Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, november 01, 2006

1001

Nee, niet de 1001 Nachten van Sheherazade, maar 1001 stukjes geschreven in dit weblog! Arjen feliciteerde me gisteren al met de duizendste (dank je, Arjen!). Mooi gedaan, het duizendste stukje op Halloween nacht. Zou daar ook symboliek aan vast zitten? Ik heb in ieder geval heel wat woorden het web op gezonden in deze drie jaren!

Voor deze Allerheiligen dag genieten we alweer van buitengewoon warme temperaturen. Dit is echt wat men "Indian Summer" noemt: een warme periode na de eerste nachtvorst.

De bomen naast en rond ons huis zijn nu echt op hun hoogtepunt van verkleuring. Het is een genot om naar buiten te kijken, vooral met de diepblauwe lucht op de achtergrond.


Ons uitzicht (panorama van het deck)

Om lekker buiten te zijn en de Heiligen niet verder te beledigen, besluit ik de Halloween versieringen op te gaan ruimen. Ik heb er hetzelfde gevoel bij, als ieder jaar na Kerstmis. Een beetje nostalgisch, dat het weer voorbij is, maar ook wel weer netjes, zo'n schone stoep.

Mijn langmouwige sportshirt is veel te warm, merk ik, dus voor Christine komt verkleed ik me gauw in korte mouwen. Wie had dat gedacht, op 1 november! En dat denk ik daarna nog herhaalde malen gedurende de dag, want het wordt maar liefst 25 graden!

Christine en ik lopen, met een omweg, zodat we er een goede afstand op hebben zitten, naar Noodles and Company. Hier zoeken we een tafeltje buiten op het terras. Christine kiest voor de Indonesische pasta met pindasaus (uit ervaring weet ik, dat die lekker is, al is er niets echt Indonesisch aan). Zelf ga ik voor de volkoren fettucini met kip en broccoli. Genietend zitten we even later buiten in het zonnetje, wat een luxe!

Als ik om een uur of een weer thuis ben, besluit ik toch echt wel naar buiten te gaan. Ik moet aan mijn PSP cursus werken, dus de laptop gaat mee. Wat een uitvinding, dat wireless internet!

Wel word ik telkens afgeleid door mijn uitzicht. Het diepe oranje van de maple boom voor me kan ik niet negeren. Binnenkort vallen die duizenden blaadjes en zal ik straat weer kunnen zien, dus die kleurenpracht moet ik in me opnemen en er zeker drie maanden op teren.


Mijn favoriete boom in de tuin

Katja komt thuis en neemt meteen de van om naar haar stage te gaan. Iedere dag, sinds ze haar rijbewijs heeft, heeft ze wel een reden gehad om de auto mee te nemen. Ik begin uit te zien naar de tijd, dat ze haar eigen auto heeft, want het wordt zo een heel getouwtrek telkens.

Na alweer een nieuw crockpot recept, dat door iedereen lekker wordt gevonden, hebben we een "stilte voor de storm" rustige avond (morgenavond is er weer van alles gaande).

0 reacties: