Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, april 17, 2006

Groeizaam weertje



Na veel verkeer en gelukkig internet in de auto, waardoor ik me met MSN-en met Petra kon bezighouden, kwamen we net voor zessen gisteravond weer thuis aan.

Katja en Leah wachtten al in de oprit en het was een warm weerzien. Meteen moesten we hun foto's zien en de verhalen. Vandaag heb ik meerdere malen gehoord, dat Katja ons flink gemist heeft. Het was een goede ervaring voor haar om vakantie te vieren met een andere familie. Ze heeft genoten, maar weet nu ook, dat onze vakanties samen toch ook wel erg leuk zijn.

Hier in de VS kennen we maar een Paasdag, dus vandaag begint het gewone leven weer. Als ik de lamellen open, zie ik dat het regent. Nu is die regen hier hard nodig en de natuur geniet duidelijk, het is beduidend groener buiten. Maar ik vind het maar niets voor de eerste dag na de vakantie!


Christine belt en die heeft soortgelijke gevoelens, dus we besluiten, dat we niet zullen smelten en dat we later op de ochtend toch zullen gaan lopen. De dogwoods en veel azalea's en nog een stel heel mooie roze bloesembomen bloeien uitbundig, onze achtertuin is prachtig, ondanks de grauwe lucht.


Azalea in de knop



Dogwood



Behalve de dag na Pasen is het vandaag ook Tax Day, de Federale belastingen moeten uiterlijk vandaag ingeleverd worden. Nu moeten wij helaas flink betalen en omdat we vorige week weg waren, komt alles op vandaag neer. Ik rijd naar onze vroegere buurvrouw Sue, die ook onze accountant is, om de papieren op te halen. Rick tekent ze nog snel voor hij naar zijn werk gaat.

Voor Christine komt doe ik het nodige was- en opruimgedoe. Op het nieuws zie ik, dat de jaarlijkse "Easter egg roll" bij het Witte Huis ondanks de regen doorgaat. Dit jaar met een interessante twist, want een heel aantal homoseksuele ouders hebben tickets. Ze onderscheiden zichzelf met een plastic Hawaiiaanse lei om hun nek. Ben benieuwd wat de conservatieve Bushes daarvan dachten! Moeders in de rij, met Paashaasoren op, geven commentaar over het moeten opvallen met een lei, waarop iemand anders terecht opmerkt, dat je met Paashaasoren natuurlijk helemaal niet opvalt!

Vandaag is ook een feestdag in de stad Washington DC. Er is onder anderen een parade, het is Emancipation Day. Dit is een nieuwe feestdag (vorig jaar officieel geworden), die eigenlijk op 16 april valt, maar dat was dit jaar op zondag, waardoor het automatisch naar de volgende maandag verschuift. Op deze dag in 1862 verklaarde Abraham Lincoln de ongeveer 3100 slaven in het District of Columbia vrij, 9 maanden voor zijn officiele Emancipation Proclamation.

Om elf uur komt Christine en we lopen door de gestage regen. Het is ook fris, maar we lopen uiteindelijk iets meer dan 5 mijl, waarna we beiden doornat zijn. Maar alle bloeiende bomen en bloemen zorgen voor zoveel kleur, dat ik er weer van geniet buiten te zijn.


Iris



Azalea

Gauw douche ik en eet lunch en dan komt Saskia alweer thuis. Als ik denk, dat de lunchdrukte voorbij zal zijn, ga ik naar het Oakton postkantoor (daar is het meestal minder druk, dan in Vienna) om onze belastingpapieren op de post te doen. Omdat er een poststempel van vandaag op moet en we het Certified willen sturen, zodat we weten, dat het ook daadwerkelijk is aangekomen, moet ik in een lange rij aansluiten. Dit postkantoor is vandaag tot middernacht open om alle late belastingbetalers te helpen! Het schiet door mijn hoofd hoeveel extra uren veel mensen moeten werken tijdens het "tax season". Mijn moeder werkte vroeger voor een accountant hier en vanaf eind februari werden er lange uren gemaakt. De postbeambtes moeten er vandaag dus aan geloven.

Na een uur ben ik eindelijk aan de beurt. Gelukkig heb ik internet op mijn mobieltje, zodat ik intussen wat fora kon lezen. Maar verder vermaakte ik me met mensen kijken, een bezigheid, die nooit zal vervelen. Wat een diversiteit aan mensen woont hier toch. Spaans sprekenden, die nauwelijks een woord Engels kunnen worden geholpen door de Aziatische postmedewerkers (om de een of andere reden werken er heel veel Aziaten achter de loketten bij de postkantoren), die zelf ook vrijwel onverstaanbaar spreken. Oudere van dagen worden eerst geholpen, want lang staan lukt hen niet meer. Het is een komen en gaan van allerlei interessante individuen.

Als ik thuis kom is het eindelijk droog en meteen komt de zon door. De temperatuur gaat prompt omhoog en ik heb het warm in mijn jas. Gauw pak ik mijn fototoestel met macrolens, want nu met alle druppels is alles zo mooi! Terwijl ik in de achtertuin fotografeer zie ik, dat de Hedge Bindweed, die alles overwoekert, al in volle mate aanwezig is. Dat wordt flink onkruid wieden!! Het is geen lelijke plant, maar hij overwoekert en doodt alles in zijn weg, helaas.




Als Katja thuiskomt uit school gaan we samen naar Safeway. Ze wil weer op dieet, want ze heeft op vakantie naar haar gevoel alleen maar gegeten. Gelukkig zijn er nieuwe Lean Cuisine's (die echt erg lekker zijn) en we kopen veel verse groentes en fruit. In een week moet dat extra gewicht er alweer grotendeels af zijn, vooral als ze ook veel beweegt.

Het is leuk weer wat tijd met mijn oudste door te brengen, die steeds meer gewoon vriendin wordt, in plaats van dochter. We delen een Starbucks Double Shot en we vinden een nieuwe Coca Cola drank: Coca-Cola Blak. Het is een combinatie van Cola en koffie, een interessante smaak, ik ben er nog niet uit of ik het lekker vind.

Er is weer van alles gaande in het tienerleven, waar wij ook aan mee zullen helpen. Ingredienten voor een bake sale worden ingeslagen en er wordt hard aan de Relay for Life gewerkt.


Het is heerlijk weer thuis te zijn, nagenietend van alle leuke dingen, die we gedaan en gezien hebben. De katten hebben ons enorm gemist en volgen me de hele dag als een schaduw en inmiddels is Brynna ook weer thuis en kreeg ik een grote lik.

Alle Florida foto's zijn hier te zien, beginnend met het album "Epcot" naar boven.

0 reacties: