Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zaterdag, april 01, 2006

Er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan...

...En de tijd van gaan is nu gekomen. Dat zei mijn moeder altijd, als wij geen zin hadden terug naar huis te gaan van een vakantie. Maar helaas, het was en is een waarheid als een koe!

De acht dagen, dat Petra hier was, zijn omgevlogen en het is alweer terug reis dag voor haar. Als laatste ontbijtje gaan we met Rick naar Starbucks, waar we capucchino's en latte's bestellen en allemaal een lekker warm, knapperig turkey bacon met kaas en ei broodje verorberen. Het is een gezellige drukte bij Starbucks en we staan versteld over hoe vroeg die winkel door de weeks open gaat: 5 uur!!!

Om tien uur rijden Petra en ik naar Bikes@Vienna, waar ik een tandem gehuurd heb. John van Bikes at Vienna is een fietsengek, die op een gegeven moment besloot zijn "gewone" baan op te geven en een fietsenmakerij te openen. Getuige de bedrijvigheid vandaag loopt het zaakje goed.

Behalve tandems verhuurt hij ook ligfietsen, dat lijkt me ook wel erg leuk eens te proberen. We doen onze gelzadels op de mooie blauwe tandem en ik moet eerst even rijden om zeker te zijn, dat mijn zadel goed zit. John waarschuwt mij voor het zadel op en af te stappen en mijn been niet naar achter te zwaaien, want daar zit het tweede stuur in de weg.

Natuurlijk vergeet ik dat bij het afstappen en inderdaad, dat stuur zit vervelend in de weg, daar heb ik morgen vast blauwe plekken van! Helmen gaan op (een vereiste om de fiets te mogen huren) en we lopen naar het W&OD pad. Het fietsen gaat meteen al goed en we houden een flink tempo aan.

Na een paar mijl begint het te bewolken en bij Reston zien de wolken er wel erg dreigend uit. Een andere fietser roept ons toe, dat we nat gaan worden (hij heeft zelf ook niet veel beschermends aan). Maar het blijft gelukkig bij een paar spatten.

Even verderop stappen we in het centrum van Herndon even af. Dit is een gezellig centrumpje en we drinken er gauw even iets. Dan vangen we de terugweg aan en na anderhalf uur fietsen zijn we terug in Vienna. Daar zien we opeens Lilian, Katja en Marie Jose lopen, die voor hun Avon Walk aan het trainen zijn. Leuk! Zo heeft Petra heel wat van mijn vriendinnen ontmoet deze week.

We leveren de tandem weer in, nadat er wat foto's zijn gemaakt door een grappende Bikes@Vienna medewerker. Petra koopt een gel zadel en we spelen even met de schattige bruine labrador pup van 11 weken, die Java heet.


Bij Giant proberen we een zakje wilde rijst te vinden, maar ze lijken de wilde rijst alleen gemengd met andere soorten rijst te verkopen. Dan maar naar Whole Foods, waar ze het gelukkig wel hebben.

Thuis begint de tijd toch te dringen en kleedt Petra zich om in reiskleding en doet haar koffers dicht. Bij Manhattan Bagel halen we lunch voor iedereen. Ze hebben daar zo'n lekkere keuze aan bagels!

Petra en ik kiezen een sundried tomato bagel, ik met gerookte zalm, ui en cream cheese en Petra met tonijn salade. Rick neemt een rosbief met kaas en ui bagel, Katja een met aardbeiencream cheese, Kai met ham en kaas, Tabatha met gewone cream cheese en Saskia met boter. Zo is er voor elk wat wils.

Als het laatste hapje op is, neemt Petra afscheidt van de kinderen en rijden Rick en ik met haar naar Dulles Airport. We denken aanvankelijk, dat de incheck rij alles mee valt, maar dat blijkt de binnenlandse rij te zijn. Die voor internationale vluchten is flink lang en we moeten een half uur wachten.

Na het afleveren van de baggage bij de X-ray machines (waar we ook zien, hoe grondig je koffer wordt nagekeken, als ze besluiten hem te openen!!), proberen we nog een cafeetje te vinden om wat te drinken. Maar Dulles wordt verbouwd en behalve een paar droevige tafeltjes is er niets.

Misschien ook wel beter om het afscheid niet te rekken, dus we besluiten te wachten tot Petra door de veiligheidspoortjes is. Veel gezwaai, nog wat kusjes blazen en dan is ze toch echt weg! Opeens heb ik het wel even te kwaad, het was ook zo leuk en gezellig, we hebben zoveel gelachen en zoveel gezamenlijke interesses, echt heel bijzonder!!

Gelukkig is Rick er met zijn grote smile en die weet meteen de pleister op de wonde: we gaan naar een vrolijke film vanmiddag.

Alle kinderen hebben zin om mee te gaan, dus dat is leuk, want meestal komt Katja niet meer mee. We kiezen Ice Age 2 en ik lig inderdaad regelmatig dubbel, vooral om de gekke eekhoorn, die maar achter zijn eikeltje aan zit en het op de gekste manieren nooit krijgt.

Katja heeft ontzettend veel huiswerk, dus Rick brengt haar naar huis. Ik ga intussen met de andere twee naar Old Navy, want ze hebben beiden zomerkleding nodig. Zowel Kai als Saskia slaagt goed en ik ben dol op de prijzen bij die winkel! De meeste kledingstukken kosten minder dan $15!!

Als Rick weer terug is zetten we onze naam op de lijst voor een tafeltje bij Brio. We eten er weer heerlijk, ik vraag mijn zalm altijd "rare" (zo min mogelijk gekookt) en veel restaurants lukt dat niet. Hier krijg ik het precies goed bereid.

Als we thuis komen is het al na tienen, bedtijd dus! Ik bedenk me, dat Petra al halverwege haar reis is, hopelijk is het een beetje comfortabel voor haar.

Hieronder nog een heel stel foto's van gisteren (de filmpjes komen nog, want het is een langdurig proces om ze te uploaden en het is buiten gewoon te mooi!!):

Arlington Cemetery:
Image hosting by Photobucket

Image hosting by Photobucket

Image hosting by Photobucket

Image hosting by Photobucket
(onze havik)

Image hosting by Photobucket

De TAPS speler

Image hosting by Photobucket

Er zijn ook andere bloesems, behalve kersen:
Image hosting by Photobucket

Crab apple

Image hosting by Photobucket

Redbud

Image hosting by Photobucket

Theodore Roosevelt

Image hosting by Photobucket

Huisje in Georgetown

Image hosting by Photobucket

Cardinaaltje, dat mooi voor ons zong

Kersenbloesems:

Image hosting by Photobucket

Image hosting by Photobucket

Image hosting by Photobucket

Image hosting by Photobucket

Image hosting by Photobucket

Image hosting by Photobucket

Image hosting by Photobucket

0 reacties: