Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, september 07, 2006

Zalm dip/spread recept

Eindelijk heb ik dan even tijd om het zalm recept van mijn schoonvader te vertalen. Ik schrijf er de Amerikaanse maten bij, want ik ben helemaal uit de Europese maten:

Ingredienten:

2 cups (1 cup=ongeveer een kwart liter) zelf gerookte zalm (als je die niet hebt een uitgelekt blik roze zalm zonder graten) op kamertemperatuur

8 ounces (ongeveer 225 gram) cream cheese

5 eetlepels chili saus

1 theelepel dille

1 theelepel citroensap

1 theelepel gedroogde uiensnippers

3 (of meer, naar smaak) druppel Tobasco saus

Bereiding:

Prak de zalm zo goed mogelijk en zorg dat de cream cheese goed zacht is. Meng alle ingredienten goed door elkaar en koel voor een aantal uren voor het serveren. Serveer met crackers. Simpel, maar verslavend lekker!

0 reacties: