Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, mei 08, 2006

Bij wijze van uitzondering een druilerige dag

Omdat het buiten lekker koel is en regent, heb ik gisteravond de ramen van onze kamer wijd open gedaan. De afgelopen weken heb ik dat niet gedaan, omdat er zoveel pollen rondwaaien, waar het hele gezin last van heeft. Met regen worden die neergeslagen, dus lekker fris.

Maar om vijf uur vanochtend betreur ik die beslissing enigszins. Het klinkt alsof hele troepen Robins zich in onze tuin hebben verschanst, met hun vriendjes, de Cardinalen, als achtergrond muziek. Wat een lawaai!!!

Saskia heeft een wekker, die natuurlijk geluiden maakt: kwakende kikkers, een krekel, een uil. Dat maakt haar 's ochtends meestal wakker. Vanochtend ligt ze naast mij te snurken, maar ook zij wordt wakker van de wel zeer natuurlijke wekker!! Echt, het is een onbeschrijflijk lawaai en toch ook weer erg mooi, dus ik laat de ramen toch maar open (ik ben toch te moe om ze dicht te doen).

Doezelend wordt het half zeven en Katja verslaapt zich bijna. Inmiddels hebben de geluiden van schoolbussen en auto's, die naar hun werk racen, het gezang van de vogels overstemd.

Het heeft vannacht flink geregend, wat hardnodig was voor de natuur. Als de kinderen naar school gaan is het droog. Christine belt en we besluiten het er buiten op te wagen. We lopen onder een zo af en toe lekkende hemel voor een uur of twee. Er is ook zoveel te bepraten!

Thuis douche ik gauw, eet lunch en maak alles klaar om het laatste document voor ons Nederlanderschap te verkrijgen.

Dan komt Saskia thuis en ik heb haar beloofd naar de mall te gaan. Door de regen rijden we naar Tysons Corner. Ze vindt een paar dingen bij Old Navy, maar ze wil echt naar Limited Too. Daar vindt ze een heel leuk badpak en een lang t-shirt. Bij de Disney Store vinden we nog een paar leuke cadeautjes voor Saskia's neefjes en nichtjes en dan gaan we weer huiswaarts.

Op de terugweg stop ik bij Giant. We hebben allerlei lunch dingen en drankjes nodig. Saskia helpt met betalen bij de Self Checkout, dat is natuurlijk heel leuk voor een kind (en voor een volwassene, ik vind het ook fantastisch!).

Thuis horen we, dat er een grote schietpartij is geweest hier niet ver vandaan. Een Fairfax County detective is doodgeschoten en twee anderen gewond. De dader, Michael Kennedy, wordt gedood, maar intussen gaat alles op slot en zijn overal politieagenten te zien. Christine moet met Mallory naar dansles en stuit op dit alles. Vreselijk eng en zo zinloos, een 40-jarige vrouw is nu dood, omdat iemand compleet door het rooie ging. De dader was een tiener, wat moet je dan als ouders denken?

0 reacties: