Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, augustus 06, 2006

"Bezig" weekend

Sommige Anglicismen, die Rick en de kinderen gebruiken, vind ik erg leuk. Ze komen meestal voort uit een logische gedachtengang. Zo zei Saskia vanavond: "Mammie, dit was een heel leuk, maar ook erg bezig weekend!" Direct vertaald van "busy" naar "bezig", logisch toch?

Zaterdagochtend was het vroeg opstaan geblazen, want al om acht uur moest Katja bij de Stieglers zijn. Zij vertrokken met zijn zessen (Leah's broer en vriendin gingen ook mee) naar Cape May, New Jersey, voor een week. Ik vind het toch altijd weer even slikken, een week zonder Katja! Dat wordt wat als ze over twee jaar naar college vertrekt, ik probeer daar nog maar niet te veel aan te denken!

Het weer is vandaag opeens een stuk aangenamer. Nog wel flink warm, maar de vochtigheidsgraad is laag. Rick en ik lopen een stuk door Vienna en halen dan, te voet, Saskia op van haar logeerpartij. De vader van Laura, die letterlijk tien huizen van het "logeerhuis" woont gaat nota bene met de auto!! Nou ja!

Een van Zacks wensen, terwijl hij hier is, is het Air and Space Museum bij Dulles zien. Nu ben ik daar net met Thijs ook al geweest en de luchtvaart heeft nou ook weer niet zo mijn interesse. Dit is dus een prima gelegenheid voor Rick om er met zijn zoon en neef op uit te trekken.

Het is eindelijk weer eens prima hangmattenweer, dus ik vlei me neer met een Diet Mountain Dew en mijn boek. Dat lees ik eindelijk uit en ik kan meteen in deel drie van de serie beginnen, heerlijk!

Als de heren weer terug zijn, maken we ons klaar om te gaan zwemmen. Niet "saai" in ons zwembad hier tegenover, maar in Manassas bij het Splashdown Waterpark. Saskia neemt Tabatha mee, zodat zij ook iemand heeft om mee te spelen. Dit park heeft een "lazy" rivier, waar ik de hele tijd in ga dobberen op een grote band en een heel stel glijbanen. We vermaken ons allemaal tot bijna sluitingstijd, in die luie rivier viel ik bijna in slaap, zo ontspannend was het!

Rond half acht keren we huiswaarts en halen Tabatha's nachtbenodigdheden, want natuurlijk is er weer een logeerpartij! Mark en Kelly nodigen ons gelijk uit voor een barbecue morgenavond, gezellig!

Zondag

Ook vanochtend is het niet vochtig en ik ga voor het eerst in lange tijd weer eens hardlopen. Met alle reizen en gasten en onregelmatige schema's vind ik het moeilijk de zelf-discipline op te brengen om te gaan sporten. Maar het moet toch! Ik loop een 5k, maar ben helemaal niet tevreden met mijn tijd van 32,5 minuten! Het is weliswaar nog erg warm, maar daar moet verbetering in komen, anders lukt straks de Army Ten Miler niet!

Wij hebben aangeboden voor vanavond het dessert mee te brengen en natuurlijk moeten dat weer overheerlijke pie's van de Pie Gourmet worden. Ik kies dit keer kersen en multi-fruit (met perzik, appel, bosbessen en bramen, jammie!).

Na de lunch vertrekken de jongens, Rick en ik naar Washington, Saskia blijft bij Tabatha spelen. Met enige moeite vinden we een parkeerplaats, want op zondag worden er allerlei sportwedstrijden gespeeld langs de Mall. We zien zelfs een Cricket wedstrijd, waarbij iedereen echt in uniform is gekleed.

We lopen langs het Jefferson Memorial naar de verhuurplaats van fietsbootjes. We huren twee tweepersoonsbootjes en trappen dan het Tidal Basin op. Het is de eerste keer, dat ik dit doe en het is leuk alles eens vanaf het water te bekijken! Het is wel ontzettend warm in de volle zon en na een half uur hebben we weer genoeg beweging gehad. Dat fietsen op het water is nog best zwaar!




Zack is er erg in geinteresseerd de nieuwere Memorials te gaan bezoeken. Als eerste lopen we naar het World War II Memorial. Het blijft indrukwekkend, hoe vaak ik het nu ook al gezien heb. Overal liggen eenden in de fonteinen te slapen en zich te wassen, die trekken zich niets aan van alle bordjes om uit de fonteinen te blijven! Ik zou ze graag gezelschap houden, een plons in het water zou lekker verkoelend werken.

Vorige keer, dat Zack hier logeerde, heb ik tot ergernis van mijn schoonzusje nauwelijks foto's gemaakt van hem. Dat probeer ik nu dus maar ruimschoots goed te maken!




Bij het World War II Memorial





Echte "DC Ducks"


Dan lopen we verder naar het Franklin Delano Roosevelt Memorial. Ook dit is een prachtig aangelegd monument, weer heel anders, dan welke van de andere monumenten dan ook. Ook hier zie ik telkens weer nieuwe dingen, ondanks, dat ik er al vele malen ben geweest. De Memorials zijn ook zo groot! Als laatste wil Zack toch nog even Jefferson van dichtbij bekijken en dan rijden we gauw naar huis, want de tijd begint te dringen.


Delen van het Franklin D. Roosevelt Memorial



Bij de Horners zwemmen we eerst lekker en dan grillt Mark een paar van de grootste steaks, die ik in lange tijd heb gezien! Ik kies een klein filet mignonnetje, maar Rick kiest een van de New York strips en kan hem daarna niet eens op! Het is me ook een hele koe!

De kinderen vermaken zich in het zwembad en met de biljarttafel, terwijl wij onder het genot van een drankje gezellig buiten kletsen. Al te snel wordt het tijd om naar huis te gaan, want Saskia is na de twee logeerpartijen achter elkaar flink moe. Op weg naar huis verzucht Kai, dat het zo leuk was! En ik was nog wel bang, dat de tieners zich zouden vervelen!

0 reacties: