Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, mei 04, 2006

Dankbaar voor vriendschappen

Om redenen, die niet geschikt zijn om in dit blog te beschrijven, was gisteravond erg moeilijk voor mij, Rick en de kinderen. Vannacht sliep ik slecht en gelukkig is Rick er als rots in de branding. Ook mijn zusje steunt me via de telefoon goed.

Met Christine heb ik afgesproken rond Burke Lake te gaan lopen, want het is zulk mooi weer en we hebben allebei een mooie omgeving nodig. Van tevoren vertel ik haar, dat ze haar oren maar moet conditioneren, want ik heb heel wat te vertellen. Wat is een goede vriendin in moeilijkere tijden toch onontbeerlijk!

Ze weet me helemaal op te monteren en het is zo mooi rond het meer! Boterbloemen bloeien langs de oevers, vissers dobberen in het midden van het water en baby Canadese gansjes eten het kroos langs de kanten. De schoonheid van de natuur straalt ook weer zo'n rust uit, ik kom weer helemaal tot mezelf.





Na de wandeling gaan we bij Christine op het deck lunchen. Lekker veel groentes en vruchten en heerlijke koude kip van de grill van gisteren. Dit is het leven!

Thuis wacht me een heel lieve email van mijn oudste broer en Kirsten heeft ook al gebeld om te vragen hoe het gaat. Met haar klets ik zeker een half uur, ze heeft ook haar zoontje testen en daaruit komt, dat hij misschien wat Asperger's syndroom heeft. Zelf ziet ze dat niet en ik zeg haar, dat een tweede opinie wat dat betreft wel een goed idee is, want dat is een label, waar hij zijn hele leven daarna mee zit.

Laura komt om me een massage te geven. Mijn rechterbeen zit nog erg vast, maar ik voel, dat er wat verbetering in zit. Met de nieuwe Nike schoenen probeer ik denk ik zaterdag voorzichtig weer eens een hardloop afstand, die meer dan 5 kilometer is.

Ons huis moet van buiten nodig geschilderd worden en Jose Chavez komt langs om daar een prijs voor te geven. Hij weet waar hij het over heeft en geeft ons een goede deal, want hij wil meer business. Rick zoekt het soort verf, dat hij wil gebruiken, op het internet op en dat klinkt inderdaad goed duurzaam. We zullen hem dus vragen binnenkort te beginnen.

We zijn echt even in een huis onderhoudsfase. Een man van Hot Spring komt de hot tub maken, die aan de zijkant lekt. Hij is een ware grappenmaker en ik lach er smakelijk om, heerlijk, dat soort mensen! Verder moet Katja's kamer geschilderd worden en zij kiest een vrolijke oranje kleur.


Een van de irissen in de voortuin

Dan komt Peapod de wekelijkse boodschappen bezorgen en ik haal Saskia te voet op van haar vriendinnetje, die zo'n twee kilometer verderop woont. Het is een goede gelegenheid om met mijn jongste bij te kletsen.

Met zijn allen zitten we vanavond weer buiten, Rick en ik met onze laptops op onze schoot. Het watervalletje van onze vijver kabbelt gezellig en het is heerlijk rustig. Natuurlijk is het nog wel lente en daarom zal het niet lang zo warm blijven, helaas. Maar genieten is het, zolang als het duurt!!

0 reacties: