Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, april 25, 2006

Geranium Mania



Als ik wakker word vermeldt Rick meteen een belangrijk feit: wij horen niet bij de 500 duurste zip codes in het land! Wij zijn 22180 en die is niet te vinden. Nou, fijn om te weten, 22182 wel, die staat op nummer 327. Als de huizenprijzen hier zo door stijgen zijn wij er zeker volgend jaar bij!

De zon schijnt weer en op Saskia's vraag "Wordt het warm of koud?" kan ik volmondig "Warm!" antwoorden, zo kun je 25 graden toch wel noemen.

Vanochtend heb ik met Kirsten afgesproken om te gaan lopen. Gewoon lopen, want ze is net aan beide voeten geopereerd en het nieuws was niet goed. Of ze ooit weer zal hardlopen weet ze niet. Erg naar voor iemand, die er al een aantal marathons op heeft zitten!

Voor Kirsten komt werk ik maar weer eens aan een vereiste voor mijn Nederlanderschap. Ik moet drie zegels op mijn trouwcertificaat verkrijgen en daarvoor heb ik een money order van $5 nodig. Ik besluit naar 7 Eleven te joggen om die te verkrijgen. 7 Eleven is ongeveer anderhalve mijl hiervandaan, dus bij elkaar bijna 5 kilometer.

Een vriendelijke Indiaase meneer, die ik bijna niet versta, verschaft mij de money order en blij jog ik weer terug. Ik doe mijn brief naar Fairfax County op de bus en als het goed is heb ik over een paar dagen dat trouwcertificaat hier. Het moet dan nog naar Richmond gestuurd voor een heel officiele zegel en dan is het eindelijk goed genoeg voor de Nederlandse regering. Men hoeft bij mij nooit meer te komen klagen over de benodigdheden voor het Amerikaanse staatsburgerschap! Vervelend is wel, dat ik nog niets van de FBI heb vernomen en er al meer dan 10 weken (maximum op de website) voorbij zijn sinds ik onze vingerafdrukken heb ingestuurd.

Kirsten komt en we lopen meer dan vijf mijl door het uitbundig bloeiende Vienna. Zoals altijd vind ik het onmogelijk om de kleurenpracht op film weer te geven. Iedere tuin heeft azalea's in volle bloei en de struiken zijn vaak meer bomen dan struiken zo hoog. Mijn favoriet is de zalmroze kleur, maar sommige struiken zijn gemengd en dat is ook prachtig. Jammer, dat er zoveel gaande is en ik niet kan gaan, want nu is het National Arboretum in Washington op zijn mooist, alleen maar azalea's (foto's van drie jaar geleden)!

Na een snelle lunch en douche ben ik weer op weg. Eerst naar Cox Farms, want ik heb genoeg van de zijden narcissen voor ons huis. Tijd voor het echte spul: twee grote bakken geraniums. En Cox doet dat niet eventjes, nee, het is er "Geranium Mania", er staan tientallen, zo niet meer dan honderd enorme geranium planten, klein, groter, grootst.





Behalve de twee enorme bakken voor voor het huis koop ik ook acht kleintjes voor aan het deck. Bij Eckerd's koop ik Katja contactlens spul en bij Whole Foods een lekker avondmaal. De geraniums voegen thuis meteen heel wat kleur toe.

Als Kai uit school komt springen we gelijk weer in de auto. Het is zijn beurt voor een tweejaarlijkse controleerbeurt bij de dokter. Voor hem heb ik een afspraak gemaakt met een van de mannelijke kinderartsen in de praktijk. Dr. Puppo (een zeer goed uitziende man van mijn leeftijd, dus niet erg voor mij om hem te zien, ha ha) heeft Kai al van baby af gezien. Hij bevindt Kai compleet gezond en geeft wat mee voor zijn acne. Hij vindt het ook duidelijk leuk, dat we hem hebben uitgekozen, want zo ziet hij zijn vroegere baby patientjes toch steeds groter worden. Kai is 1,70 meter lang nu en nog (lang?) niet klaar met groeien.

Op de terugweg halen we Katja op van school en zij rijdt naar huis. Ze doet het goed, tot ze door een rood licht linksaf wil slaan. We moeten nog veel leren!

Thuis vlei ik me voor het huis neer met een boek, "Sarah" van Marek Halter. Het duurde even voor ik erin was, maar nu leest het supermakkelijk. Het leven in die tijd fascineert me.

Het is deze week "National Turn the TV off" week. De gedachte is, dat kinderen dan iets anders gaan doen, dan tv kijken. Maar onze kinderen doen dat al, dus ik hoef me er niet druk om te maken. Saskia is bezig met een puzzel, die licht geeft in het donker, hij heeft 500 stukjes, dus het zal wel meer dan een week duren voor ze hem afheeft (Kai en Katja zijn te druk met huiswerk voor tv). Zelf geniet ik stiekem erg van House...Schandalig!!!

0 reacties: