Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, september 10, 2006

"Birthday Girl"!

Het hele weekend word ik zo genoemd: "The Birthday Girl". Natuurlijk voel ik me, met mijn 45 jaren, absoluut geen "Girl", maar het geeft toch wel een speciaal gevoel. Zoveel mensen, die om me geven, en me echt een heel leuke verjaardag gunnen.

Gisteren begonnen Christine en ik ons weekend goed met een fikse wandeling van bijna vijf mijl. Het was flink warm voor begin september, bijna 30 graden, het was dus wel even transpireren! Kleddernat kwamen we weer thuis, na weer eens even goed bijgekletst te zijn.

Thuis was Rick hard bezig met allerlei huishoudelijk onderhoud. Een van de grootste problemen op het moment is het wespennest vlak boven onze voordeur. We hebben hier "gewone" wespen, zoals in Nederland, (yellow jackets genaamd) en een soort wesp, dat dubbel zo groot is als de yellow jackets. Toen Michelle hier was zagen we bij Great Falls hoe zo'n wesp een cicade vermoordde, geen plezant gezicht. Nu hebben die Arnold Schwarzenegger wespen besloten links boven onze voordeur een vergaderplaats te creeren. Ons buurjongetje Parker ontdekte ze het eerst: "Oh, my God!" was zijn constatering. En daar had hij gelijk in!

Gelukkig hebben we Rick, die gisteren, voor geen kleintje (of grote wesp) vervaard, meteen gif spoot. Om te beginnen stierven de wespen bij bosjes. Wel maakte ik me zorgen over de vlinders, die eronder van onze vlinderstruik genieten, maar die leken niet gestoord. Helaas waren er vanochtend toch weer een heel stel wespen terug, dus er kwam meer gif aan te pas. Brrrr!

Katja ging de hele dag mee naar Six Flags met haar vriendinnetje en met Kai en Saskia liepen we rond drie uur naar de McCulloughs. David, een goede vriend van ons, werd 50. Hier geen Abrahams of Sarahs in de tuin, maar wel een gezellig feestje.

Het feest was officieel van drie tot zes, maar het was zo gezellig, dat we pas na zevenen weer naar huis liepen! We kletsten met een heel stel buren en Mary, mijn vriendin, had allerlei heerlijks voorbereid. Veel van de gasten zullen volgende week ook op mijn feest aanwezig zijn, ik kijk daar al zo naar uit!

Vanochtend slapen we heerlijk uit. Ik heb allerlei rare dromen en word om negen uur pas echt wakker! Dan is Rick al druk bezig met een lekker verjaarsontbijtje maken. Hij komt boven met een blad vol lekkers: een eitje, wat zalm, bramen, versgeperste sinaasappel... Het smaakt allemaal voortreffelijk!

Dan is het tijd om cadeautjes te openen. Van Saskia krijg ik een mini massage apparaatje, dat ik op het moment erg goed kan gebruiken! Kai heeft een receptenboek voor de crockpot uitgekozen, hij had er een heel stel recepten in gezien, die hij ook lekker zou vinden. Die ga ik dus zeker maken! Alle drie de kinderen geven me heel leuke en lieve kaarten en van Katja mag ik straks bij het Renaissance Festival iets uitzoeken.

Dan is het Ricks beurt en als eerste open ik Paint Shop Pro X! Zo leuk!! Dit is een programma, dat ik al heel lang wil hebben. Dan komt er een wandelstok uit het pakpapier, maar wacht, het is ook tegelijk een statief! Supercool! Voortaan kan ik iedere waterval met langzamere sluitertijd scherp fotograferen en in het donker zal alles er goed uitzien.

We maken ons allemaal gauw klaar en dan rijdt Katja ons naar het Maryland Renaissance Festival. Vrijwel ieder jaar gaan we naar dit festival en ik kijk er altijd weer mijn ogen uit. Katja rijdt er bekwaam heen en heeft er nu haar eerste lange rit op de heel drukke Washington Beltway opzitten. Ze rijdt echt goed en zal in oktober haar rijbewijs wel verdienen.

Bij het festival horen we het steektoernooi al in volle gang, de lansen kletteren. Overal lopen mensen in klederdracht uit de tijd van Hendrik de Achtste. Het hele "dorp" ziet eruit als een Middeleeuws Tudor plaatsje. Het ligt ook nog eens heel mooi in het bos, dus het is een bijzondere omgeving.

We beginnen met wat rondlopen en winkeltjes kijken. Overal zitten kunstenaars, die dingen maken, die met die periode te maken hebben. Juwelen van draken, feetjes en dergelijke, tinnen mokken en borden, hangmatten, je kunt van alles krijgen.

Van Katja mag ik iets uitzoeken voor mijn verjaardag en mijn keuze valt op een leuk paar zilveren draakjes oorbellen. Ik hang ze gelijk aan mijn oren, dan pas ik ook een beetje bij de menigte.

Het is inmiddels een uur geweest en we hebben zin in lunch. Het eten hier is superlekker, allemaal dingen, die vreselijk ongezond zijn, maar om je vingers bij op te eten! Met de kinderen deel ik sweet potato frietjes en gefrituurde augurk (het is echt lekker, geloof me!) en om het nog een beetje gezond te houden neem ik een brood bowl gevuld met Maryland Crab soep, waar ook lekker veel groente in zit. Dit alles natuurlijk onder het genot van een glaasje Mead, een Middeleeuwse honingwijn, die ik alleen op dit festival lekker vind.

Terwijl we eten kijken we onze ogen uit! Het is vreemd te bedenken, dat de meeste mensen morgen weer in pak of rok naar hun werk zullen gaan. De kleding, waarin sommigen zich hullen, is vaak ook nog erg onthullend en velen hebben daar niet bepaald de geschikte bouw voor!

Na het eten schieten de kinderen met kruisbogen en gooien ze ballen naar een kop, die, als ze hem raken, de "wench" in het water doet vallen. We nemen een kijkje in het "Museum of Unnatural History" en zien goblins, gremlins en andere duistere creaturen.

Ook Frik and Frak, de tweehoofdige schildpad, vind ik bijzonder om te zien. Ik had een of ander onzin ding verwacht, maar het blijkt echt een roodwang schildpad met twee koppen te zijn!

Rond half vier hebben we het hele park doorgelopen en gelachen om de grappen van "Hendrik de Achtste" en genoten van de doedelzakspelers. Het is tijd om huiswaarts te gaan.

Daar valt rond vijf uur de stroom om onverklaarbare redenen uit en het bandje van Dominion Power zegt, dat die pas om kwart voor elf weer terug aan wordt verwacht. Leuk, weer!

Voor mijn verjaardagsmaaltijd heb ik McCormick and Schmick's uitgekozen. Ik ben dol op oesters en daar hebben ze de lekkerste! Ze zijn heerlijk groot en ik geniet. Terwijl we zitten te wachten zie ik allemaal kreeften worden opgediend. Dat blijft vanavond de special te zijn, een 1,25 pond kreeft voor $16,90! Heerlijk, ik heb al zo lang geen kreeft gegeten!

Rick vertelt de serveerster, dat ik jarig ben en ik krijg een menu met mijn verjaardag erboven op gedrukt! Leuk! Gelukkig hoef ik geen gezang aan te horen, maar ik krijg wel een gratis dessert van mijn keuze. Dat hoef ik me geen tweede keer te laten zeggen en ik kies meteen de superlekkere peach cobbler!



Thuis zien we, dat de lichten toch al aan zijn, gelukkig. De kinderen gaan gauw huiswerk maken en ik installeer mijn Paint Shop Pro X. Ik verheug me erop het te leren gebruiken!

0 reacties: