Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, juni 09, 2006

Field Day

Nog zeven volle schooldagen en dan een ochtendje en we hebben de zomer weer vrij. Dat betekent, dat alle einde van het schooljaar activiteiten in volle gang zijn. Voor Katja en Kai betekent dat voornamelijk examens, maar op de lagere school zijn die activiteiten nog leuk.

Zo heeft Saskia vandaag haar jaarlijkse "Field Day" met activiteiten als zaklopen, estafette, face painting en nog veel meer. Hiervoor krijgen ze een speciaal t-shirt aan.

Gisteren kwam Saskia teleurgesteld thuis, want twee van de dingen, die ze zo leuk vond aan Field Day vorig jaar mochten dit keer niet. Omdat er vorig jaar nare dingen geschreven zijn, mag er dit jaar niet op de t-shirts geschreven worden en het touwtrekken is dit jaar geen onderdeel, want dat werd vorig jaar te ruw. Desondanks gaat Saskia letterlijk zingend naar school.

Christine komt en we besluiten een lange lus door Nottoway Park te gaan lopen. Het is prachtig in het bos en heerlijk weer. Halverwege stoppen we bij een van de toiletten voor een pit stop en ik leg mijn 5 pond gewichten neer bij de ingang.

We lopen verder en twee mijl later bedenk ik me opeens, dat het allemaal wel erg licht voelt! Ik ben mijn gewichten vergeten op te pakken!! Gelukkig kan ik de route zo aanpassen, dat we er weer langs lopen en ze liggen er nog.

Na anderhalf uur en meer dan zes mijl lopen zijn we weer thuis. Ik pak gauw mijn fototoestel en maak foto's van Saskia in haar Field Day outfit.




Dan eet ik thuis een snelle lunch en ben om half een weer present op de school. Pamela en ik gaan werken aan de art show van maandag. We moeten hiervoor twee Artsmart kunstwerken per kind uitzoeken en op zwart papier plakken. Op maandag doen we er labels op en hangen alle kunstwerken aan de muren in het cafetaria, altijd een erg leuk gezicht.

Als ik naar huis loop zie ik een gitzwarte lucht in het westen. Dat belooft niet veel goeds en ik wilde nog wel lekker buiten gaan zitten! Het begint vervaarlijk te rommelen en al gauw bliksemt het links en rechts. Saskia komt nog net droog binnen en dan barst de bui los! Hij is intensief, maar van korte duur en zal nauwelijks bijdragen aan het oplossen van de droogte hier. We hebben nu al een regen tekort van meer dan 15 centimeter dit jaar! Toch ziet de natuur er niet droog uit, gek genoeg.

Rick komt vroeg thuis en met Kai en Saskia rijden we naar Tysons Corner. Eerst wil ik naar Express, want ik heb online een leuke blauw-witte korte broek gezien. Helaas hebben ze die niet meer (de zomerspullen zijn al in de uitverkoop!), maar ik vind wel een leuke grijs met witte en een wit en een zwart mouwloos bloesje (twee voor de prijs van een).

Bij Gordon Biersch krijgen we meteen een tafeltje, als je voor half zeven gaat eten lukt dat nog net. Natuurlijk kan ik het niet laten en bestel de gefrituurde artichokharten, die zijn zo ontzettend lekker!!

We hebben kaartjes voor de "Cars" film van half acht en komen tien minuten voor aanvang in de bioscoop aan. We kunnen nog net vier zitplaatsen naast elkaar vinden in het enorme theater! Het is een heel populaire film, maar ik vind het pas aan het einde leuk. Daarvoor zijn Saskia en ik het erover eens, dat hij nogal saai is. Rick moet dat ook gedacht hebben, want die dommelde zelfs even weg! Leuk om te bezoeken, dus, vooral voor kleinere kinderen, maar geen hoogvlieger, deze Disney/Pixar film.

0 reacties: