Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zaterdag, oktober 21, 2006

New England

Na een heerlijke nachtrust worden Saskia en ik tegelijk wakker. We slapen op zolder in een nieuw gebouwde kamer met ons eigen terras. Een blik naar buiten toont een felblauwe lucht met prachtig gekleurde bomen.

Beneden is de stemming wat in mineur, want het nieuwe pupje, Layla, van tien weken is vannacht ziek geweest. Ze is al klein voor haar leeftijd en heeft de parasiet Giardia. Ze eet niet en ligt alleen maar te slapen.


Hopelijk komt Layla er gauw weer bovenop

David, mijn zwager, brengt haar naar de dierenarts. Ze heeft een halve pond verloren en de dierenarts houdt haar voor observatie. David en Ayesha zijn erg bezorgd, want in die korte tijd, dat Layla bij ze woont, zijn ze al erg aan haar gehecht.

Om de gedachten wat te verzetten gaan we met de kinderen wandelen naar het centrum van Newburyport. De leuk gekleurde oude houten huisjes (nog een aantal daterend uit de 17e eeuw) en de prachtig vlammende maples maken het een kleurige wandeling.




Bij de Tannery, een klein winkelcentrum, halen we eerst een lekker broodje bij Annarosa's. De kinderen vinden het prachtig, je kunt het brood gemaakt zien worden. Ook hebben ze echte Franse brioches en hun stokbrood smaakt heerlijk.

Daarna gaan we even naar de "Eureka" speelgoedzaak, die allerlei bijzonder speelgoed heeft. Niet het "gewone" Toys R Us spul. De kinderen vermaken zich er prima en vinden allemaal een kleinigheid om mee te nemen.

In de winkel hoorden we al over een uitslaande "twee alarm" brand in het stadje en op de terugweg zien we daar de overblijfselen van. Een van de oude houten huizen is uitgebrand en de brandweer is er nog bezig. Natuurlijk is dat eindeloos interessant voor Stefan van vier.


Thuis eten we gauw lunch en stappen dan in de Suburban op weg naar Russell Orchards in Ipswich. Hier is het helemaal herfstachtig met pompoenen en alweer de prachtig vlammend gekleurde maples.

We eten een verse, warme cider donut en drinken hete appelcider. Het is koud buiten! Ik heb niet de juiste kleding mee, want ik had niet op de koude Noordenwind, die hier blaast gerekend. Gelukkig is David galant en leent mij zijn jack, want het blaast door merg en been! Dat zijn wij in het warme zuiden niet meer gewend!




De kinderen schommelen wat in de speeltuin en we zien een gigantisch varken, dat terecht (met zijn duizend pond) "Big Boy" wordt genoemd. De kinderen voeren eenden, ganzen en het "geriatrische" schaap.

Als laatste doen we mee aan de wijnproeverij. De wijnen hier zijn niet van druiven gemaakt, maar van allerlei ander fruit. Ik proef peren-, rhabarber-, bosbessen- en zwarte bessenwijn. Van die laatste neem ik een fles mee voor Rick. Het smaakt wel wat als port, wat hij erg lekker vindt.


Via allerlei oude plaatsjes en mooie bossen en meertjes rijden we terug naar Newburyport. Hier gaan we eten bij David's Tavern. Ze hebben een speciale kinderkamer bij dit restaurant, waar de kinderen kunnen eten en spelen. Zelfs Saskia vindt dit ontzettend leuk. Ze maakt zelfs een vriendinnetje, met wie ze email adressen uitwisselt.

Wij volwassenen genieten van de rust aan een gezellig tafeltje. Mijn gerecht van wasabi scallops smaakt heerlijk. De kinderen vermaken zich de hele twee uur, dat wij zitten te tafelen en laten zich niet aan ons zien. Wat een fantastisch idee voor ouders met kleintjes, om op deze manier een "date" te hebben, zonder voor dure oppas te hoeven betalen! Dat zouden meer restaurants moeten doen!

0 reacties: