Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, mei 05, 2006

Spijbeldagje

Saskia mag vandaag thuisblijven. Het is een spijbeldag, want ze wil de mijl niet hardlopen. Om de zoveel maanden moet dat in de vierde klas lagere school en krijgen de kinderen hun tijd te horen en een cijfer, dat daarop is gebaseerd. Saskia is heel athletisch, ze kan turnen als de beste en is superflexibel, maar als het op hardlopen aankomt is zij bijna de slechtste van de klas.

We bespreken, dat we wel gaan oefenen, want natuurlijk kan ze niet iedere keer, dat de mijl gelopen moet worden, spijbelen. Maar ik herinner me van mezelf nog de schaamte, als ik weer eens het slechtste van de klas was met gym, dus laat ik haar voor deze keer thuisblijven. Intussen vind ik het stiekem wat gezellig om mijn uk thuis te hebben.

Katja (vriendin) komt om te gaan lopen. Ze heeft er net dit weekend 39 mijl (Avon Walk) op zitten, dus ver wil ze niet gaan. We lopen een lekkere route en zijn zo in gesprek, dat ik niet echt op mijn omgeving let. Dan zegt Katja opeens: "Kijk!" en ik kijk op, zo in het gezicht van een hert. Katja dacht, dat het een standbeeld in de tuin was en dacht net hoe lelijk het was, toen het bewoog! Het zijn twee herten en natuurlijk heb ik mijn fototoestel niet mee, want dat is de manier om herten te zien!

Samen met Saskia rijd ik naar Tysons Corner, zij heeft Pauli Moto's gekozen om te gaan eten. Heel grappig, want haar favoriete gerecht daar, de Honey Chicken, is flink pittig. Het wordt een gezellige moeder-dochter lunch, er komt altijd van alles boven tijdens zo'n een op een etentje.

Na het eten lopen we Barnes and Noble in, waar Saskia een cadeautje vindt voor haar vriendinnetje, waar ze vanavond een logeer-verjaarspartijtje heeft. Ook voor haarzelf vindt ze de nieuwste Dear Dumb Diary. Ik heb net een bestelling gedaan bij Amazon.com, dus ik houd me in.

Gauw kijken we nog even in de nieuwe Limited Too winkel en besluiten daar later terug te komen. Ik moet om drie uur thuis zijn, want Katja krijgt nu scheikunde bijles van een mannelijke leraar en ik vind het geen prettig gevoel haar daarmee alleen te laten.

Als Saskia naar haar partijtje is en Katja met een groepje vrienden en vriendinnen Vienna onveilig aan het maken is, gaan Rick, Kai en ik op zoek naar een restaurant. Kai kiest dit keer de Daily Grill. We krijgen meteen een tafeltje en ik geniet van de artisjok en de gegrilde tonijn met gebakken spinazie. Dat laatste zou ik zelf ook wel willen leren maken. Het maakt de spinazie knapperig en het smelt op je tong.

Ook deze etentjes met Kai alleen zijn heel goed, hij komt zo ook wat los en er gebeurt toch heel wat in het leven van een groeiende tiener. Nu nog wat meer tijd alleen met Katja vinden, dat is een grotere uitdaging en toch ook heel nodig.

0 reacties: