Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, juni 01, 2006

Zwemmen!

Bij het opstaan vind ik het op het moment leuk een van de korte workouts uit Fitness Magazine te doen. Zo staat er een in met een medicine ball (verzwaarde bal, die van mij weegt 8 pond). Ik spring en gooi en duik en voel mijn spieren goed. Het duurt maar een kwartiertje, maar dan ben ik ook goed wakker. Veel leuker dan een traditionele gewichthef routine!

Het is alweer 25 graden buiten en te warm en vochtig om te gaan hardlopen. Op de fiets is het echter goed uit te houden, dus spring ik daar maar weer eens op. Fietsen is ook wel mijn favoriete sport, je gaat lekker hard en toch zie je van alles.

Er zit alleen een mindere kant aan, nu ik in een korte broek met een shirt met korte mouwen fiets. De insekten zijn hier namelijk ook groter, dan in Nederland, vooral de hommels en als die tegen me aanvliegen voel ik dat goed! Het is ook zaak mijn mond dicht te houden, zodat er niets binnen vliegt. De mooie vlinders zijn daarentegen wel weer erg leuk.

Op de terugweg zie ik aan de rand van het bos, zo'n tien meter bij me vandaag een hert rustig van de bomen eten. Hij kijkt mij eens aan en gaat dan verder. Nu komen ze dus wel bijna dagelijks uit het bos, leuk!


Thuis ruim ik de lentespullen in de family room en keuken op en haal de zomerspullen naar beneden. De frisse limoengroene en turquoise tinten staan weer leuk, geaccentueerd met oranje. Het is iedere keer weer alsof we opnieuw hebben ingericht.

Terwijl ik alles neerzet krijg ik "hulp" van Snickers, die zich midden in de grote plastic zak vlijt. Hij vindt de zijden bloemen heerlijk om in te bijten. De andere twee katten kijken van een afstand toe, wel nieuwsgierig, maar niet zo ondernemend.




Bij Michael's haal ik nog wat extra spulletjes. Ik moet mezelf weer dwingen alleen het benodigde te kopen, want wat hebben ze er weer veel leuks!!

Omdat het vandaag waarschijnlijk weer even de laatste super-warme dag is en het water in het zwembad nu zelfs voor mij warm genoeg is, besluit ik na de lunch een paar uur te gaan zwemmen. Eigenlijk wel erg decadent, natuurlijk, zo luieren op een ligstoel en zo af en toe even afkoelen in het water, dat een heerlijke temperatuur heeft!

Maar ik trek netjes eerst 30 baantjes, zodat ik het gevoel heb toch iets nuttigs gedaan te hebben. Daarna lees ik mijn boek uit, ik heb ervan genoten, dus ik raad het van harte aan, zowel voor vrouwen als voor mannen: "Fluke" van Christopher Moore.

Om drie uur ga ik weer huiswaarts. Katja heeft bijles en Laura komt om mij een massage te geven.

Rick is al vroeg thuis, want Wijnand en Annemarie komen eten. Helaas staan zij een tijd vast in het verkeer, maar om half zeven zijn ze er gelukkig veilig en wel. In de verte rommelt het vervaarlijk en we moeten binnen lichten aandoen, maar het regent nog niet.

We zitten nog een uurtje buiten te kletsen onder het genot van een wijntje/biertje en wat chips en dan breekt de zondvloed los! Van de ene op de andere minuut plenst het en het dondert en bliksemt van alle kanten! Gelukkig zit Annemarie het dichtst bij de deur, dus haar voet wordt niet nat, want dat mag niet.

Het Thaise eten arriveert snel en het smaakt verrukkelijk! Rick heeft pies meegenomen van de Pie Gourmet, aardbeien-rabarber en perzik-frambozen. Die gaan er natuurlijk ook heel goed in!

Onder het genot van een heerlijke koele Lambrusco tafelen we nog een paar uur na en dan nemen Annemarie en Wijnand rond tien uur afscheid na een dolgezellige avond. Gelukkig is het inmiddels alweer droog, de buien duren hier meestal niet lang.

0 reacties: