Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, april 28, 2006

Good Morning Sunshine!

Ja, ik weet het, ik kan niet genoeg schrijven over hoe het weer hier is! Maar als vrijwel iedere ochtend de zon stralend je kamer binnen schijnt, dan kan het toch ook niet anders? Lyrisch word ik ervan!

Katja wordt met keelpijn en heel erg moe wakker en blijft dus tenminste even in bed. Na een paar uur blijkt het toch erger dan gedacht en moet ze thuisblijven van school. Dit is een dag, die ze maar heel moeilijk kan missen, want volgende week zijn er zware examens, waarvoor ze deze week eigenlijk iedere dag meerdere uren na school moest blijven.

Als Saskia naar school is stap ik op de fiets. Ik heb al dagen ontzettende spierpijn, vooral in mijn rechterbeen (niet de "goede" pijn, maar de zeer vermoeiende pijnen) en ik wil even niet hardlopen om te zien of dat helpt. Met fietsen gebruik je de spieren anders, maar bent toch goed in beweging.


Zo groen is het W&OD pad nu al

Het is heerlijk fietsweer, niet te koud, niet te warm. Er zijn weinig mensen op het pad en dus hoop ik herten te zien, maar die houden zich helaas schuil. Langs de kanten bloeien allerlei wilde bloemen en de vogels vliegen af en aan, het is, ook zonder herten, een heel mooi ritje.

Als ik bijna terug ben in Vienna zie ik opeens een groundhog oversteken. Hij blijft aan de overkant staan en begint rustig te eten. Ik kan tot vrij dichtbij komen en neem een aantal foto's. Maar dan, net als ik denk de schattigste close up foto te kunnen nemen, krijgt hij mij in de gaten en gaat er als een haas (oh, nee, groundhog!) vandoor.




Het is een lekkere dikkerd!

Na 12,5 mijl ben ik weer thuis en tref Katja nog in haar bed aan. Ze komt er met moeite uit, voelt zich echt als een vaatdoek. Heel vervelend! Ze moet haar babysit baantje voor vanavond aan Leah overdragen en morgen zou ze meedoen met een rommelmarktje ten bate van de Relay for Life en ook dat zegt ze af. Hopelijk doet een weekend rust haar een wereld van goed, want dit kan ze nu even helemaal niet hebben!

Op een van mijn fotografie email lijsten is het weekthema "Lammetjes". Nu hebben wij hier helemaal geen boerderijen in de buurt en de boerderijen, die verderop zijn, zijn stierenboerderijen (Black Angus, heel goede steak!). Maar ik weet, dat er een ambachtelijke boerderij is, waar ik misschien een lammetje kan fotograferen. Online zie ik, dat er heel wat klein grut is geboren daar, dus ik waag het erop.

Bij Frying Pan Park is het een drukte van jewelste. Allerlei kleine kinderen komen om de dieren te zien. Dit is een combinatie kinderboerderij/werkende boerderij. De meeste echte boerderijen hier zijn zo enorm, die kun je niet even gezellig bezoeken.

Als eerste zie ik een kalfje, dat nog maar een paar weken oud is. Het ligt tegen het hek aan, dus ik kan het aaien, schattig! De oogjes gaan even open, maar daarna slaapt het verder. Moederlief probeert er ook wat leven in te brengen, maar ook dat lukt niet.


Verderop vind ik de varkens, die allerlei (stinkende) biggetjes hebben. De aanwezige kinderen zijn er weg van, ik loop zo gauw mogelijk door, wat een stank! De kalkoenen kunnen me ook niet bekoren, maar dan zie ik eindelijk de schapen en hun lammetjes.

Het enige actieve lammetje is pikzwart en staat in de schaduw van een hek. Mijn hoop op het winnen van de wedstrijd vervliegt meteen, maar het is toch wel schattig, zo! En jee, die worden meteen met het hele klok- en klepelwerk geboren, zeg! Het is duidelijk een mannetje!


Als ik mijn foto's heb genomen rijd ik terug naar Vienna. Bij Party Mania koop ik ballonnen voor Kai's verjaardag morgen en bij Whole Foods gauw een sushi lunch.

Thuis is Katja wel op, maar van harte gaat het niet. Ik heb zo met haar te doen! Zij gaat wat tv liggen kijken en ik installeer me op het stoepje voor het huis met de nieuwste Washingtonian.

Hierin lees ik een super interessant artikel over de Masons in Washington en volgens dit tijdschrift zullen zij het onderwerp van het volgende boek van Dan Brown zijn. Nou, ik kan dan werkelijk niet wachten! Een thriller als de Da Vinci Code in mijn favoriete stad!

Rick komt thuis en Saskia vraagt weer om een logeerpartij bij haar vriendinnetje Abby. We gaan naar Abby's huis en ontmoeten haar ouders. Zij zijn zes weken geleden hierheen verhuisd vanuit Californie en Saskia voelt zich daar kind aan huis.

Rick en ik raken in gesprek met Laura en Jim en wat een leuke mensen zijn het! Hij werkt voor de FBI en zij is een technisch schrijfster. Ze hebben vier kinderen en het zijn gewoon leuke mensen. We praten een hele tijd en dan gaan Saskia en Abby mee terug om de logeerspullen te pakken.

Kai heeft intussen besloten, dat het niet alleen morgen zijn verjaardag is, maar ook zijn verjaardagsweekend. Hij wil graag uit eten. We kiezen P.F. Chang's en hoeven niet lang te wachten op een tafeltje. Het wordt een lekker maaltje en morgen de grote dag voor onze dan veertienjarige!

0 reacties: