Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, juni 06, 2006

06-06-06 oftewel 666

"The number of the Beast" heet het hier, nummer 666, goedbeschouwd de datum van vandaag.

De hele dag hoor ik verhalen op het nieuws over vrouwen, die vandaag geen geboorte willen geven en mensen, die 666 niet als hun huisnummer willen hebben en dominees, die doem en verdommenis voorspellen voor vandaag.

Gelukkig zijn er ook nog gewone mensen, zoals de Virginiaanse college graduates van 1979, die destijds afspraken om op 6-6-06 een reunie te houden op Route 66, de legendarische route door de VS. Ze zijn daar nu aan bezig in Springfield, Missouri. 1979 spreekt mij aan, dat is het jaar, dat ik slaagde voor het gymnasium (om de een of andere reden klinkt dat niet zo interessant als "graduated from high school").

En "Happy Birthday" voor alle 06-06-06 babies, die ondanks de angsten van de moeders toch vandaag de wereld in gleden. Ze zullen vast een goede toekomst hebben met zo'n bijzondere verjaardag.

Het is heerlijk weer en ik grijp de gelegenheid aan om te gaan fietsen. Dit keer gaat mijn grote zware camera mee op mijn rug, in de hoop, dat ik eindelijk eens herten zal zien.

Na een mijl of vier, het hele pad is toevallig leeg, stuit ik op een groepje van vijf herten, waarvan drie geweien hebben. Ze staan zo'n tien meter van me af en vinden me duidelijk maar raar. Ik neem foto's, we staren elkaar aan en dan nemen ze de benen, hun witte staartjes recht omhoog. Het was weer erg de moeite waard!








Even verderop neem ik een bospad. Ik sla zo'n tien eekhoorntjes gade, die al "kletsend" achter elkaar aanrennen en de bomen in en uit rennen. Het licht is niet goed om te fotograferen of filmen, maar het is gewoon een leuk gezicht.

En dan zie ik opeens een chipmunk zitten! En hij blijft even zitten, heel ongewoon. Ondanks het slechte licht heb ik toch maar een paar foto's genomen, want chipmunks zijn supersnel en blijven zelden zitten. Als ik even later terugrijd, vliegt er zelfs een bijna onder mijn wiel, ik kan hem nog net ontwijken. Het zijn zulke schattige diertjes, ik zou het vreselijk vinden, als ik er een verwondde!!




De middag besteed ik met allerlei akkevietjes. De van zit nog helemaal onder de insektenlijkjes en ik ga naar Mr. Wash om hem te laten wassen. Het ziet er een stuk beter uit, maar die insekten zijn er nog niet af. Misschien moet ik toch maar investeren in een van de vele commerciele produkten, die ze eraf krijgen. Of heeft er iemand hier een gouden tip?

Na de wasbeurt breng ik de van weg voor een olieverversing. Ik krijg een zilveren Ford Taurus als leenauto mee. Hij rijdt best lekker, beter dan de kleinere Fordjes, die ze ook als leenauto uitgeven.

Bij Richards Computers haal ik een kapotte (nu dus gemaakte) laptop op en bij Giant gauw even wat benodigdheden voor het avondeten.

Katja komt thuis uit school en voor haar scheikunde bijlesleraar komt vertelt ze, dat ze tot nu toe al haar SOL's (overgangstoetsen) met advance proficiency heeft gehaald. Heel goed, vooral voor geometry, wat haar slechtste vak was.

Saskia heeft vandaag "Performance Day" gehad. Ieder kind, dat wil, voert dan iets op voor de school. Saskia speelde piano, maar ik mocht absoluut niet komen, want dan zou ze nerveus worden. Natuurlijk vind ik dat heel jammer, maar ik respecteer haar wensen.

Voor een fotografie wedstrijdje moet ik een foto maken van iets, dat ik zelf heb gebakken. Nu weet iedereen, die dit blog leest, dat ik bepaalt geen keuken prinses ben! Toch wil ik aan de opdracht voldoen en bij Giant vind ik Angelfood cake mix. Daar hoeft alleen maar water bij, dus dat kan niet mis gaan!

Samen met Kai maak ik angelfood cupcakes van een Betty Crocker mix. Het ruikt heerlijk en smaakt nog beter, vooral met frosting en bosbessen en frambozen als garnering! Misschien toch wel voor herhaling vatbaar!


Alle vierentwintig zijn inmiddels achter de kiezen. En dat 666? Daar hebben we de hele dag niets van gemerkt, morgen is het hier 6/7/6, ook een leuk nummer.

(PS: Sommigen hebben gemaild en gevraagd, waar het verhaal staat over hoe Rick en ik elkaar hebben ontmoet. Dat kun je op 17 november 2005 in de archieven lezen.)

0 reacties: