Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, september 01, 2006

Ernesto

Bij het opstaan regent het al flink, dus ik besluit maar binnen een gewichten routine te gaan doen. Veel zin heb ik niet, dus ik hou het bij twintig minuten. Wat de sportroutine betreft zie ik wel weer naar het schooljaar uit, dan heb ik op de een of andere manier meer zelf discipline.

Saskia kleedt zich, nadat ik haar van haar logeerpartij bij Tabatha heb opgehaald, voor haar ontmoeting met Mrs. Esterson, haar nieuwe lerares. Omdat het zo regent, denk ik maar met de auto te gaan. Natuurlijk vergeet ik helemaal, dat honderden ouders dat ook denken. Er is een hele opstopping bij de school en geen parkeerplaats te bekennen.

Als ik er al een zou vinden, zou die waarschijnlijk net zo ver als ons huis zijn, dus rij ik terug naar huis. Daar pakken we paraplu's en lopen naar de school door de plenzende regen.

Mrs. Esterson schat ik in de vijftig, wel weer een verandering na de jonge Mrs. Mongillo. Ze lijkt erg aardig en goedlachs. Dit jaar zitten de vijfde klassers in de trailers. Niet leuk, want dan moeten ze voor van alles en nog wat naar buiten om het hoofdgebouw in te gaan. Maar ja, het zat er aan te komen, vorig jaar zaten de zesde klassers erin.

Het klaslokaal ziet er in ieder geval gezellig uit en vlak ernaast ligt het Science Lab, waar ze allerlei proeven gaan doen.

In het hoofdgebouw lopen we naar het cafetaria. Hier schrijf ik een heel aantal cheques uit: eentje om geld op Saskia's lunchkaart te zetten, eentje voor de contributie voor de P(arent)T(eacher)A(ssociation) en een voor Saskia's agenda, die hier via de school wordt verstrekt.

Zoals ieder jaar zie ik een heel stel bekenden, die ik de hele zomer niet gezien heb. Ik stel Michelle aan bijna iedereen voor en vrijwel iedereen verontschuldigt zich voor het weer. Michelle heeft wat dat betreft ook echt pech, zo'n sombere week als deze week is hoogst ongewoon!

Na alle schoolverplichtingen vertrekken we richting Wegmans. Hier zullen we Mallory en Christine ontmoeten voor de lunch. Saskia gaat ook mee, het is ook haar eerste keer in deze immense supermarkt.

Duidelijk zijn we niet de enigen, die op dit idee zijn gekomen en we kunnen niet in de overdekte garage parkeren. Dan maar buiten, maar zo dicht mogelijk bij de ingang. Het regent zo hard en met zulke grote druppels, dat je binnen een minuut doorweekt bent.


We kijken even rond en dan arriveren Christine en Mallory ook. Michelle en ik delen een van de enorme sandwiches en Saskia kiest wat kip uit het Chinese buffet. We kletsen gezellig bij en dan splitsen we op.

Michelle gaat wat spulletjes om mee naar huis te nemen kopen, Christine heeft een hele boodschappenlijst en Saskia en ik kopen een paar lekkernijen, zoals Goudse kaas, tzatziki en bagels.

Als we thuiskomen is het alweer tijd om Kai naar zijn football training te brengen. Die is vandaag uit noodzaak binnen, ze heffen gewichten en springen touwtje.

Michelle en ik rijden door naar Michael's. Hier is alles al helemaal in de herfstsfeer en ik koop vast wat dingen om in de traditionele eerste schooldag "hoorn" van de kinderen te doen. Michelle's kamer is oranje en een van de herfstkleuren is natuurlijk oranje, dus zij vindt wat spulletjes voor haar kamer.

Bij Safeway halen we nog iets, dat Michelle bij Wegmans niet kon vinden en ik vind de nieuwe Poptart smaken, die Kai en Saskia zo graag wilden hebben (Mint chocolate chip en Strawberry milkshake, deze moeten kennelijk in de vriezer bewaard).

Het weer wordt zo mogelijk nog slechter en rond half zes valt de stroom uit. Die is nog steeds niet terug als we naar Famous Dave's gaan. Dit is een gezellig barbecue restaurant en er is gelukkig stroom, want een groot deel van Vienna is donker. Heel toevallig zien we hier Saskia's nieuwe teacher ook, ook zij heeft thuis geen stroom.


Altijd moeilijk om zware regen te fotograferen, hier een poging van de stromende regen op de oprit

Intussen heb ik Dominion Power opgebeld en gehoord, dat ze weten, dat we in het donker zitten en voor kwart voor tien vanavond verwachten de lichten weer aan te hebben.

Het is druk in het restaurant, dus het verbaast me als we na een paar minuten al een tafeltje krijgen. Het eten smaakt goed, ik bestel een brisket, een soort heel zacht rundvlees met een pittige saus erover. Het menu in zo'n barbecue restaurant is niet bepaald voor Weight Watchers, maar het smaakt dan ook wel om letterlijk je vingers bij af te likken.

Thuis is de stroom nog steeds uit, dus we rapen een heel stel kaarsen bij elkaar en installeren ons in de family room. Michelle heeft thuis een heel leuke kwis over Nederland voorbereid, die we allemaal maken. Ik weet alle antwoorden, behalve hoeveel coupletten het Wilhelmus heeft. Ik doe dus maar niet mee met de wedstrijd, dat zou oneerlijk zijn.

Kai wint glansrijk met 15 van de 20 vragen goed. Echt knap vind ik het van hem, want hij heeft ze niet gegokt. Kennelijk let hij beter op, dan ik altijd denk, als BVN aan staat. Rick heeft er 13 goed en de meisjes minder. Ze hebben wel weer twee leuke Nederlandse woorden geleerd: tureluurs en lanterfanten. Erg leuk, die kwis!

Dan komt Leah en we besluiten een groepsspelletje te gaan doen. De keuze valt op Curses, een hilarisch spel, waarbij iedereen "vloeken" op zich krijgt en die het hele spel moeten volhouden. Zo moet Kai de hele tijd zijn handen tegen zijn borst houden en "That sounds delicious!" roepen, iedere keer als iemand een etenswaar noemt. Katja houdt het heel goed vol met wel vijf vloeken, waaronder net doen of ze een electrische schok krijgt als iemand haar aanraakt. Michelle moet beide polsen aan het hoofd houden. We liggen allemaal dubbel (ik ben er het slechtst in en vrijwel meteen af, want ik kan niet praten als een vampier).




Rond half tien hebben we opeens weer stroom, gelukkig! Buiten stormt en plenst het nog steeds en op het nieuws horen we, dat er tienduizenden in ons gebied vannacht zonder stroom zullen zitten. Wij kunnen dus van geluk spreken! Hopelijk is het weer morgen wat beter.

0 reacties: