Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, juli 11, 2006

De rust is wedergekeerd

Om acht uur vanochtend nemen we afscheid van Thijs. Rick zet hem bij Dulles Airport af, nadat hij Kai naar football kamp heeft gebracht.

Gisteren had Kai de eerste kamp ochtend en na een uur voelde hij zich helemaal niet goed. Het was (en is) dan ook loeiheet en op dat veld is nergens schaduw. Hij had te weinig gedronken en moest van de coach alleen maar drinken en kijken voor de rest van de ochtend. Het kamp wordt gehouden waar de Redskins vroeger trainden. Het zijn mooie astroturf velden, maar bijna 40 minuten rijden hiervandaan! Gelukkig duurt het maar vier dagen.

Om twaalf uur haalde ik Kai op en hebben we meteen een hele lading Gatorade ingeslagen voor de rest van de ochtenden. Hij neemt nu een cooler mee met meer dan genoeg erin (Rick had er gisteren ook helemaal niet bij stilgestaan, dat drinken belangrijk zou zijn voor hem!).

Na thuis gauw geluncht te hebben, vertrok ik met Thijs, Leah, Katja en Kai naar het Udvar-Hazy Air and Space Museum bij Dulles Airport. Hier zijn we eerst naar boven in de verkeerstoren gegaan en hadden daar goed uitzicht over het vliegveld. Een verdieping lager kun je horen hoe het luchtverkeer wordt geregeld in Newark, New Jersey. Ook wordt er van alles uitgelegd over de verkeersregeling. Erg interessant!

Daarna hebben we door het gedeelte met alle vliegtuigen en de shuttle gelopen. Thijs vond het machtig interessant en maakte maar liefst 91 foto's! Voor Katja en Leah was het ook de eerste keer in dit museum, dus we maakten er met gemak een paar uur vol.


Het spreekt vanzelf, dat deze foto heel speciaal is voor mij



De Space Shuttle Enterprise





De indrukwekkende Enola Gay

Op de terugweg zijn we nog bij Dick's gestopt, want Kai had schoenen met noppen nodig en een nieuwe football. Natuurlijk keek Thijs zijn ogen uit in deze gigantische sportzaak, waar ze zelfs geweren verkopen.

's Avonds hebben we lekker kip gegrilld en naar Hell's Kitchen gekeken. Ik moet toegeven, dat ik werkelijk doodmoe was!

Nadat Rick vanochtend de deur achter zich dichttrok hebben Katja en ik elkaar wel even ge-high-fived! Thijs was een beleefde gast, maar het was veel beter geweest, als hij hier de drie dagen, die tevoren afgesproken waren, was gebleven. Nu was het te lang en vooral voor mij te veel. We zullen deze zomer nog twee jonge gasten krijgen, maar Zack is ons neefje en Michelle is ten eerste een meisje en ten tweede heb ik het gevoel haar al goed te kennen via haar blog.

Maar ja, wat doe je als er 's avonds om 9 uur een 19-jarige jongen voor je deur staat, die zich duidelijk wanhopig voelt? Dan zeg je niet, sorry, je bed is pas over twee dagen klaar voor je. Enfin, we hebben weer heel wat geleerd, Katja ook. Zij bedankte me voor de dingen, die we samen met hem gedaan hebben en al met al was het toch een gezellige week.

Omdat we toch vroeg op zijn en het buiten nog een redelijk aangename temperatuur is, trekken Katja en ik onze sportkleding aan en gaan hardlopen. Hartstikke leuk zo met mijn oudste! Ze houdt het goed vol en we lopen een half uur.

Dan is het gauw douchen geblazen, want om half tien moet zij naar de orthondontist om haar nachtbeugel te laten bijstellen. Op de terugweg stoppen we bij Giant om lunchspullen te halen, die zijn alweer schoon op!

Dan laat ik Katja naar Redskins Park rijden om Kai op te halen. We vermijden de snelwegen nog en gaan binnendoor, maar het is het langst, dat ze heeft gereden en het is flink druk. Ze moet een aantal keren van baan verwisselen, want ook de "gewone" wegen hier hebben meer dan een baan. Maar ze brengt het er prima vanaf.

Kai heeft vandaag geen problemen gehad, kennelijk moest hij inderdaad goed vocht innemen. Het zijn wat ze noemen de "Dog days of Summer" (heeft niets met hondenweer te maken, maar met de "Dog Star", die op een bepaalde manier staat): hot, hazy en humid. Ik vind het heerlijk, maar ik kan me voorstellen, dat drie uur hard sporten erin zwaar is!

Thuis eten we lunch en dan gaan de meisjes en ik richting Tysons Corner. Ik wil schoenen vinden voor onder Saskia's jurk bij het huwelijk van Lauren eind augustus. Lauren schreef: ivoorkleurige schoenen met open tenen.

Mijn vermoeden wordt bewaarheid, dit is niet eenvoudig te vinden voor een tien jarige! We beginnen bij Nordstrom, waar ze bij de kinderafdeling wel een perfecte sandaal hebben, maar niet in Saskia's maat. Bloomingdale's verkoopt geen kinderschoenen en hun volwassen schoenen (Saskia zit met maat 4 precies op de rand) kosten $200 en meer!!!

We lopen van schoenenwinkel (voornamelijk voor volwassenen, kinderschoenenwinkels zijn er nauwelijks) naar schoenenwinkel en mijn hoop vergaat steeds meer. Tot mijn schande zakt mijn humeurnaald ook en ik voel me ronduit chagrijnig worden. Verdorie!! Meer dan een uur en nog geen succes!!!

Bij Naturalizer lijkt er een goede selectie te zijn, maar de enige schoenen, die Saskia past, hebben hakken van meer dan 5 cm. Dat weiger ik! Zij vindt ze natuurlijk prachtig, maar ik vrees voor haar enkels, ze moet er wel heel wat op lopen.

Hecht's (wat nu van Macy's is) is onze laatste hoop. Ik zie een leuk paar sandalen, maar ze zijn te groot en natuurlijk is dat de kleinste maat. We zijn buiten het seizoen. Dan valt mijn oog opeens op een paar ivoorkleurige satijnen sandaaltjes met glittertjes. De hak valt mee en Saskia probeert ze aan en ze passen!! Eureka!! Veel duurder, dan ik wilde met $60, maar hup, verkocht, time is money en het is, in tegenstelling tot andere schoenen, die we zagen, geen oude damesschoen. Wat een opluchting, want ik zag ons al de komende dagen mall na mall afstruinen!


De muiltjes

Katja en ik hebben ook een jurk nodig voor het huwelijk en Katja heeft er een gezien bij Nordstrom. We lopen terug daarheen en inderdaad staat de donkerblauw met witte jurk haar hartstikke leuk!! Dat wordt hem dus. Nu ze toch bezig is scoort ze ook nog een zwart met wit rokje voor morgen tijdens Ricks presentatie en zwarte, idioot dure (maar zij betaalt de helft) ballerina schoentjes. Het staat haar allemaal even leuk!


Katja's jurk

Eigenlijk heb ik nu sterk het gevoel al veel te veel te hebben uitgegeven. Ik besluit dus mijn zoektocht naar een jurk uit te stellen tot volgende maand. Maar de meisjes willen daar niets van horen, ze zien hoe de herfstkleren de overhand al krijgen en de bruiloft is nog in mid-zomer. Ze staan erop, dat ik tenminste bij Nordstrom rondkijk of ik niets leuks zie.

Veel verwacht ik er niet van, want meestal moet ik winkel in winkel uit om een leuke jurk te vinden. Maar er hangt een zijden jurk met grote bloemen, die er best leuk uitziet. Ik probeer hem aan en hij staat echt leuk! Hij doet Katja (en later Rick ook) aan Delfts blauw denken, maar het is geen oude vrouwen jurk. Hij staat me waarempel en is flink afgeprijsd, wat wil ik nog meer!



Mijn jurk (beter aan, dan op de hanger)

Voldaan gaan we huiswaarts. Wat een frustrerend mall bezoekje leek te worden werd uiteindelijk erg succesvol.

Rick en Katja pakken in en vertrekken meteen na het eten richting Norfolk (Virginia). Rick moet daar morgen een presentatie geven en Katja mag luisteren. Daarna gaan ze samen naar een universiteit, waar Katja misschien wil gaan studeren, Old Dominion University. Saskia, Kai en ik blijven achter, we zouden zo mee zijn gegaan, maar Kai heeft nog kamp en ik vind een paar rustige avonden ook wel eens lekker.

0 reacties: