Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, juni 15, 2006

Nieuwe "baas" voor Rick

Rick werkt voor Microsoft en vanmiddag kreeg hij "breaking news" te horen (nog voordat MSNBC en CNN het als hoofdverhaal op hun website plakten): Bill Gates geeft zijn dagelijkse rol bij de software gigant in 2008 op. Hij gaat dan full time werken aan de Bill and Melinda Gates Foundation, waarmee het paar al heel veel goeds heeft gedaan. De nieuwe baas zal Ray Ozzie zijn. Het zal ons benieuwen in hoeverre Bill zijn bedrijf los kan laten.

Rick heeft hem van het begin af aan als een heel "hands on" manager meegemaakt. Hij zal ook niet compleet van het toneel verdwijnen en, naar wij vermoeden, achter de schermen nog heel wat in de melk te brokkelen hebben. Maar het is wel groot nieuws voor Rick en zijn collega's, die al lang voor Microsoft werken (Rick werkt er deze maand 16 jaar). Zij mogen Bill graag en zien hem als een heel goede werkgever.

In ander nieuws wordt bekend, dat de oorlog in Irak vandaag aan 2500 Amerikaanse soldaten het leven heeft gekost. De vraag hoeveel Irakese levens er al aan zijn gegaan komt meteen bij me op. Gelukkig gaat dit in het Congres ook niet ongemerkt voorbij en komt er een debat. Of het wat zal veranderen betwijfel ik. En wat nu wijsheid is weet ik eigenlijk ook niet. Wat is oorlog toch vreselijk! Zou er nog zoveel oorlog zijn, als de wereld door vrouwen zou worden geregeerd? En als ik dat denk ik, geef ik vrouwen dan te veel crediet?

Als er een beschrijving van "perfect weer" moet worden gegeven verdient het weer van vandaag dat: zonnig, 30 graden, een lekker verkoelend briesje en niets van de vochtigheid, die het warme weer hier vaak vergezelt. Dankzij Alberto, die ons gisteren een wolkendek bezorgde, is het vandaag "picture perfect" weer.

Er wordt ons op de radio aangeraden lange lunches buiten te houden en inderdaad zitten de terrasjes, waar ik na mijn wandeling met Christine langs rijd, propvol. Bij Giant haal ik allerlei benodigdheden en tracteer mezelf op een doosje sushi voor lunch. Sushi is hier vrij goedkoop, een doosje met 12 stuks is $7,50, en ik ben er dol op! Bovendien is de volgende fotowedstrijd opdracht "fotografeer sushi". Nu kan ik ook wel een foto van onze poes Sushi insturen, maar denkelijk is dat niet de bedoeling.

Zoals gewoonlijk gebruik ik de self checkout en er moet, omdat ik wijn koop, een medewerker aan te pas komen om zeker te zijn, dat ik de 21 gepasseerd ben. Als zo vaak is dat Greg, die elke keer weer grapt "No! You're too young!" Tja, dat zou leuk zijn (Hoewel? Wil ik wel weer onder de 21 zijn? Denk het toch maar niet!) en ik glimlach vriendelijk bij het compliment.

Thuis leg ik de sushi netjes op een bord, maak er een foto van en dan is het al snel achter mijn kiezen verdwenen. Heerlijk!!


Katja heeft deze week examens en is telkens om kwart voor twaalf uit school (ze beginnen om 7:20). Met een groep vrienden en vriendinnen gaan ze naar het zwembad. Het is zulk perfect weer, dat ik besluit om daar ook te gaan zitten lezen. Een teen in het water doet me besluiten, dat dat weer genoeg nattigheid is voor vandaag! Brr, de zon heeft nog niet veel gedaan om het op te warmen. Maar het voelt enorm luxe om daar zo te liggen, wat een luiheid!!

Op tijd voor Laura's massage ben ik weer thuis. Na de pijnlijke dagen van deze week is het weer even tanden op elkaar en ben ik zoals gewoonlijk doodmoe na afloop. Rick komt vroeg thuis om Saskia naar piano te brengen en ik computer op het deck.

Met de post komt goed nieuws: Saskia kan volgend jaar meedoen met het GT (Gifted and Talented) programma! De afgelopen twee jaar hebben we geprobeerd de GT leerkracht ervan te overtuigen, dat zij daarin past. Nu heeft ze het afgelopen jaar Saskia in een speciaal klasje meegemaakt en kennelijk is ze het opeens met ons eens. Voor mij is het geen verrassing, als ik alleen al zag hoe ze gisteren bij de dierentuin alle informatie bordjes las.

We eten weer lekker buiten en na het eten gaan Kai en Saskia terug naar het zwembad. Katja gaat studeren en Rick en ik genieten van het wireless internetten, dat we buiten kunnen doen! Ik probeer tevergeefs een snel rondfladderende vleermuis te fotograferen, zo leuk! Maar mijn camera weigert er een goede foto van te maken. En de vuurvliegjes zijn als Kerstlichtjes in de dogwoods, maar ook onmogelijk te fotograferen. Nog drie keer vroeg op en dan is het zomervakantie, we zijn er allemaal klaar voor!

0 reacties: