Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, mei 26, 2006

Op naar Ottawa

Een beetje een nerveus blogje vandaag, want ik heb nog honderdduizend dingen te doen en wil per se voor drie uur vanmiddag op weg zijn richting Ottawa. We waren niet van plan dit Memorial Day weekend ergens heen te gaan, maar twee weken geleden hebben we besloten een mini familie reunie daar te houden. Mijn zus en haar gezin zullen er ook zijn en mijn oudste broer en zijn gezin wonen er natuurlijk.

Memorial Day is de nationale dodenherdenkingsdag, die met veel kransleggingen wordt "gevierd". Traditioneel is het ook het eerste zomerse weekend hier aan de oostkust van de VS, wat betekent, dat massa's mensen zich naar de stranden begeven, waardoor eindeloze files ontstaan.

Nu gaan wij recht naar het noorden en is de hoop op wat beter verkeer aanwezig, maar er wordt vanmiddag zwaar weer voorspeld en daar doorheen rijden zal geen pretje zijn. Enfin, als een ware kuddedrijfster zal ik de familie hopelijk voor drie uur zo ver hebben te vertrekken.

Gisteren was een lekkere zomerse dag. Christine en ik hebben vijf mijl gelopen en daarna ben ik eten gaan kopen voor op de grill. Heerlijke enorme kip spiezen van Whole Foods gemarineerd in Steakhouse en Knoflook en Kruiden marinades, met (groene) asperges, komkommer en tomatensalade en vers stokbrood. En voor toe kocht ik de ingredienten voor S'mores, altijd een succesvol dessert als we een cookout hebben.

Na mijn massage sprong ik in de van om door druk spitsverkeer naar Washington te rijden. Daar haalde ik Ingrid en Ed en hun kinderen Lisa (Katja's leeftijd) en Thijs (iets jonger dan Saskia) op bij hun hotel.

Ingrid ken ik al heel lang via onze emaillijst van vrouwen, die buiten Nederland wonen. Ik heb haar voor het laatst heel kort op het vliegveld van Milwaukee gezien, zo'n vijf jaar geleden. Ricks moeder lag toen op sterven en wij hadden een heel korte overstap. Het was toen dus een heel gehaaste ontmoeting, maar gisteravond hadden we eindelijk de kans langer van elkaar te genieten.

Het werd dolgezellig! Thijs kon het meteen goed met Kai en Saskia vinden en Lisa ging met Katja mee naar een van de vele Sweet Sixteen parties. Rick grilde de kip perfect en de conversatie was zeer geanimeerd. Hartstikke leuk, zulke bezoekjes en gelukkig kwamen ze gisteren al in Washington aan, want anders hadden we ze dit weekend moeten missen!

De plichten van vandaag roepen, allemaal een prettig weekend en tot dinsdag!

0 reacties: