Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, mei 10, 2006

Insekten

De eerste muggenbeet is binnen en ik heb de dader naar de eeuwige jachtvelden gestuurd. Maar dit betekent, dat het insekten seizoen weer serieus begonnen is. Nu hebben we hier prachtige insekten (vlinders vooral) en heel vervelende exemplaren (de tijgermug, die nu een vlek op mijn witte driekwart broek is, is daar een van).

Gelukkig hoeven we ons hier niet druk te maken over schorpioenen, maar er zijn wel een aantal nare giftige spinnen. De black widow, met haar rode zandloper op de rug, en de brown recluse. De eerste heb ik nog nooit gezien, gelukkig, en de tweede vindt het lekker in koele, weinig aangeraakte plekjes. Ik heb het genoegen (ahem) gehad er een tegen te komen in de basement van mijn ouders. Gelukkig herkende ik hem of haar meteen aan de lange poten en werd ik niet gebeten! Geen lieverdjes!

Vannacht zoemde een hardnekkige vlieg om me heen. Het openstaan van de ramen, omdat ze geverfd zijn, nodigde deze ongewilde gast naar binnen. Later in het seizoen zou het veel erger zijn, maar toch, geef mij dan de vogeltjes maar om me uit mijn slaap te houden!

Of het het gegons van onze vriend is, weet ik niet, maar Saskia springt om kwart over zes vanochtend al haar bed uit! De andere twee zijn ook ruim op tijd op, maar om de een of andere reden heb ik telkens vreselijke moeite vroeg op te staan. Kai moet me wel drie keer roepen om het alarm uit te zetten, zo diep zit ik in mijn droom (die ik me prompt niet meer herinner!).

De schilders komen om half negen en niet lang daarna stap ik op de fiets voor een 10 mijl ritje. Het is heerlijk weer en druk op het W&OD pad. De kans op herten is zo miniem, maar ik zie wel de eerste libelle. Langs het pad staat een informatief bord met de vele soorten, die hier te zien zijn. Alweer een reden binnenkort weer eens met de serieuze camera op stap te gaan.

Thuis douche ik gauw en ga dan naar Christine. We laten een pedicure en manicure doen en met mooie nagels gaan we daarna lunch eten bij California Pizza Kitchen. Christine is deze week werkelijk een fantastische vriendin geweest. We hebben veel gemeen en zij begrijpt mij dus bijzonder goed. Eens te meer ben ik dankbaar voor de fijne vriendschappen, die ik de afgelopen jaren ongehinderd heb kunnen sluiten.

Thuis zijn de schilders nog hard bezig. Nu fladdert er een mooie mot vlak bij mij, terwijl ik mijn email check. Het blijkt een Eight-spotted Forester te zijn, een kleurig dier, dat vaak voor een vlinder wordt gezien. Dit is de eerste keer, dat ik er ooit een zie.


Nu blijkt het weekthema bij een van mijn fotografie emaillijsten ook nog eens insekten te zijn. Gelukkig zijn hier voldoende medewerkers voor te vinden! Het andere weekthema "Wapperende was buiten in de wind" is echter iets, waar ik niets mee kan. De was buiten hangen is hier "not done", daarvoor moet je naar West-Virginia (wordt door zowel Rick als Christine aangeraden). Nou ja, dan maar een weekje niet meedoen.

Het is weer genieten wat het weer betreft vandaag, 28 graden wordt het! Ik klets met mijn buurvrouw Lorraine en dan moet ik Katja en Leah bij Eckerd's ophalen. Andrew, Katja's vriendje, werkt daar. Kai heeft ook spullen nodig, dus dat is mooi te combineren.

Thuis lees ik in mijn nieuwe boek "Prince of Darkness" van Sharon Kay Penman, het grijpt me meteen! Dan komt Kai buiten bij me zitten en we maken plannen voor onze vakanties. Of het door onze recente moeilijke periode komt, weet ik niet, maar ik vind de kinderen deze week ontzettend gezellig! Natuurlijk geniet ik altijd al van ze, maar deze week is anders, ik realiseer me denk ik, hoe rijk ik ben. Nog een dag en dan is mijn rijkdom compleet, want dan is Rick er ook weer bij!

0 reacties: