Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, juni 02, 2006

Vrijdag

Ja, het is een echte vrijdag, de laatste dag van de week, alles moet nog "even" gedaan worden. Het weerbericht zegt, dat het vandaag keihard gaat regenen en onweren, dus ik verwacht er niet veel van.

Maar de zon schijnt, al is het waterig, bij het opstaan en het is alweer 23 graden. Als iedereen naar school is doe ik wat er toch wel iedere week gedaan moet worden met een gezin van vijf en dat te saai is om op te schrijven.

Dan komt Christine om te gaan lopen. Garmin gaat mee, ik was hem nog bijna vergeten, maar ga terug om hem op te halen. Ik wil iedere stap, die ik zet voor het nageslacht registreren, natuurlijk. We lopen door een bewolkt en vochtig warm Vienna, acht en een halve kilometer. Natuurlijk hebben we weer meer dan genoeg om te bepraten, onze levens zijn een en al avontuur. (nota bene: ik gebruik in dit blog expres geen emoticons, dus de lezer(es) moet op gepaste tijden zelf het sarcasme/de humor invullen)

Christine ergert zich soms aan mijn constante stops om foto's te nemen en ik test die ergernis met het nemen van foto's van verkeersborden. Ik beproef het dus maar niet verder als ik een heel groepje eekhoorns bij het Community Center schattig zie spelen. Ik zou er graag een filmpje van nemen, maar dat zou te veel tijd nemen. Ik maak een mentale notitie om terug te gaan en te filmen, het is zo schattig!

Na anderhalf uur zijn we weer thuis en ik heb tien minuten om naar Katja's school te rijden. Zij heeft eerder opgebeld, dat ik iets moest komen ondertekenen. Ik bel haar mobieltje, dat ze op vibreren heeft staan (ze mogen eigenlijk hun mobieltjes niet bij zich hebben), als ik bij de school aankom en ze komt me met een grote glimlach begroeten. Ik moet een papiertje ondertekenen met een "C" voor Wereldgeschiedenis. Geen goed cijfer, maar het is een moeilijke cursus en ik weet, dat ze er hard voor werkt. Ze is dankbaar, dat ik ben gekomen.

Thuis heb ik net genoeg tijd voor een douche en een lunch en ik kom tien minuten te laat op Saskia's school om Artsmart te doen. Gelukkig is mijn mede-onderwijzeres Pamela er al en is de les al gaande. De artiest van vandaag is Michelangelo (Bonarroti). De kinderen leren over de David en de Sixtijnse kapel (is de Nederlandse naam).




Saskia ziet er niet zo happy uit, maar dit was een van haar favoriete opdrachten

Het projekt is iets tekenen uit je leven, dat je belangrijk vond, het liefst iets, dat een verhaal vertelt, maar dat is teveel van het goede voor de meeste kinderen. Dat is het enige, dat ik tegen dit programma heb, het is te hoog gegrepen. Maar ja, beter te hoog, dan te laag, natuurlijk en er komen altijd leuke kunstwerken uit.



De rest van de klas


Ze mogen met krijtjes of potloden werken en er komen dit keer heel erg leuke tekeningen uit. Het zal nog moeilijk worden voor Pamela en mij om volgende week de twee beste kunstwerken van ieder kinder eruit te vissen en dan ook nog goed verdeeld over de artiesten. Dit jaar, meer dan anderen, denk ik, dat het moeilijk zal zijn. Er waren dit jaar een paar artiesten, die geen van de kinderen aanspraken. Aan ons de beslissing, zucht! De art show is 12 juni.

Na de les en haar spelling test neem ik Saskia mee naar huis. We halen even benzine (en mijn Speedpass werkt niet, grrr!) en dan een krat met wijn bij Whole Foods. Op twaalf flessen krijg ik 10% korting en ik heb net van mijn Artsmart partner gehoord, dat een bepaalde Portugese witte wijn erg lekker is (na vanavond kan ik dat beamen). Ik koop daar vier flessen van, drie van mijn favoriete Pinot Noir, drie van de Rieslings en twee Lambrusco's.

Kai is thuis ook klaar om naar de mall te gaan. Hij heeft vanavond zijn eighth grade dance en daarvoor moet hij een nette lange broek hebben. Laat hij nu alleen maar korte broeken hebben! Bij PacSun vindt hij een leuk paar, hij probeert het niet eens aan, de 29 inch maat moet goed zijn (en blijkt dat later ook te zijn).

Maar Saskia is ook mee en dat is op en top een meisje. Zij heeft een zwempak "nodig", dus moeten we bij Limited Too kijken.

Onderweg lopen we langs Foot Locker Kids en daar vindt zij een paar sport korte broeken en Puma sportschoenen. Kai vindt er nieuwe sokken.

Bij de Limited Too kopen we een badpak en een jurk voor Saskia's piano opvoering. Kai wacht gelaten buiten. Om kwart over vier rijden we de mall weer uit.

Het regent of onweert nog steeds niet en thuis kleedt Saskia zich gauw in haar nieuwe zwempak en gaat naar het zwembad. Katja komt er net thuis van. Ik denk er nog even over om toch ook te gaan, maar kies voor het deck met een ijswater en mijn laptop.

Maar goed ook, want een half uur later begint het te regenen en gaat het zwembad dicht. Er schijnen stortregens deze kant op te komen, maar tot dusver zijn het lammetjes.

Rick komt thuis en we besluiten bij Tequila Grande te gaan eten. Ik bestel hun zalm/garnalen/mango fajitas. Voortreffelijk!

Kai gaat direct door naar zijn eighth grade dance, mobiele telefoon in de aanslag voor het geval er niets aan is. Voor we het weten is het half tien en moet Rick zich nog haasten om hem op te halen. Was het leuk? Jaaah! Wie waren er dan? Al zijn vrienden, die eerder vandaag hadden gezegd er niet te zijn. Tieners!

TGIF (Thank God It's Friday)!

0 reacties: