Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, juli 17, 2006

Beugelloos!!!

Al onze vakantiefoto's in Aruba zullen vijf flitsend witte smiles tonen! Om kwart over negen komt Saskia's beugel er (tijdelijk) af! Grappig, hoe je werkelijk niet ziet hoe netjes het is geworden, tot hij eraf is.


Before (in 2003)



After (vandaag)

Het ziet er erg mooi uit en het gevreesde gat, waar genetisch geen tand groeit, wordt zo te zien opgevuld door een van de hoektanden. Saskia krijgt een draadje achter haar voortanden om te voorkomen, dat ze weer zo uit elkaar gaan staan. Ze bedreigden de wortels van andere tanden.

Over een jaar of twee, als alles is ingegroeid, zal ze weer een beugel moeten, maar voorlopig heeft ze dus een prachtig witte smile!

Op de terugweg naar huis proberen we een milkshake bij McDonald's te halen om de vieze smaak van alle chemicalien weg te werken. Maar het is pas tien over tien en de milkshake machine werkt nog niet. Dan maar kauwgom halen bij 7 Eleven, iets wat Saskia bijna drie jaar niet heeft mogen eten.

Maar ze is vergeten te vragen of ze nu haar favoriete eten mag hebben: corn on the cob (mais op de kolf). Morgen moeten we terug om de doorzichtige beugel op te halen en als het mag, staat dat natuurlijk morgenavond op het menu!

Het is inmiddels al ver over de dertig graden buiten en er is een heat advisory. Erg veel zin om buiten te gaan zweten heb ik niet, dus doe ik het maar binnen. Ik doe een half uur routine met gewichten en neem me voor de rest van mijn beweging vanmiddag in het zwembad te krijgen.

Na de lunch komt Karins Maaike om mee te gaan zwemmen. Het is tegen de 38 graden, maar de vochtigheidsgraad is vrij laag. Het is dus uit te houden in de zon, zolang je zo af en toe een duik neemt.

Voor ik van gedachten kan veranderen begin ik met 40 banen trekken, een kilometer dus. Dit lukt me in 28 minuten, wat ik persoonlijk niet slecht vind. Leah, die met Katja en Kai inmiddels ook is gearriveerd, vroeg alleen wel aan Katja, waarom ik zo langzaam ging. Tja, de ouderdom, he! Wat later zwem ik nog eens 20 banen, alweer op mijn gemak, maar zo heb ik toch 1500 meter gezwommen.

We blijven tot kwart voor vier, want om vier uur gaat het zwembad dicht voor een competitie van het zwemteam. Dat is een nadeel van juli, al die competitiewedstrijden en vroege sluitingen. Maar Saskia heeft toch al te veel zon gezien, ondanks insmeren is haar heel gevoelige huid toch flink verbrand in haar gezicht.

Na een snelle douche vertrekken Katja en ik om onze nagels te laten doen. Zij kiest fluorescerend roze voor haar vingers en groen voor haar tenen! Ik hou het bij een roze rode kleur.

Bij Safeway halen we sushi voor vanavond, het is gewoon te heet om te koken. Gelukkig vindt iedereen dat lekker. Met spinaziesalade is het een volledige en gezonde maaltijd.

Katja gaat met een groep vrienden bowlen en wij kijken naar Hell's Kitchen. Hoe lekker ik het buiten ook vind, ik krijg het gevoel het avondeten van de muggen te zijn daar, ondanks de Off!, die ik op me spuit. Er zijn net weer muggen met West Nile Virus gevonden, dus ik heb geen zin lek geprikt te worden. De muggen zijn een grote reden, waarom Amerikanen 's avonds niet buiten komen en ik kan het ze niet kwalijk nemen!

0 reacties: