Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, juni 14, 2006

De zoo revisited

Vandaag is mijn speciale dag met Saskia. Ieder jaar probeer ik zo een dag aan het einde van het schooljaar te krijgen met elk van de kinderen alleen, maar voor de twee oudsten wordt dat met examens en andere testen vrijwel onmogelijk. Zelfs met Saskia moest het twee keer uitgesteld worden vanwege school aangelegenheden, die natuurlijk voorrang genieten.

Maar vandaag was er niets gaande en ze heeft een kleine "burn out" met betrekking tot school, vriendinnen en dergelijke, een dagje weg zal haar goed doen.

Mijn eerste actie van de dag is een gewichtenroutine. Ik volg drie verschillende Fitness routines, met de bal en de bar en losse gewichten. Een lekker goedkope "sportschool", want zo ben ik een half uur goed bezig.

Om negen uur heeft Saskia een orthodontist afspraak. Ik klets even met Dr. McGrath, want hij speelde de doedelzak tijdens de Relay for Life en Rick heeft foto's genomen. Dr. McGrath heeft een maand geleden Lance Armstrong ontmoet en wil hem die foto's sturen. Ik geef zijn email adres door aan Rick.

Mijn zusje belt en ik klets een tijdje met haar buiten (vrijwel niemand gebruikt hier in wachtkamers of op openbare plekken de mobiele telefoon). Als ik ophang is Saskia nog niet klaar. Het blijkt, dat dit het laatste bezoek is, voor haar beugel eraf mag. Mijn kleine worry wart is daar helemaal niet blij mee, want andere kinderen hebben haar verteld, dat het pijn doet, als de beugel eraf gaat.

Ook maakt ze zich zorgen, want een van haar voortanden is genetisch niet aanwezig en ze wil geen gebit met een gat. Het wordt even huilen op de terugweg, maar mijn zusje heeft eenzelfde "probleem" gehad en haar tanden zien er doodnormaal uit (ook dankzij deze orthodontist), dat helpt Saskia wel. Het is nog een lange weg tot een perfect gebit, maar we komen er wel.

De rit naar de dierentuin gaat voorspoedig, we rijden door het prachtige Rock Creek Park, langs het recreatiepad lopen en fietsen allerlei mensen en langs de weg loopt de Creek. Allerlei bruggen lopen over ons heen, daar is de echte "stad", hier beneden is het een natuurlijk paradijs.

We parkeren op dezelfde plek als vorige week en mijn kwebbeltje en ik gaan dieren kijken. Als eerste gaan we naar de gorilla's. Dankzij de overblijfselen van tropische storm Alberto, die ten zuiden van ons allerlei naar weer brengt, is het bewolkt en niet zo warm. Dit is perfect weer voor de dierentuin, want de dieren zijn actief. Zo ook de gorilla's, we vermaken ons met hun acties en zij letten net zo goed op ons! Saskia lacht er hartelijk om.






In het kleine zoogdierenhuis vindt ze alles prachtig, de tamarin aapjes en het stekelvarken. Inwendig moet ik lachen, want ze vindt het dier in de kooi schattig ("Aaah!") en het volgende uit haar mond is "Kom mee, Mammie!", klaar voor wie er in de volgende kooi "woont". Ik geniet, want het is duidelijk, dat Saskia geniet.

We lopen verder naar de olifanten. Daar zien we de 5-jarige "kleuter" Kandula rondwandelen en later zijn moeder en de andere vrouwelijke olifant een "check up" krijgen. Binnen zien we hoe de grootste olifant gewogen wordt, ze weet meer dan 9200 pond!




De volgende stop zijn de panda's. Tai Shan, de bijna een jaar oude baby, hangt schattig in een boom te slapen. Zijn moeder loopt verder weg in hun tuin. Pa, Tian Tian, is vandaag niet erg sociaal. We kijken een tijdje, hopend dat Tai Shan uit de boom zal komen, maar dat gebeurt niet.


We gaan dus maar even lunch eten. Dat is iets, wat de zoo nog zou kunnen verbeteren: het aanbod aan voedsel voor hun menselijke gasten. Saskia neemt een hot dog en ik behelp me met een Boca burger (vegetarische burger).

Na de lunch gaan we toch weer bij de panda's kijken. Pa en ma krijgen een of ander ijsje, maar baby blijft in de boom. Saskia en ik zien hem nog van de andere kant en dan lopen we verder naar de cheetah's. Je zou echt de hele dag kunnen kijken naar dat panda lichaampje in de boom. Hij beweegt genoeg, dat je denkt, dat hij wakker wordt en dan slaapt hij gewoon verder. Maar schattig blijft het!

Bij de cheetah's valt dit keer niet veel te beleven. Een van de vrijwilligers daar vertelt ons, dat de jongens cheetah's, die ik vorige week heb gefotografeerd, al op weg zijn naar een andere dierentuin. Hun zussen zijn er nog, maar die zijn op het moment niet buiten. Alleen Mamma is er, Tumai is een prachtige cheetah en ze loopt echt te ijsberen. Op een gegeven moment doet ze ook haar behoefte en dat fascineert Saskia, want dat zie je niet vaak, een poepende cheetah! Al me al is het veel minder leuk bij de cheetah's, dan vorige week. Zo zie je hoe de zoo constant verandert.

We lopen verder naar de tijgers en leeuwen. De leeuwin ligt ons boos aan te kijken en de mannelijke tijger loopt mooi te zijn. We weten, dat zijn "vrouw" achter de schermen leeft met haar nieuwste tijger babies.



Langs de zeer beboste paden van het Rock Creek Park, waarin we ons nog steeds bevinden en waarin de zoo is gebouwd op een paar flinke heuvels, lopen we naar de zeeleeuwen en zeehonden. Die zijn nogal saai op dit moment van de dag. Saskia en ik zijn allebei moe van het lopen en staan en via de wolven, bevers en otters (allemaal dieren, die we hier ook zouden kunnen tegenkomen) komen we weer bij de parkeerplaats aan. Boven ons hoofd zien we de Orang Utans van de ene kant van de dierentuin naar de andere slingeren, de eerste keer, dat we dit meemaken! Alles bij elkaar een hartstikke leuke dierentuin dag!


Filmpje:


Saskia vertelt me, dat het haar dag perfect zou maken, als we ook naar Toys R Us zouden gaan. Ze wil graag van haar zakgeld een Barbie kopen. Het duurt even voor ze gekozen heeft, maar dan komt er een fashion Barbie mee naar huis en daarmee speelt ze urenlang met de kleinere meisjes in de straat. Van mij mag ze nog even klein blijven!

Bij CVS probeer ik Kai's acne medicijn te halen, maar de dokter heeft het nog niet ingebeld. We kopen wel vaderdag kaarten, dat is deze zondag (hetzelfde als in Nederland) en we hebben al grootse plannen.

Rick komt thuis en kondigt aan, dat het "date night" is. Hij heeft al een reservering voor ons tweeen gemaakt bij het nieuwste en modernste Koreaanse restaurant. We eten er een voortreffelijke Koreaanse barbeque, echt heel erg lekker! Koreaans eten is nieuw voor ons, maar na vanavond zeker voor herhaling vatbaar! Er werd ergens online gezegd, dat je je avondeten moest fotograferen, dus bij deze:

0 reacties: