Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, oktober 25, 2006

(Geen) Halloweenparade

De hele week al loop ik een dag achter. Dat komt natuurlijk, omdat Saskia en ik maandag hebben "overgeslagen" met reizen. Het is dus opeens al woensdag!

Vanuit mijn bed lijkt het of de zon niet schijnt, maar als ik de lamellen open zie ik felblauw en goud, een prachtige combinatie! De tulpenbomen naast ons huis zijn zo geel, dat ze lijken te schitteren in de vroege ochtendzon. Helaas waait het ook keihard, waardoor de al verkleurde bladeren met duizenden naar beneden dwarrelen, een geel tapijt op ons grasveld achterlatend. Een dezer dagen zal ik de hark maar weer eens tevoorschijn halen.

Voor Christine komt om te gaan lopen werk ik keihard aan de laatste taak van de Paint Shop Pro les van vorige week. Gek genoeg lijkt die het makkelijkst, maar uiteindelijk besteed ik er ettelijke uren aan. Het is de bedoeling te laten zien, dat je een bepaalde techniek meester bent, maar het valt me ten eerste moeilijk een geschikte foto te vinden en ten tweede is de techniek zeer ingewikkeld. Maar in ieder geval heb ik op tijd de les af, de volgende "lag" vandaag al in mijn inbox.


Before



After (je kunt niet zien, dat dit uren werk is, of wel?)

Christine komt rond half elf en we lopen op een flink tempo (en met een kleine omweg, zodat we zoveel mogelijk heuvels beklimmen) naar Whole Foods. De wind blaast met stoten van 60 km/u, dus we krijgen die zo af en toe ook flink tegen.

Bij Whole Foods bestellen we een zelf-samengestelde sandwich (je kunt uit zes soorten brood, meer dan tien soorten groente, tien soorten kaas en tien soorten beleg kiezen en dan nog tien soorten saus (zoals mosterd, hummus, mayonnaise e.d.)). Ook hebben we vanavond beiden een Mexicaans-achtig gerecht gepland, dus kopen we er een zak tortilla chips bij.

Net als we aan de terugweg beginnen gaat mijn mobieltje. Het is Katja, die claimt krampen te hebben en vraagt of ik haar op kan halen. Ik vertel de schoolverpleegster, dat ik nog naar huis moet lopen, maar dan meteen kom.

Katja biecht meteen als ze de auto binnen stapt op: ze had een proefwerk voor Spaans vergeten voor te bereiden en wilde geen onvoldoende halen. Als een goede ouder betaamt maak ik meteen duidelijk, dat dit een eenmalig geval moet zijn, maar verder laat ik het gaan. Ze doet dit soort dingen nooit, dus een eerste "offense" mag door de vingers worden gezien, vind ik. Wel zorg ik ervoor, dat ze weet, dat haar prioriteiten duidelijk moeten zijn en school is nummer een.

De nieuw gevonden vrijheid van het alleen kunnen rijden komt meteen: ze wil bij Safeway een boeketje bloemen voor de verjaardag van een vriendinnetje gaan kopen. Ik laat het toe, maar heb er meteen spijt van, als het veel langer duurt, dan een boeketje kopen zou moeten duren. Eindelijk krijg ik weer contact op de autotelefoon en dan blijkt, dat ze ook even lunch is gaan eten bij Baja Fresh.

Nu wist ik wel, dat ze geen lunch had gegeten, maar ik verwachtte, dat ze bij Safeway wat sushi (haar favoriete eten) zou kopen. Katja heeft natuurlijk, in alle tieneronschuld, geen idee, dat ik iedere minuut op de klok loop te kijken. Nieuwe regel: als je ergens anders heengaat, dan afgesproken, opbellen! We leren snel!

Na een uur huiswerk maken, blijkt ze terug naar school te moeten om een proefwerk te verbeteren. Weer alleen in de van en nu belt ze netjes als ze aankomt en ook als ze weer op de terugweg is. Zo voel ik me een stuk rustiger!

Saskia heeft haar klasgenootje Julia te spelen en het eerste uur vermaken ze zich prima. Dan komt Saskia vragen om Advil (Ibuprofen), omdat ze hoofdpijn heeft. Maar ik kan zien, dat het al te laat is, Saskia ziet bleek, is misselijk en wil alleen nog maar liggen.

Omdat Julia er is stel ik voor dan maar televisie te kijken. Julia is wel erg lief, ze gaat naast Saskia zitten en aait haar voorhoofd, echt begaan met haar vriendinnetje. Maar ik merk ook, dat ze zich verveelt en haar moeder zal haar pas na zessen komen ophalen, op weg van haar werk. Dus ik laat Julia op de computer spelen, terwijl Saskia zich steeds slechter voelt.

Kai is klaar met trainen, Julia wordt opgehaald (en Saskia voelt zich niet goed genoeg om met haar mee te gaan naar de Halloween parade), Rick komt thuis en we eten met smaak van de Cheddar Chicken Chowder (vind de alliteratie fantastisch!), die ik heb klaargemaakt.

Katja wordt opgehaald door Angelo voor de Halloween Parade in Vienna. Saskia's migraine, want ik denk, dat het dat is, met de misselijkheid erbij en alles, gooit wat roet in mijn eten. Ik blijf thuis bij haar, terwijl Rick en Kai ook naar de parade gaan.

Vorig jaar ben ik ook al niet geweest en ik had er vanavond wel zin in. Maar Sas voelt zich heel miserabel en al om vijf over zeven help ik haar naar haar bed. Ze wil niet eens haar nachtelijke muziek aan, hopelijk gaat het morgen beter!

En eigenlijk vind ik deze paar uur voor mijzelf ook helemaal niet zo erg. Rick zal straks volledig geergerd over alle politieke reclame tijdens de parade thuiskomen en het is maar 6 graden, niet goed voor mijn spieren. Geef mij dan maar "Dancing with the Stars", waar nog vier mannen en een vrouw over zijn.

Jerry Springer en zijn partner worden vanavond naar huis gestuurd. Nu moet ik toegeven, dat ik Jerry altijd als een opruier zag met zijn idiote show en helemaal niet dol was op hem (om het maar zachtjes te zeggen). Maar gedurende deze show bleek hij opeens een gewoon mens te zijn en nog een heel aardige ook! Gek om de mens achter de personnage te zien en je te realiseren, dat iemand echt wel toneel kan spelen om een show gaande te houden.

0 reacties: