Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, augustus 02, 2006

Puf, puf, puf!

Om acht uur word ik met schrik wakker! Jeetje, zo lang heb ik nog nooit geslapen zonder wakker worden. Dit hete weer moet erg moe maken, want volgens Rick heeft Brynna vannacht twee keer gezeurd om naar buiten te moeten en ik heb er niets van gemerkt. Een beetje eng eigenlijk, want ik ben er altijd van overtuigd, dat zelfs het geringste geluid me wekt. Kennelijk niet!

Als ik uiteindelijk beneden kom is Rick op. De rest ligt nog in diepe rust. Het is 85 (29,5 graden C) graden om kwart over acht 's ochtends (het minimum was 80,1 (bijna 27 graden), een hitte record voor de minimumtemperatuur). Bah, moet ik nu met bijna 30 graden en hoge vochtigheidsgraad nog actief gaan zijn?

Hoe makkelijk zou het zijn gewoon niets te doen, dit zijn geen temperaturen waarbij je je gaat inspannen en van alle kanten (het is een code red air dag) wordt dat ook afgeraden. Maar ik weet, dat niet bewegen averechts werkt bij mijn lichaam.

Gelukkig heb ik boven een hele "gym" met gewichten, ballen, steps enz. En een hele stapel Fitness Magazines en zo stel ik mijn routine samen. Ik werk, al zwetend, want hierboven doet de airconditioning weinig, 45 minuten lang met al mijn spiergroepen.

Onderwijl kijk ik naar het nieuws en wij hebben het niet als enigen warm, het midden-westen en noord-oosten hebben ook met deze temperaturen te kampen. En daar hebben veel minder mensen airconditioning, dan hier. Hopelijk eist deze hittegolf niet veel levens en gaat iedereen naar de daarvoor bestemde "cooling stations". Vooral voor ouderen van dagen, mensen met chronische ziekten en jonge kinderen is dit weer ronduit gevaarlijk.

Terwijl ik mijn routine doe, houden Meike en Brynna me gezelschap. Nou heb ik niet zo ontzettend veel plaats voor maneuvres, dus ik moet regelmatig een hond opzij duwen. En iedere keer, dat ik op mijn rug een oefening doe springt Meike op mijn buik en begint te masseren. Het is eigenlijk een koddig gezicht en ze weegt ook weer zo'n acht pond, dus hee, gewoon extra ballast voor de oefening. Zij blijft rustig zitten, terwijl ik mijn buik- en beenoefeningen doe.

In Aruba heb ik Katja op de laatste dag beloofd met haar naar de mall te gaan. Tenslotte moest zij die laatste dag missen vanwege maagproblemen. Vandaag is de dag daarvoor, te heet om buiten te zijn en verder niets gaande.

Saskia smeekt of ze ook mee mag en ik laat het van Katja afhangen. Die laat het grootmoedig toe onder de voorwaarde, dat Saskia niet de hele tijd naar haar eigen dingen wil kijken.

Eigenlijk had ik grote drukte verwacht met deze hitte, maar het is ontzettend rustig, zowel op de wegen als bij de mall. De meisjes vinden wat t-shirts bij Delia's en dan een cadeautje voor een vriendinnetje van Saskia bij Claire's. Ikzelf zie een leuke jeans rok bij de Gap en de meisjes sporen me aan hem te kopen. Voor Nederlandse begrippen is het waarschijnlijk niets, maar ik vind $58 voor een rokje veel! Maar het is precies wat ik zoek, dus ik koop het.

Dan eten we lunch bij Pauli Moto's. Dit is Katja's eerste keer bij dit restaurant en Saskia's favoriet. Ik vind het ook erg lekker, vooral hun gegrilde stokjes met verschillende groentes en kip en zalm (die ik weer bestel). Katja geniet en Saskia bestelt haar gewoonlijke "honey chicken", die grappig genoeg best pittig is.

Als laatste stoppen we bij Barnes and Noble voor een verjaarskaart voor een van Saskia's vriendinnetjes en een trouwkaart voor Lauren. Ik moet me ervan weerhouden om naar nieuwe boeken te kijken, maar mijn boekenkast zit nog vol met ongelezen materiaal!

Katja rijdt ons bekwaam weer naar downtown Vienna, ze is ervan overtuigd, dat ze half oktober haar rijbewijs zal hebben. Dit maakt mij zeer nerveus en ik moet een professioneel bedrijf inschakelen om haar de laatste dingen aan te leren. Ik geef toe, dat het steeds beter gaat en op een gegeven moment kunnen wij niet meer aanleren.

Bij Whole Foods halen we gazpacho voor het avondeten en later bij Giant heerlijke sushi. Intussen voelt het buiten als meer dan 46 graden Celsius en dan wil je geen fornuis of oven aan hebben. Dit is het perfecte diner!

Lamlendig hangen we thuis rond in de airconditioning. Ik zou zo graag naar buiten gaan, maar het is er ronduit onaangenaam! Toch wil ik gaan zwemmen, dus om kwart voor vijf dwing ik mezelf naar het zwembad te gaan. Ik zwem mijn 20 banen, maar prettig is het niet! Ik hoop, dat ze snel het water verversen, want het is troebel, heet en niet lekker om in te zwemmen! Met moeite zwem ik de 500 meter, waar ik voor gekomen ben. Ik blijf nog even om "af te koelen", maar het voelt meer als koken, dus na twintig minuten heb ik het weer gezien!

Vanavond klets ik online met Annemarie. Op een gegeven moment gebruik ik de uitdrukking "below par". Dit betekent "onder het gemiddelde". Hij is haar onbekend, ook de uitdrukking "par for the course" (zoals het gewoonlijk gaat) is nieuw. Dan bedenk ik me dat er ontzettend veel van dat soort uitdrukkingen zijn, die ik me over de afgelopen twee decennia heb eigen gemaakt. Nog heel af en toe komt Rick met een nieuwe, maar dat is zelden.

Een lijst van Amerikaanse uitdrukkingen en gezegdes vind je hier (en die is natuurlijk niet volledig). And now I'm hitting the sack, sleep tight, don't let the bed bugs bite!

0 reacties: