Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, april 04, 2006

Leuk druk!

Daar zit ik dan, voeten omhoog (onze banken hebben allemaal uitklapbare voetsteunen), Meike slapend naast me, American Idol te kijken. Kan het nog huiselijker? Ja! Als er ook maar een van mijn gezinsleden hier zou zijn. Maar nee, twee staan onder de douche (we hebben boven twee badkamers), een zet de vuilnis buiten (mijn persoonlijke held!) en een geeft een slang eten (waar ik geen getuige van hoef te zijn). Een bedrijvigheid van jewelste dus om kwart voor negen 's avonds. Het past in het dagbeeld van vandaag.

Al om vijf uur hoor ik Rick scharrelen, hij moet om kwart over zeven in Washington zijn voor een conferentie. Ik doezel en hoor hem niet weggaan. Om acht voor zeven schrik ik wakker. Oh jee! Te laat, is mijn eerste gedachte!

Gelukkig is Kai al op en ik bedenk me, dat Katja gevraagd heeft de eerste periode (hier zijn de uren anderhalf uur) over te slaan. Ze had twee grote projecten voor Engels en geen tijd meer om haar essay voor World History nog te schrijven. Ik werk Kai op tijd de deur uit en geef Saskia ontbijt. Dan komt Katja naar beneden en net voor negenen rijd ik haar naar school.

Ze heeft een heel moeilijk boek gekozen voor haar Engelse project, vind ik: The Time Traveler's Wife. Ik vond het een prachtig boek, maar voor een zestienjarige een hele kluif. De poster, die ze voor haar project maakt, ziet er erg goed uit, hopelijk wordt dat ook met een goed cijfer beloond. Soms sta ik versteld waar mijn kinderen zomaar toe in staat zijn! Zo'n volwassen presentatie, bijvoorbeeld.

Net op tijd voor de slotenmaker ben ik terug. Het is dezelfde joviale man van gisteren en hij neemt nogal wat tijd. Intussen maak ik het medical release formulier klaar voor Katja om volgende week mee te nemen. Iedere keer als je kind de verantwoording van iemand anders wordt, moet je zo'n formulier invullen en meegeven.

De slotenmaker heeft zichzelf heel wat te vertellen, vreemd zo'n vreemde man in huis, die in zichzelf praat. Hij is wel heel aardig, de vriendelijkheid straalt er gewoon vanaf. Maar hij presenteert me met een flinke rekening, hoe mooi het nieuwe slot ook oogt. Ik schrijf een check uit en bel Christine, dat ik eindelijk klaar ben om te gaan lopen.

We lopen, ik met vijf pond gewichten, bijna 5 mijl door Vienna. We hebben elkaar al een tijdje niet gezien, dus aan gespreksonderwerpen geen gebrek. Zij vond het erg leuk om Petra te ontmoeten en we fantaseren over de ideale wereld, waarin mensen als Petra, mijn zusje Ayesha, haar vriendinnen Lori en Janne Marike, allemaal vlakbij ons zouden wonen. Maar ja, de ideale wereld bestaat niet, dus genieten we van de tijd, die we met onze dierbare vriendinnen krijgen. Op de achtergrond dreigt nog steeds Christine's verhuizing naar Huntsville, Alabama. Als dat bewaarheid wordt, ziet Rick me straks niet meer, dan reis ik nonstop tussen Ayesha, Petra en Christine.

Thuis bel ik Katja en we spreken af morgen eindeloos te gaan lopen, heerlijk! Dan belt Ayesha, die heeft eindelijk een paar uurtjes voor zichzelf gehad en wat leuke kleding gevonden. Het is zo moeilijk met twee kleintjes!

Gauw douche ik en eet lunch en ga dan op weg. Eerst lever ik onze belastingsdocumenten af bij de accountant. Zeventien april is "tax day" en tot dan zijn wij op vakantie! De tijd dringt opeens.

Op de terugweg stop ik bij Target. Hier heb ik met Petra eindelijk sportbroeken gevonden, die lang genoeg zijn voor mij en ik wil er meer. Voor $25 vind ik een leuke zwart/wit/lichtblauwe lange broek met bijbehorend ($20) warm up jacket en mouwloos shirtje ($11). Geen prijzen toch? Vooral omdat het allemaal van het merk Champion is!

Verder heb ik nog een lijstje van cosmetica af te werken voor de reis: shampoo, hairspray, sunscreen en meer. Dan bedenk ik me, dat we op Paasochtend in een hotel zullen wakker worden. Met twee kinderen (vooral Saskia), die de rituelen rond Pasen nog erg leuk vinden.

Target heeft een uitgebreide Paasspulletjes afdeling, zo uitgebreid, dat ik wel een kwartier bezig ben leuke dingen uit te kiezen. Uiteindelijk vind ik plastic eieren gevuld met Reese's peanut butter cups en Snickers om in de hotelkamer te verstoppen.


De inhoud van de "Easter bags" van onze kinderen

Verder koop ik grappige Pez in de vorm van boerderijdieren, de traditionele Peeps en wat ander snoeperig spul. Ook voor Katja, want die viert ook voor het eerst Pasen zonder ons.

Thuis lees ik nog even buiten, Saskia gaat naar Tabatha's huis en de andere twee doen schoolwerk. Het weer is alweer perfect, hoewel wel wat veel wind. Onze nieuwe vlag (ook bij Target gekocht) wappert enthousiast tegen de blauwe lucht.

Hier in de VS maken we een uniek gebeuren mee vannacht: om twee minuten en drie seconden na een uur vanochtend is de datum 01:02:03 04/05/06. Jullie in Europa moeten daar nog een maand op wachten, daar gebeurt dit pas op 4 mei.

0 reacties: