgen we les, tellen in het Japans, het lukt nu tot vijf.

Al gauw is het tijd voor onze Test Track fast passes. Saskia durft op het laatst toch niet mee en wacht in het winkeltje. Racen, dat we doen! Ik neem ook wat video's, die zal ik na de vakantie opladen.

Omdat we vanavond dichter bij het Yacht and Beach Club hotel zullen zijn, gaat Rick de auto verzetten. Kai, Saskia en ik vermaken ons inmiddels in MouseGear, de enorme winkel. Saskia vindt er alweer een paar pins.

Als Rick weer terug is doen we nog gauw het Spaceship Earth ritje in de grote bal van Epcot en lopen dan naar Frankrijk voor onze avond reservering bij Chefs de France. Hier eten we lekker, zalm tartaar en biefstuk met een sausje met groene pepers, bij hoge uitzondering bestellen Rick en ik hetzelfde.

Buiten nemen de anderen een crepe als dessert, mijn maag voelt vreemd, dus ik laat het maar even betijen. In Marokko luisteren we naar een bandje met twee buikdanseressen en dan is het al tijd om naar het dok van de Yacht Club te lopen.

Hier ontmoeten we de Bridgemans en Katja en Leah, die vanmiddag met de autotrein (na veel vertraging) zijn aangekomen. Kathy Bridgeman, Jonathons moeder, weet alles over Disney en dus ook, dat je een bootje kan huren om vanaf het water "Reflections of Earth", de spectaculaire vuurwerkshow van Epcot, te bekijken.

Voor Katja en Leah is dit een enorme verrassing. Ze wisten niets over de boot of over het feit, dat wij er ook zouden zijn. Het wordt erg leuk en natuurlijk is de vuurwerkshow niets minder dan spectaculair!

Als we terugkomen springt de bestuurster van onze boot aan wal, maar het lukt haar niet de boot aan wal te houden. We drijven dus langzaam terug het kanaal op. Gelukkig heeft Jonathons vader weleens zo'n boot bestuurd en maneuvreert hij hem goed terug naar de kant.

Na nog even kletsen nemen we weer afscheid. De tieners gaan nog naar Magic Kingdom (ik wou, dat wij eindeloos energie hadden!) en wij terug naar ons hotel. Het was een heerlijk volle dag.

0 reacties: