Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, september 05, 2006

Back to School!

Na al zeker een maand eindeloos reclames te hebben gezien van Staples, Walmart en andere schoolartikelen verkopers over "Back to School" met blij dansende ouders, die hun kinderen maar al te graag op de schoolbus zetten (een sentiment, dat ik niet deel), is het dan zo ver.

Om kwart voor zes hoor ik Katja's deur openen en dan zijn we allemaal wakker, want keukenkastjes klappen en haardrogers zijn ook al niet zo stil. Oef! Toch maar even vragen of ze morgen ietsje rustiger te werk kan gaan!

Een uurtje later zijn Kai en Katja klaar om te gaan. Rick is inmiddels uit bed, ik ben wakker, maar nog aan het doezelen. Leah's vader rijdt de kinderen naar de busstop, want het plenst buiten!

Dit is nog steeds het geval als ik mezelf om half acht uit bed hijs. Bah! Mijn voornemen om zelf dit schooljaar ook energiek te beginnen wordt zo moeilijk, buiten sporten is vandaag in ieder geval uitgesloten.

Saskia heeft gisteravond al verklaard, dat zij geen ouders mee naar school wil. Kelly, Tabatha's moeder, komt haar ophalen. Saskia sleept haar superzware rugzak én haar tas met keukenrol, tissues en ander huishoudelijk materiaal mee de regen in. Kelly zet ze af, want ook Tabatha wil geen ouder mee. Katja en Kai waren dan toch wel makkelijker, tot en met de zesde klas mochten we mee die eerste dag!

Rick gaat naar zijn werk en dan zit ik opeens voor het eerst in tien weken helemaal moederziel alleen thuis. Gelukkig zijn er nog viervoeters, anders zou ik me wel heel eenzaam voelen (stiekem vind ik deze rust heerlijk!).

Voor het eerst in lange tijd besluit ik boven te gaan sporten. Ik doe een twee minuten hardlopen, twee minuten berg op lopen op de lopende band voor een half uur en dan allerlei oefeningen met gewichten. Ik eindig met tien minuten op de elliptische machine en heb echt het gevoel goed bewogen te hebben!

Buiten regent het nog steeds en het is pas tien uur. Wat raar! Een paar dagen geleden, wat heet, gisteren, was ik om tien uur pas een uur op en nu heb ik er al een halve dag op zitten!

In het jaar, dat Katja naar de kleuterschool ging, ben ik een traditie begonnen. Destijds lazen we de Nederlandstalige mini Gouden boekjes en een ervan was duidelijk uit het Duits vertaald. Het ging over een meisje, dat op de eerste dag van school een Schultüte kreeg.

Katja vond dat natuurlijk prachtig en dus maakte ik er een voor haar op de eerste schooldag. Sindsdien maak ik voor ieder kind op de eerste schooldag een fel gekleurde hoorn van posterboard en vul die met kleinigheidjes, die met school te maken hebben. Leuke pennen, grappige potloden, een bijzondere puntenslijper en dan wat lekkers erbij, voornamelijk kauwgom en andere snoepjes voor bij het huiswerk.

Toen Kai en Katja ouder werden dacht ik, dat ze er te oud voor waren geworden en deed ik het een jaar niet. Oh jee, dat was een drama! Zelfs nu, nu de een nog maar twee jaar te gaan heeft voor college en de ander net high school is begonnen en de derde absoluut geen ouder in het klaslokaal wilde zien, zal de eerste vraag uit hun mond vanmiddag zijn of ik een hoorn heb gemaakt.

Het is eigenlijk een heel leuke bezigheid, want ik mis de kinderen natuurlijk best, zo'n eerste dag weg. Saskia krijgt een groene, Katja een donkergele en Kai een oranje hoorn. Ik schrijf hun namen op de voorkant en versier ze met stickers.


Nu ik even wat tijd voor mezelf heb wil ik de herfstmode weleens gaan bekijken. Ik rijd naar Tysons Corner, waar het heel rustig is.

Een van mijn favoriete winkels, The Limited, wordt verbouwd en bij de rest zie ik alleen donkere kleding, veel grijs en zwart. Dat moet nog maar wachten tot de herfst echt aanwezig is. Ik loop de hele mall door en waan me onder de onechte palmbomen even in een tropisch paradijs (yeah, right!).


Net echt!

Bij Godiva koop ik een doos bonbons voor onze vriend David, die dit weekend jarig is. En bij CVS vind ik mijn Sam-E, nodig voor de fibromyalgie. Dit is een duur spulletje, een maand tabletten kost $40. Ik ben dus heel blij te zien, dat er een "two for one" special is! Ik krijg zo een hele maand gratis! Het zijn de kleine dingen in het leven...

Op de terugweg haal ik nog gauw wat angelhair pasta bij Giant. We eten vanavond angelhair met tomatensaus en gehaktballetjes. Een gerecht, dat het hele gezin lekker vindt. Makkelijk, dus!

De kinderen komen een voor een uit school, Katja is de eerste. Ik ben op mijn bed tijdschriften aan het lezen als zij binnen komt. Ze gaat naast me zitten en ik krijg uur voor uur te horen hoe het was. Zo leuk! Zo kan ik ook een beetje in haar leven meekijken.

Alles was prima, ze vindt AP Biologie en Photojournalism (yearbook), waarbij ze gratis toegang heeft tot alle schoolsportwedstrijden, het leukst. Algebra 2 vindt ze het minst, niet omdat het vak niet leuk is, maar omdat ze met voornamelijk (naar haar zeggen) "nerdy" tiende klassers is ingedeeld. De hoorn wordt met veel enthousiasme geinspecteerd.

Niet veel later volgt Saskia, het eerste uit haar mond is, dat ze een nieuw vriendinnetje heeft gemaakt. Goed zo! Maar het leuke ervan is, dat dit meisje, Kaylee, vier jaar in Nederland heeft gewoond! Saskia is helemaal onder de indruk, want Kaylee kan in tien talen "Shut up!" zeggen. Ook in het Nederlands, dus. Op mijn vraag, wat dat dan is (ik kan me verschillende uitdrukkingen bedenken) zegt Saskia: "Hou je kop!" (natuurlijk!).

Kai kan ik pas na half zes ophalen. Hij heeft iedere middag, behalve donderdag, football training. Hij komt thuis met een zwaar bemodderde witte football broek en ik hoop, dat ik die, met mijn Amerikaanse machine, schoon kan krijgen. Voor het gewone vuil voldoen de machines hier prima, maar de ergere vlekken zijn er erg moeilijk uit te krijgen. En natuurlijk hebben we nu net geen bleekmiddel meer. Hopelijk loopt Kai voor de rest van het seizoen niet met een oranje (de kleur van de kleigrond hier) in plaats van witte broek!

Terwijl ik dit schrijf kijk ik de seizoenspremiere van "House". Het blijft een heerlijke serie!

0 reacties: