Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, mei 12, 2006

Drukke vrijdag

Vanochtend hebben Rick en ik enorme moeite met opstaan. De zon schijnt wel heel vrolijk door de lamellen en alle drie de kinderen lijken een uitzonderlijke energie te hebben. Rick heeft nog een jet lag van drie uur en ik ben gewoon te laat naar bed gegaan na dat hotel gedoe.

Maar op tijd vertrekt iedereen en Rick blijft nog even thuis, zodat hij met de huisschilder kan praten. Dit is hun laatste werkdag. Alles ziet er goed uit en ze wassen ook de ramen voor ons (voor het eerst in 7 jaar, de meeste ramen zijn te hoog om "zomaar" te wassen).

Nadat ik Rick naar de garage heb gebracht om zijn auto op te halen, spring ik op mijn fiets. Vandaag is zo'n dag, waar ik constant op mijn horloge kijk of ik nog wel tijd heb. Ik besluit, dat ik 40 minuten kan fietsen, hopelijk zo'n 10 kilometer. Natuurlijk trekt het W&OD pad weer en net als ik na 5 kilometer wil omdraaien, zie ik links in de bosjes twee herten rustig eten.

Ze blijven rustig staan, ook als ik het pad af ga. Helaas heb ik alleen mijn kleine fototoestelletje mee. Maar de foto's zijn duidelijk en het schouwspel in werkelijkheid vele malen leuker. Als bonus komt er ook nog een prachtige bluebird langsvliegen en twee cardinaaltjes ruzieen. Voor een korte tien kilometer een "oogst" van jewelste!




Met alle schilders voor de ramen en alle deuren open voel ik me wel wat bekeken, maar ik besluit toch een douche te nemen. Ze zijn allemaal heel beleefd, daar niet van, maar als vrouw alleen is het toch een vreemd gevoel.

Om elf uur heb ik met Claudia afgesproken om door het Nottoway Park te gaan lopen. Zo af en toe lopen we echt door de grassen en bossen, dus ik check wel telkens of er teken zijn. Het is zo mooi groen en heel rustig in het bos. Voor we het weten zijn we meer dan een uur onderweg.

Oeps, want ik moet om half een in Saskia's klas present zijn om Artsmart te onderwijzen. Claudia geeft me gauw een string cheese en wat popcorn en dan ga ik lesgeven.

De artiest van vandaag is Hokusai. De kinderen leren hoe je een gezicht moet teken en mogen dan met stiften een tekening maken in de trant van Hokusai. De meesten kiezen voor iets met Fuji in de achtergrond. Dit is een van Saskia's beste projecten, ze geniet er duidelijk van!


De voorbeelden van Hokusai



Een kunstwerk in de maak

Na de les neem ik Saskia mee naar huis. Eerst gaan we nog even naar Safeway om wat benodigdheden te halen.

Dan komt mijn zusje met haar twee kleintjes en mijn kinderen houden ze goed bezig, zodat Ayesha en ik fijn een aantal uren rustig kunnen kletsen. Natalya is zo'n schatje, Saskia en Aoife zijn helemaal weg van haar. Stefan vindt Kai het einde, helemaal als hij mag helpen de slang eten te geven!

Als zij weer weg zijn haalt Rick sushi en eten we gauw buiten op het deck, waar het heerlijk is!

Mijn broer belt, dat ze bij Harrisburg zijn en over een paar uur hier zullen aankomen. Om kwart voor negen is het zover en de kinderen, Sandy van bijna 10 en Athena van vijf gaan gelijk met Saskia mee. Berend-Jan en Ana Maria en Rick en ik praten onder het genot van een drankje bij. Het is alweer meer dan een half jaar geleden, dat we elkaar zagen!

0 reacties: