Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, april 11, 2006

Islands of Adventure

Het plan is om vandaag naar Univeral’s Islands of Adventure te gaan. Dit is een compleet nieuw park voor mij en de kinderen, Rick is er al meerdere malen geweest (Microsoft heeft nogal eens evenementen in Orlando). Omdat we weten, dat we Express Plus passen gaan kopen, besluiten we wat later op te staan en het vanochtend rustig aan te doen.

Om half negen ben ik toch weer klaar wakker en bestel het roomservice ontbijt. Dan ga ik een half uurtje (5 kilometer) hardlopen. Het is buiten perfect: zonnig en een lekker temperatuurtje. Katja, Leah en de Bridgemans logeren praktisch aan de overkant van de straat van ons en ik besluit hun resort, Saratoga Springs een bezoekje te brengen. Dit is een van de nieuwste Disney hotels en het ziet er zoals altijd prachtig verzorgd uit.

De roomservice is een gemengd succes, Rick en ik krijgen een heerlijke sandwich, maar Saskia’s havermout is niet te eten. Tijd om een nieuwe te bestellen is er niet, dus we kopen maar een croissant voor haar beneden. Daar staat ook een Paas versiering met echte konijntjes erin, prachtig voor de kinderen natuurlijk!

Om half elf lopen we Islands of Adventure binnen en het is er loeidruk! Op het bord met wachttijden zien we, dat de meeste attracties alweer rijen van ver over het uur hebben. Ik sluit meteen aan bij het rijtje mensen, dat Express Plus passen wil kopen en zie, dat in twee dagen tijd de prijs daarvoor met $5 omhoog is gegaan! Nou ja, toch maar doen, want het scheelt enorm! Zonder pas zouden we misschien drie attracties kunnen doen en met pas doen we er 7!

Over het algemeen komt Islands of Adventure vrolijker, kleuriger en lichter op mij over, dan Universal. Het is natuurlijk ook een stuk nieuwer, dat scheelt.

Als eerste lopen we naar de Hulk, de gigantische achtbaan, die boven alles uit torent. Saskia blijft bij de tassen en wij lopen zo alle rijen voorbij met onze pas. De Hulk is fantastisch!! De langste roller coaster, waar ik op ben geweest, en hij gaat wel vijf keer over de kop. Jammer, dat er zulke rijen staan, ik zou graag nog een keer!

We lopen verder naar Dr. Seuss land, waar de kinderattracties zijn. We doen het Cat in the Hat ritje, wat leuk kleurig en vrolijk gedaan is. Maar Kai had het liefst een vermomming aangetrokken, zo erg vond hij het erin gezien te worden!

Gelukkig voor hem is Saskia de rest van de attracties in dit deel van het park ook ontgroeid. Even verderop zien we mooie fonteinen, bloemen en de “tempel”, waar de show “Poseidon’s Fury” speelt. Saskia durft daar niet in en Rick blijft bij haar.

Kai en ik genieten van de show. Een heel energieke “archeoloog” vertelt ons het verhaal van het gevecht tussen Poseidon en een of andere kwade god, waarbij Poseidon zijn drietand verloor. We worden met allerlei speciale effecten bekogeld, lopen door een tunnel met water, zien allerlei vuur en water spectakel en uiteindelijk eindigt het gelukkig weer allemaal goed, Poseidon heeft zijn drietand terug. We denken, dat de “archeoloog” iedere avond doodmoe zijn bed in moet vallen, zo hyper is hij, maar verder is het ontzettend goed gedaan.

De volgende achtbaan heet “Dueling Dragons”. Helaas voor Sas is ook deze weer teveel en zij blijft in de winkel kijken. Bij deze attractie kies je of je vuur of ijs wilt (de oranje of de blauwe “draak”), tijdens de rit zie je de andere coaster telkens langskomen, alsof ze duelleren. Wij (Kai kiest) nemen ijs en bij deze achtbaan hangen je voeten los. Leuk vind ik dat altijd! Overal hangen waarschuwingsbordjes en een ervan is, dat je je kunstledematen moet verwijderen om erin te mogen. Ik heb weleens een verhaal gehoord van iemands familielid, die een kunstbeen verloor op zo’n ritje! Het is een leuk ritje, maar de Hulk is indrukwekkender.

Voor de lunch gaan we nog even in de kinderachtbaan, de Flying Unicorn. Saskia geniet, eindelijk een ritje, waar zij ook in kan. Wat dat betreft is dit park niet geschikt voor kinderen, die wat bangig zijn aangelegd.

Bij het grootste Hard Rock Cafe in de wereld eten we lunch. Erik, onze serveerder, is een grapjas en plager (hij doet Rick geloven, dat je geen foto’s mag nemen in het restaurant), maar ik pak hem terug, want ik vraag om een glas water en dat komt maar niet. Prima gelegenheid voor een grappige opmerking over de droogte in Orlando en hij neemt het goedaardig op.

Het eten is lekker, veel lekkerder, dan bij het Hard Rock Cafe in Baltimore, waar we voor het laatst hebben gegeten. Het personeel past ook erg goed bij het restaurant, overal piercings en tattoo’s!

Vandaag is de laatste dag van de vakantie van de Horners hier in Orlando en we weten, dat ze in Islands of Adventure zullen zijn (we hebben er speciaal ons schema voor omgegooid, want vandaag stond eigenlijk Seaworld op het program). Saskia belt Tabatha tijdens de lunch en zij gaan de Spiderman 3D attractie doen. We ontmoeten ze daar en gaan er met zijn allen doorheen. Hij is erg leuk! Tot nu toe vind ik alle 3D en 4D attracties zo ontzettend grappig!

Saskia en Tabatha willen dolgraag een karikatuur laten tekenen en omdat Saskia vandaag met zo weinig attracties kon meedoen geven Rick en ik toe. Maar ik heb ook nog zin om de Hulk weer te doen. Kai voelde zich niet lekker erna en wil er niet meer in en Rick heeft hem al meerdere keren gedaan. Omdat Saskia niet ging, hebben we nog een Express Plus kaartje over.

Kelli, Tabatha’s moeder, vindt achtbanen ook erg leuk, maar met twee kleinere kinderen is het voor haar net als het voor mij een aantal jaren geleden was: ze offert zich op voor de kinderen. Ik vraag haar dus of ze met mij in de Hulk wil gaan, terwijl de meisjes hun karikatuur laten tekenen. Dat laat ze zich geen tweede keer vragen! De vaders nemen de dames mee voor de karikatuur en wij sluiten in de Express Plus rij aan.

Het is leuk eens even met Kelli te kletsen zonder kinderen. De Horners zijn heel hartelijke mensen en ook duidelijk dol op (hun) kinderen. Het is leuk ze nu eens wat beter te leren kennen. Al gauw zijn we aan de beurt en de tweede keer voelt nog beter, dan de eerste! Wat een achtbaan is dit!!

De karikatuur wordt erg leuk, de artiest vindt precies de gezichtstrekken van de meisjes om wat te overdrijven zonder dat ze er door gekwetst worden. Wij kopen hem en gaan hem voor Tabatha copieren.

We nemen afscheid van de Horners en wensen hen een prettige thuisreis. Het was toch wel bijzonder hen hier zo te ontmoeten en samen dingen te ondernemen.

Eerst lopen we nu door een straat met allerlei stripfiguren en dan doen we het bootritje van Jurassic Park. Rick heeft niet zo’n goed geheugen en volgens hem word je helemaal niet nat. Nou, gelukkig worden we achterin het bootje geplaatst, want na het leuk opgezette ritje langs allerlei dinosaurussen, met als hoogtepunt natuurlijk een levensechte T-Rex, duiken we met een grote plons naar beneden. Saskia was bang van Splash Mountain, maar deze val is nog een stuk langer! Achteraf is ze toch erg trots, dat ze het gedaan heeft, onverwachts, hi hi!

Als laatste attractie vandaag doen we de Dr. Doom Fear Fall. Hierbij word je keihard in een toren omhoog geschoten en valt dan meteen weer keihard naar beneden. Eigenlijk durf ik dit niet goed, maar ik wil het toch eens proberen, vooral ook, omdat ik morgen in de Tower of Terror in MGM wil. Alweer verbaas ik mezelf, want ik vind het hartstikke leuk!! Jammer, dat we niet nog eens in kunnen, de wachttijd is meer dan een uur (zoals bij alle attracties hier).

Het is inmiddels zes uur en we hebben Islands of Adventure wel gezien. Er is natuurlijk nog meer, maar Saskia vindt het niets en wij hebben ook gedaan wat we wilden.

Bij de surfshop op de Citywalk koopt Kai een skateboard. Hij heeft hier maandenlang voor gespaard en deze shop heeft alles, wat hij wilde. Dolblij, met een flitsend skateboard, loopt hij terug naar de auto.

In het hotel verkleden we ons snel (het is inmiddels winderig en een stuk koeler geworden) en lopen dan naar Downtown Disney. Daar winkelen we onder anderen in de enorme Disney winkel. Kai vindt weer een heel stel verborgen Mickey’s. Dat boekje was zijn $12 meer dan waard, overal hebben we verborgen Mickey’s gevonden!

Om tien voor negen hebben we een reservering bij Fulton’s Crab house. We krijgen een leuk tafeltje en goede serveerder en het eten is voortreffelijk. Saskia en ik zijn doodmoe en gaan na het eten terug naar het hotel, maar Kai en Rick halen nog ergens energie vandaan om naar Disney Quest te gaan.

Hier bouwen ze onder anderen een achtbaan en kunnen die dan zelf virtueel “berijden”. Pas om middernacht zijn ze terug! Dat zal wat worden om morgen om kwart over zeven op te staan!!

0 reacties: