Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, april 19, 2006

Lange zonnige dagen

Op dagen zoals vandaag, wanneer de zon naar binnen schijnt en een stralend blauwe lucht me toelacht, als ik de lamellen open, wil ik eigenlijk alleen maar buiten zijn!

Gelukkig heb ik met Katja afgesproken om een flink stuk te gaan lopen. De Avon Walk komt al dichtbij en dan heeft zij zich voorgenomen het hele stuk te lopen (26 mijl de eerste dag, 13 mijl de tweede dag).

Om half tien gaan we op weg, eerst even met de witte poedel pup, Merlin, en als die moe wordt zetten we hem thuis af en lopen door. Reston heeft een heel stelsel van wandel/fietspaden door het bos met allemaal tunnels onder de grotere wegen door. We lopen langs meertjes, waar de boten klaarliggen om lekker rond te dobberen. Het is een prachtige omgeving!

Wel zien we overal poison ivy en op een gegeven moment is het zo dicht, dat we echt heel erg uit moeten kijken er niet mee in aanraking te komen. Katja vertelt, dat zij er erg allergisch voor is, want ze heeft het een aantal keren gehad in North Carolina en hoe meer je ermee in aanraking komt, hoe erger de reactie is. Gelukkig heb ik er nog nooit mee te maken gehad, want het schijnt vreselijk te zijn en, doordat de olie van de plant heel hardnekkig is, blijft het zich lang verspreiden. Ik krijg al jeuk bij het schrijven hiervan!

Een paar uur later hebben we bijna negen mijl gelopen, zo ongemerkt! We nemen afscheid en ik rijd naar Whole Foods om zalm, stokbrood en sla voor het avondeten te halen. Dat vind ik een heerlijk lente maaltje en de rest van het gezin is er ook dol op.

Aan het begin van de week vertelde Karin me, dat hun nieuwe zwembad inmiddels in de tuin staat en ik ben zo nieuwsgierig, hoe dat eruit ziet! Ik besluit even langs te rijden, want zelfs als Karin niet thuis is, kan ik het zwembad zien. Ze blijkt er wel te zijn en we kletsen even gezellig in de tuin. Het is een heel leuk zwembad (niet helemaal zoals op de foto, maar het lijkt er erg op), boven de grond met een dek eromheen, waar je kunt zitten.

Bij de Safeway ga ik daarna kijken voor een Bunco "cadeautje" voor vanavond. Een van de dames kan op het laatste moment niet en dus val ik in. Het moet iets zijn tussen de $3 en $5 met het thema "Healthyllarious". Wat ik me daar nou bij moet voorstellen? Iets grappigs, maar ook gezonds?

Karin suggereerde grappige pleisters, maar de keuze bij deze Safeway is maar erg beperkt en ik heb geen zin om stad en land af te gaan zoeken met dit weer. Ik kies uiteindelijk maar een gekke kindertandenborstel met bubble gum tandpasta, die in vormpjes eruit komt. Iedereen vanavond heeft wel kinderen, dus dat is nooit weggegooid.

Met dit mooie weer komt iedereen naar buiten. Met buurvrouwen Lorraine, Jeanne en Janet klets ik weer helemaal bij. Lorraine moet haar galblaas eruit hebben, maar haar man is telkens op reis, dus moet ze de operatie telkens uitstellen. Dat is balen! Ik zeg haar, dat wij altijd voor haar meisjes kunnen zorgen, als ze ons nodig heeft.

Net als ik daarna lekker rustig buiten wil gaan lezen komen de maaimannetjes van de buren. Wat een lawaai!! Maar het gras is inderdaad alweer flink aan het groeien, Rick heeft het gisteren ook gemaaid.

Bunco is zoals altijd dolgezellig. Ik win helaas niets, want alle prijzen zijn leuk: een pedometer, een dvd met Pilates oefeningen, gewichtjes met een waterfles en een boek met wandelroutes in Washington en omgeving. Het is heel leuk om te zien, hoe anderen dat Healthyllarious thema hebben ingevuld, varierend van een fles rode wijn tot een tongkrabber!! Veel te laat rol ik mijn bed in!

Intussen heb ik een paar van mijn Disney filmpjes online gezet. Dit keer heb ik Windows Moviemaker gebruikt en ze zo aan elkaar "geregen" en op mijn website gezet, hopelijk laadt dat wat sneller dan Streamload.com. De filmpjes zijn: Epcot en MGM Studios. De rest volgt nog.


buiten lezen, Bunco

0 reacties: