Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, mei 15, 2006

Regen??? Nee, hoor!

Vandaag is zo'n dag, waarop je de hele tijd regen verwacht, vanwege de voorspelling, en er valt geen druppel, het wordt zelfs mooi weer. Wel in grote tegenstelling tot Massachusetts, waar mijn zusje woont, waar ze met ernstige overstromingen kampen. Als we opstaan is het flink bewolkt en ook wat frisjes, dus Saskia gaat in lange mouwen naar school.

Katja B. en ik hebben afgesproken te gaan lopen en ik verwacht half een telefoontje van haar, dat ze niet wil gaan vanwege het weer. Maar dat blijft uit, dus ik rijd om een uur of negen richting Reston.

Het blijft maar droog en zo af en toe komt de zon zelfs door. We lopen uiteindelijk 7,21 mijl, via het W&OD pad en dan door het Reston Town Center, waar we nog even stoppen bij Starbucks en Katja mij op een iced latte tracteert.

Onderweg komen we allerlei vriendjes tegen, die allemaal te snel zijn voor onze fototoestellen: een konijn, drie chipmunks, een groundhog of bever, daar zijn we het nog niet over eens en een heel stel eekhoorntjes, natuurlijk. Katja vertelt me over een nest waterslangen, dat ze laatst bij het meer bij hun huis heeft ontdekt. Als we erlangs lopen is er geen leven te bekennen, maar we zien wel enorme vissen aan de waterkant. Aan wild geen gebrek hier!

Na de wandeling ga ik gauw huiswaarts en meteen belt Rick me op mijn autotelefoon. Katja heeft haar rekenmachine thuis vergeten en dus rijd ik die gauw naar de school.

Saskia komt thuis en vindt een grote doos op de stoep. Haar My Twinn pop, die ze met zelf gespaarde centen heeft betaald, is aangekomen. Deze pop wordt gemaakt naar aanleiding van een paar foto's van het kind en ik moet zeggen, ze lijkt inderdaad op Saskia, zoveel als een pop erop kan lijken!


Katja heeft na dit alles haar rekenmachine op school laten liggen en ze moet haar Relay for Life opbrengsten naar de American Cancer Society brengen. Ze rijdt zelf en ik moet zeggen, dat ik me minder zenuwachtig voel naast haar. Alleen het van baan verwisselen en parkeren is nog een enerverende bezigheid!

Als Rick thuiskomt neemt Katja me mee uit eten bij Sweet Ginger. We zijn allebei dol op sushi en het wordt een gezellig "Moederdag" etentje. Katja tracteert op de drankjes en de tip, want een Japans etentje, hoewel veel goedkoper, dan in Nederland, is wat te duur voor een tiener om te betalen. Het wordt natuurlijk ontzettend gezellig. We denken alvast vooruit naar leuke moeder-dochter weekenden, als Katja eenmaal naar college gaat. Maar eerst ga ik nog even dagelijks van haar genieten voor de komende twee jaar!

0 reacties: