Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, oktober 06, 2006

Foto's

Na de 30 graden van woensdag en de 18 graden van gisteren bevinden we ons opeens in de echte herfst. Het waait, regent en wordt maar een graad of dertien vandaag.

Aoife belt, dat ze naar school wordt gereden. Dat is een streep door Saskia's rekening, want die wil juist naar school lopen. Ik bedenk me, dat ik niet zal smelten en loop samen met haar naar school, beschermd door mijn regenboog paraplu (de kinderen willen die paraplu niet, want de regenboog is inmiddels een duidelijk symbool van homoseksualiteit, zelf heb ik daar natuurlijk geen problemen mee).

Tijdens onze wandeling naar school staat Saskia's mond niet stil. Ik vraag haar of ze het niet mist om met mij naar school te lopen. Als ze zoveel te vertellen heeft! Ze knikt wat en kletst lekker door. Ik geniet gewoon maar weer even, ieder kijkje in het innerlijke leven van de kinderen is een cadeau.

Eigenlijk wilde ik mezelf vrij geven van sporten vandaag, maar het weer maakt, dat ik toch voel, dat ik moet bewegen. Vanaf de school loop ik de lange weg terug. Onder de paraplu doe ik allerlei beenoefeningen, terwijl achter me auto's langs rijden, waarvan ik gewoon weet, dat er bekenden in zitten. "Daar is die vreemde Petra weer", denken ze. En gaan dan verder met hun dag, want dat vind ik hier zo fijn, je kunt gewoon raar zijn en toch vindt men je leuk! Eigenlijk geldt: hoe rarer, hoe leuker (want=interessant).

Na deze natte wandeling doe ik gauw een korte gewichtenroutine en dan is de dag van mij. Op woensdag ben ik een online cursus begonnen om Paint Shop Pro X te leren. Tot vandaag heb ik er niet de tijd voor gevonden, dus het merendeel van de dag gaat op aan leren en taken volbrengen.

Gelukkig zijn er geen onderbrekingen en de eerste les (van een week) is volbracht. Ik heb geleerd hoe een "soft focus" een foto eigenlijk nog mooier kan maken. En een foto eruit laten zien als een verfprojekt is ook leuk. Met andere woorden, ik vermaak me prima en kom mijn stoel niet uit. Hoe ongewoon is dat?

Als ik klaar ben met mijn les, werk ik aan de vissenfoto's van Aruba. Het wordt eens tijd, dat ik de foto's van de zomer online zet. Alle tropische visjes en vooral de schildpad foto's kunnen inmiddels door iedereen hier bekeken worden.

Katja's vriendin Betsy heeft vanavond haar verjaarspartijtje. Er is van alles gaande in haar familie, moeder heeft borstkanker, vader heeft het gezin verlaten, kortom, erg heftig. Rick heeft zich als barmhartige Samaritaan opgeworpen om de meisjes naar Tysons Corner te rijden.

Wat Rick niet wist is, dat het een serieuze Build A Bear party zou zijn. Die zijn populair bij Saskia's leeftijdsgroep en jonger, maar kennelijk ook bij tieners. De meisjes maken een beer, met alle rituelen, die daarbij horen. Die van Katja is een biker dude, met een Harley Davidson pak. Degene, die de vriendin van Ricks vader adviseerde geen Build A Bear aandelen te kopen, want het zou een eendagsvlieg zijn, heeft de plank compleet misgeslagen!

Als Rick eindelijk terug komt gaan we met zijn vieren bij Anita's eten. Het is al jaren geleden, dat we daar gegeten hebben en ik weet nu waarom. Het is net een stap boven Taco Bell, cafeteria stijl zonder sfeer, en we hebben twee Mexicaanse restaurant vlakbij, die veel beter zijn.

Maar het eten is lekker en we gaan voldaan naar huis. Katja komt thuis, pakt in, we ontmoeten de jongen, die haar zo leuk vindt, heel snel en dan is ze weg voor de rest van het lange weekend. Met Leah's ouders gaan ze colleges in Williamsburg bekijken en dan maandag naar Busch Gardens.

De colleges, die ze gaan bekijken zijn The College of William and Mary, hiervoor moet je bijzonder goed zijn om toegelaten te worden. Het grappige vind ik, dat die "William" een Nederlander was! De tweede school is Christopher Newport. Of Katja een van die twee kiest is de vraag, maar het is goed om de scholen van te voren te zien.

Dus, enkel onze oudste heeft een opwindend leven. Kai is doodmoe van alle training deze week en Saskia ligt ook allang te slapen. Rick en ik kijken nog naar het nieuws, waar alles "doom and gloom" is. Dus ook wij gaan bedwaarts. Zo'n rustige dag vind ik toch wel lekker, eigenlijk!

0 reacties: