Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, mei 11, 2006

Tornado Watch



Zo ziet het er boven ons uit op het moment, dat ik dit schrijf. De regen komt in bakken naar beneden. Donkergroen betekent zware regen en geel en rood betekenen "je kunt geen hand voor ogen meer zien" dichte regen. De National Weather Service heeft een tornado watch uitgeroepen tot 11 uur vanavond. Geen leuk nieuws, want Rick moet precies in dat tijdsbestek op Dulles landen. En dan hebben we natuurlijk helemaal geen zwaar weer nodig!

Net viel, juist toen ik dit halve blog al getypt had, de stroom uit! Weg blog en paniekerige Saskia, want dat gebeurt hier niet zo vaak. Onze electriciteit loopt ondergronds, in tegenstelling tot veel andere huizen hier. Gelukkig hebben we alweer licht en kan ik weer opnieuw beginnen met typen. Toch maar wat vaker "saven".

De hele dag is het al vreemd weer, heel erg vochtig en toch een aangename temperatuur. Saskia heeft vandaag een schoolreis naar Sully Plantation en Manassas Battlefield NP. Ik was graag meegegaan, maar er was maar plaats voor twee ouders om mee te gaan en anderen waren me al voor. Dan moet ik maar eens alleen naar Sully, want ik hoor van alle kanten, dat het een interessante plantage is. Ook Saskia vond het er interessant en zoals het een goede dochter van mij betaamt heeft ze als een ware journaliste foto's genomen.


Een van de graven bij het Battlefield



Saskia bij een van de kanonnen



Sully Plantation

Intussen is het gaan miezeren, maar ik wil toch naar buiten. Ik heb nog steeds mijn nieuwe Nike's niet met hardlopen uitgeprobeerd. Ik loop een 5k door een druilerig Vienna, maar het is heerlijk om buiten te zijn! Zo'n half uurtje buitenlucht, hoe nat ook, doet wonderen.

Mijn zusje zal met haar twee kleintjes om een uur of elf op Dulles aankomen en bij mij komen lunchen. Haar favoriete eten is sushi en bij Whole Foods haal ik een aantal verschillende rolls. Ze gebruiken bruine rijst voor hun sushi en het is de lekkerste, die ik me kan bedenken.

Op de terugweg vul ik de van even, want mijn tank is bijna leeg. De prijs van benzine is weer wat omlaag, $2,95 per gallon.

Wachtend op mijn zusje, neefje en nichtje neem ik mijn fototoestel de tuin in. Nu zitten er prachtige druppels op de bloemen! Terwijl ik sta te fotograferen hoor ik een familie robins hun kleintjes aanmoedigen, ze lijken echt met elkaar te praten. Een ervan zit op ons klimrek duidelijk moed te verzamelen om weer verder te vliegen. Ik zie ze de rest van de dag telkens weer. Er zit vast veel meer achter het vogel-samenleven, dan wij weten!






Dan komt Ayesha hier met haar twee knuffeltjes. Stefan vraagt meteen naar Kai's treinen en Natalya drentelt lekker rond. Wij genieten van de sushi met zijn tweeen.




Gekke bekken trekken

Helaas is het bezoek van korte duur, want zij gaat door naar onze ouders en ik moet Kai van school ophalen. Hij heeft zijn voorlopig laatste orthodontist afspraak en krijgt de doorzichtige beugels, die hij drie maanden lang de hele dag door moet dragen. Daarna hoeft het alleen nog maar 's nachts.

Omdat ik nog steeds in de running ben om de meeste automerken te hebben gefotografeerd, rijden we in de stromende regen terug naar waar we op de heenweg een Porsche geparkeerd hebben zien staan. Mijn totaal staat hierbij op 40 merken, ik denk, dat dat wel het maximum is wat ik hier zal zien.

Laura komt om me een massage te geven. Ik voel me veel beter dan een week geleden, gelukkig. De spier achterin mijn rechterbeen doet nog wel wat pijn, maar ik heb goede hoop, dat ik binnenkort weer langere afstanden kan hardlopen.

Inmiddels is Rick gelukkig veilig geland en ik probeer een pizza voor hem te bestellen. Dat is nog niet makkelijk, want een groot deel van Vienna heeft geen stroom. Ook de straten achter ons zijn helemaal donker, wij zijn een verlicht eiland hier. Uiteindelijk vind ik Domino's bereid er een te komen bezorgen.

Mijn email is trouwens al de hele dag down en ik weet niet hoe lang dat gaat duren. Intussen ben ik wel bereikbaar op Kasaka@hotmail.com.

0 reacties: