Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, juni 19, 2006

Donder en bliksem

Het is toch weer even moeilijk opstaan na zo'n gezellig en druk weekend. Kai en Saskia vertrekken als gewoonlijk naar school, maar Katja "spijbelt" haar eerste uur. Het is Economics en de leerkracht heeft vorige week al gezegd, dat ze niet hoeft te komen. Ze is de enige tiende klasser van de groep, de senioren hebben al vakantie en de junioren komen ook niet meer opdagen, behalve voor hun examens.

Leah is ook het eerste uur thuisgebleven en aan mij de eer om de dames naar school te rijden, of liever, Katja rijdt. Op het moment, dat ik thuiskom, arriveert Christine. Het is inmiddels alweer 27 graden en pas half tien. Ik had allerlei goede voornemens van nog extra hardlopen, maar met deze warmte en vochtigheid lukt dat gewoon niet. We lopen snel (bijna 6km per uur) en goed, maar het is niet hetzelfde als hardlopen. Later op de dag zie ik een meisje hardlopen en ik vraag me echt af hoe ze het doet, het is afzien!

Om kwart voor twaalf is Katja alweer klaar met school. Haar geometry examen is goed gegaan, maar goed ook, want het is een vijfde van haar eindcijfer!

Om het einde van de examens te vieren gaan we samen lunchen. Katja rijdt naar Tysons II en parkeert. We gaan bij de Lebanese Taverna eten. Ik heb daar al meerdere malen gegeten, maar het is Katja's eerste keer. We krijgen een tafeltje buiten, wat erg leuk blijkt te zijn. Door de omgeving met kabbelend fonteintje en mooie planten krijg je helemaal niet het gevoel naast een parkeerplaats te zitten, wat dus wel het geval is.






We delen een aantal heerlijke gerechtjes en gaan dan shoppen in Tysons II. Eigenlijk zijn we op zoek naar een leuke jurk voor de trouwerij waar we later deze zomer naar toe gaan, maar we eindigen bij J. Crew, waar Katja twee leuke paren slippers vindt en ik een donkerblauw rokje. We zien wel leuke jurken, maar veel te sjiek voor de trouwerij, misschien voor Katja's prom.

Katja rijdt terug naar huis en op weg besluit ik, dat de van wel benzine nodig heeft. Ik leid Katja naar een Shell station dichtbij en na wat gedoe staan we naast een pomp. Dan werkt de kaart niet, zoals zij hem erin doet. Ik ga naar binnen en ik had beter op moeten letten, want ze deed de kaart er omgekeerd in. Als twee blonde ladies staan we daar.

Maar goed, dan werkt het en Katja ziet er helemaal vol vertrouwen uit. Ik laat het dus verder helemaal aan haar over. Geen goed idee!! Als de pomp af klikt pakt ze de spuit en drukt op de hendel. Hierdoor spuit de benzine over haar benen heen en tegen mij aan en op de grond. Katja kan wel door de grond gaan, maar ik verzeker haar, dat dit mij ook is overkomen (en dat is waar). De auto stinkt en zij stinkt, maar we zijn dicht bij huis, gelukkig.


Thuis springt zij natuurlijk onder douche. De andere twee komen thuis uit school en Saskia uit het zwembad. Net als we met zijn allen de auto in gaan om paspoort foto's te laten maken voor ons Nederlandse paspoort begint het te plenzen. Ja, ja, ik heb alle papieren binnen en op woensdag gaan we naar de ambassade ze allemaal inleveren. Pff, dat was niet gemakkelijk (of goedkoop!).

Gedurende een flink onweer staan we te wachten op de foto's. Voor ons is een Indiaas paar, dat heel wat eisen heeft. Ik wil gewoon goede foto's en ze zijn van ons allemaal goed gelukt.

Thuis email ik Lilian bij de ambassade en maak een afspraak voor woensdag bij de ambassade. Ik zal blij zijn als al dit gedoe achter ons ligt!

Even later breekt het pandemonium los. Een van de ergste onweersbuien in lange tijd komt recht over ons heen. De bliksem flitst links en rechts en met de donderslagen vergaat horen en zien. Kai en ik kijken vanuit de garage mee en ik maak een filmpje, want met een zo'n bui worden heel wat centimeters van de droogte afgesnoept.






Onweer!:


Vanavond heeft Katja een heel aantal vrienden en vriendinnen over. Nog een paar uur en het is officieel zomervakantie. Iedereen is er klaar voor.

0 reacties: