Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, april 09, 2006

Universal Studios

Midden in de nacht word ik wakker door een knallend onweer, de anderen slapen er straal doorheen! Hoe dat kan is me een raadsel, want het hotel trilt soms op zijn huisvesten.

Om kwart over zeven gaat de wekker weer en ik ga vandaag het fitness centrum van het hotel eens uitproberen. Dat blijkt best groot te zijn, met een aantal lopende banden en elliptische machines en een heel stel gewichten machines van het merk, dat ik het fijnst vind. Mijn doel is een half uur te sporten, eerst even opwarmen op de elliptische machine en dan gewichten. Ondertussen vermaak ik me met het gadeslaan van mijn mede-sportievelingen (en dat zijn er altijd heel wat op de vroege morgen, merk ik!).

Dit keer is er een zakenman van middelbare leeftijd, ik stel me voor, dat hij een machtige advocaat is, want twee andere even machtig uitziende mannen, eveneens grijzend en van middelbare leeftijd, begroeten hem en beginnen wat “shoptalk” over klanten en court dates. Maar vandaag is meneer advocaat slechts in een strak shortje en t-shirt gekleed en hij kreunt en zweet zich te pletter. Hij overstemt daarmee zelfs de televisies!! En zijn zweet zit op alle machines, die ik ook wil gebruiken, gelukkig zijn er handdoeken. Bah, bah en nog eens bah! Wat zijn er toch een pocherige, zelf-ingenomen mensen op de wereld! Ik hoop hem nooit als advocaat nodig te hebben (oh, en ik ben de enige vrouw daar en dus lucht).

Na mijn leerzame half uurtje ga ik weer naar boven en we maken ons gauw klaar om naar Universal Studios te gaan. We arriveren keurig om 9 uur en via de City Walk met al zijn winkels en restaurants lopen we naar het park. Bij de ronddraaiende wereldbol met “Universal” erop moeten we natuurlijk foto’s maken.

Dan kopen we de toegangskaarten, we krijgen een korting met AAA, goed om te weten. We kopen kaarten, die goed zijn voor Universal en Islands of Adventure en krijgen een derde dag gratis. Of we die gaan gebruiken betwijfel ik, maar toch aardig.

Zodra we het park binnenlopen zien we, dat de wachttijden voor de attracties al flink zijn. We besluiten, na even wikken en wegen, want met $35 per persoon zijn ze niet goedkoop, toch maar Express Plus passen te kopen. Hiermee kun je (officieel een keer per attractie, maar in de praktijk werd dat maar bij twee attracties, de Mummy en Jimmy Neutron, gecontroleerd) meteen naar de voorkant van de rij en hoef je op zijn hoogst een kwartier te wachten.

De hele dag verzuchten we, dat het de moeite waard was, we hebben alle attracties, die we wilden zien, gedaan en dat was zonder passen onmogelijk geweest. Om van de stress van gauw van de ene naar de andere attractie te rennen en de ruzieende kinderen in de rij (die wij nu niet hadden) maar niet te spreken.

Als eerste gaan we naar Shrek, een te gekke 4-D ervaring. We krijgen een grappige introductie te horen door een “spook” Lord Farquaad, Pinocchio en de drie biggetjes en worden dan heen en weer geschud en nat gesprayed, terwijl Shrek en Fiona alweer een avontuur beleven. Erg leuk!

Vervolgens wil Saskia naar Jimmy Neutron, ook een film, waarbij we heen en weer geschud worden. Hij is leuk kleurig, maar het heen en weer geschud is me net te veel. En hier worden onze passen gescand, dus zouden we een uur of meer moeten wachten voor we weer zouden mogen.

Universal Studios is opgezet als een aantal reproducties van Amerikaanse steden en we lopen op de skyline van New York af, als we de attractie Twister binnen gaan. Saskia wil hier niet in en wordt door een Universal medewerkster naar de winkel gebracht. Het is ook wel erg intens! Eerst krijg je delen van de film te zien en dan maak je zelf een tornado mee, weliswaar als toeschouwer, maar het is toch wel eng. Sowieso vind ik tornado’s een van de engste weersverschijnselen.

Ook in Revenge of the Mummy weigert Saskia te gaan. Dit is een roller coaster met allerlei speciale effecten, erg goed gedaan! We mogen geen tassen meenemen en moeten die in een locker doen. Deze werken met een duimafdruk. Ik ben nog bang, dat hij die van Rick straks niet goed leest en we onze spullen niet terug krijgen, maar dat valt gelukkig mee!

Inmiddels is Saskia’s vriendinnetje Tabatha ook met haar moeder, Kelli en broertje, Hadley in Universal aangekomen. Zij logeren in een Universal hotel voor $599 per nacht, wat ook onbeperkt toegang tot de parken levert met Express Plus pas.

We ontmoeten elkaar bij Men in Black en ook daar mogen geen tassen naar binnen. Hier staat echter een lange rij bij de lockers, dus we besluiten, dat Saskia en ik eerst gaan met de Horners en daarna Kai en Rick. Het is een leuke attractie, waarbij je zoveel mogelijk buitenaardse wezens moet afschieten met je lasergun. Kelli krijgt 88,000 punten en ik maar 22,000, een scherpschutter ben ik niet!

Omdat Universal is ingericht als een stad hebben Rick en ik de hele tijd de neiging op de stoepen te blijven lopen. Je verwacht, gek genoeg, toch verkeer in de straten van New York of San Francisco, zo echt is het allemaal! We merken, dat anderen dat ook hebben, want op de stoepen is het beduidend drukker.

Inmiddels is het lunchtijd en we nemen even afscheid van de Horners. We besluiten op een tafeltje bij Lombard’s Grill te wachten. Tijdens het wachten neemt Rick Saskia mee voor een spelletje ballen gooien en ze wint prompt een prijs! Een afzichtelijke pluche hond, maar volgens Rick konden een stel tienerjongens er niets van en Saskia gooide gelijk raak.

Dit is een gezellig vis restaurant in “San Francisco”. Het eten is erg lekker, maar de service wat langzaam, hoewel erg vriendelijk. Universal en Disney hebben beiden heel wat ouderen en verstandelijk minder snelle mensen als medewerkers, dus soms is het even geduld hebben. Ik vind even een tijdje rustig zitten wel lekker, maar Rick en de kinderen willen verder.

Earthquake is de volgende stop. Rick overtuigt Saskia, dat het echt niet eng is en ik heb er helemaal geen herinneringen aan. De laatste keer, dat ik in Universal was, was Saskia heel jong en kon ik nergens in. Earthquake gaat helemaal over speciale effecten en op het laatst ga je in een metrotrein een station verder en daar maak je een aardbeving van 8,3 op de schaal van Richter mee. Een tanker gaat in vlammen op, water komt naar beneden suizen en de trein gaat heen en weer. Genoeg om Saskia helemaal bang te maken. Dat kind heeft zo’n levendige verbeelding!

Kai en ik gaan samen Jaws doen, waar haaien onverwachts uit het water springen. Rick, die Universal al vele malen gedaan en gezien heeft, blijft bij Saskia. Maar goed ook, want na Earthquake is dit ook weer zo’n spannend ritje. Kai en ik vinden het maar matig, maar Saskia had het eng gevonden. Wat ik van veel attracties hier in Universal vind, is dat ze er oud uitzien. Sommigen van de Disney attracties zijn ook oud, maar die zien er altijd uit alsof ze gisteren gemaakt zijn. Van Universal kun je dat niet zeggen.

Na Jaws ontmoeten we Tabatha weer en we gaan met haar naar Back to the Future. In een deLorean racen we achter Biff aan. Al hebben de meisjes de films nooit gezien, de attractie blijkt tijdloos, ze vermaken zich prima. Terwijl wij door de tijd vliegen laat Kelli samen met Hadley een karikatuur maken. Erg goed gedaan! Natuurlijk wil Saskia er ook meteen een, maar dat vinden we te veel van het goede.

Saskia en Tabatha willen erg graag verder samen gaan en we bespreken met Tabby’s ouders, dat we ze om 19 uur bij de ingang weer zullen treffen. Met Tabatha doen we ET, ook al zo’n oude attractie, die, ondanks dat de kinderen de film niet hebben gezien, toch leuk blijft. Vooral op het laatst, als ET je persoonlijk met voornaam en al bedankt voor je hulp.

Verderop vinden we de Woody Woodpecker roller coaster, die Saskia eindelijk over een deel van haar angst voor roller coasters heen helpt. Tabatha en zij gaan er zelfs twee keer in en komen met armen omhoog naar beneden. Er is hoop voor Saskia (en dat wil Rick toch zo graag!)!

Maar hoe Tabatha ook op haar in praat, Saskia weigert de Mummy coaster te proberen (en ik geef haar geen ongelijk). Dus gaan Tabatha en Kai samen nog een keer daarop, terwijl Saskia, Rick en ik een warm drankje halen bij Starbucks. Het is de hele dag al min of meer bewolkt en begint nu, met een koud windje, echt erg fris te worden.

Als laatste “hoera” gaan Saskia en Tabatha samen nog een keer Shrek bekijken en dan leveren we Tabatha weer af aan haar ouders. Heel misschien zien we ze dinsdag weer in Islands of Adventure, maar, al willen de meisjes alle tijd met elkaar doorbrengen, we houden onze eigen schema’s aan.

Na nog een paar winkels bekeken te hebben bij de Citywalk gaan we naar Jimmy Buffett’s Margaritaville, waar we een reservering hebben. Eerst bestellen we een “Ruby Red Rita” margarita aan de bar en dan krijgen we al een tafeltje. Het eten is in een woord voortreffelijk! Ik bestel een kreeft en garnalen salade en ik heb nog nooit zoveel vis in mijn salade gekregen. Ook de muziek en ambiance is leuk, een aanrader, dit restaurant!

Door een koude Citywalk lopen we naar de auto, met onze preferred parking staat die niet ver weg. Het was weer een volle dag!

0 reacties: