Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, juni 12, 2006

Menselijke barometer

Pijn, pijn, pijn, dat heb ik de hele nacht, overal! Ik kan er niet aan ontkomen. He? Waar komt dit nu vandaan, ik voel me al weken weer een stuk beter en nu dit? Doodmoe word ik wakker met het alarm, maar ik kan gewoon niet opstaan.

Rick gaat er met de kinderen uit en ik doezel verder. Het is ook erg donker in de kamer, ook al ongewoon. Als Rick weer naar boven komt een uur later zegt hij, dat het hard regent. Hij noemt mij de menselijke barometer, want deze regen was niet voorspeld en toch voel ik me zo slecht. Ja, leuke titel, maar blij ben ik er niet mee!

Gelukkig hoef ik vandaag niet vroeg op te staan en Rick stelt voor om Saskia naar school te helpen, zodat ik kan blijven liggen. Om kwart voor negen sta ik op, hoe ik ook lig, het doet pijn. Buiten valt de regen gestaag en het is nodig, deze lente is tot nu toe veel te droog. Maar ik weet wel weer, waarom ik niet in een natter klimaat kan wonen!

Pamela, mijn Artsmart compagnon, belt. Hoe gaat het? Ik vertel haar (ze weet van mijn fibromyalgie), dat het een slechte dag is. Ze zegt, dat ik haar niet mee hoef te helpen, maar dat wil ik wel, tenslotte ben ik niet "echt" ziek. We spreken om half een af bij de school.

Alles gaat vanochtend langzaam, ik beweeg als dikke stroop. Gewoonlijk race ik door de dag, dat lukt nu niet. Maar ik weet, dat ik moet bewegen, dat zal me beter doen voelen. Om half elf besluit ik gewoon te gaan lopen, niet hard, niet met gewichten, maar gewoon lopen. Ik vind dit moeilijk, want het voelt niet als "sporten", wat ik toch wel dagelijks doe.




De regen is even opgehouden, hoewel het er nog flink dreigend uitziet. Op mijn mobieltje bel ik Annemarie en we kletsen mijn hele wandeling! Uiteindelijk loop ik iets meer dan 4 mijl in een uur en een kwartier. In de tussentijd begint het weer flink te regenen en zeiknat loop ik verder. Toch helpt het, de ergste knopen worden minder en ik voel me een stuk beter als ik weer binnenloop.

Na een snelle douche loop ik naar Saskia's school en samen met Pamela en met behulp van haar zoon Noah (die in Saskia's klas zit) en Saskia hangen we de 56 kunstwerken van de klas van Mrs. Mongillo op. Het ziet er allemaal goed uit, vanavond zullen de ouders komen kijken en morgenochtend moet het allemaal weer opgeruimd zijn.

Inmiddels is het slechte weer alweer helemaal weg. Blauwe luchten lachen me tegemoet en het is zo'n 25 graden. Zodra de stoelen buiten opgedroogd zijn ga ik buiten zitten lezen. Pijn maakt moe en eigenlijk wil ik al naar bed, maar zo in de warmte zitten doet ook veel goed. Bah, wat een hekel heb ik aan dit soort dagen, ik hou helemaal niet van gedwongen rust houden. Maar ja, ik weet, dat dat nu even het beste is.

Laurens moeder komt Saskia's jurk voor het huwelijk eind augustus brengen. Het is een heel mooie kleur turquoise. Saskia probeert hem aan en hij is flink groot, dus moet wel ingenomen worden. Maar hij staat haar erg leuk.


Rick komt vroeg thuis en neemt de meisjes mee naar CVS, waar ze van alles nodig hebben. Daarna gaat hij met Saskia naar haar art show en ice cream social en met Kai om wat skateboarding spullen te kopen. Het is zo fijn om een man te hebben, die gewoon weet, wanneer ik het niet meer trek! Ik heb al fibromyalgie sinds voor ik Rick leerde kennen en hij kent mij door en door. Zo'n begrijpende partner is onontbeerlijk!

De art show:



Hokusai kunst van Saskia's klas




De muur met Cezanne



De muur met Homer werken



Van Gogh



Saskia's Hokusai project



Het werk van een andere vierde klasser! (absoluut het beste van de show)



Saskia's Michelangelo werk




Meer Cezanne werken

0 reacties: