Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, november 07, 2006

Een verhitte verkiezing

Het belooft een opwindende verkiezingsdag te worden, vandaag. Zullen de Democraten inderdaad zoveel winnen, dat het een grote klap in het gezicht van "Het Witte Huis" zal zijn? De kinderen hebben weer vrij, want vrijwel alle scholen zijn ingericht als stemlokalen.

Een van de hete races in het land vindt hier in Virginia plaats. Die tussen George Allen, de Republikein, die nu senator is, en Jim Webb, die ooit zelf Republikein was, maar nu als Democraat kandidaat staat. Ik ben helemaal niet politiekerig, sta erg in het midden, wat mijn denken betreft, maar dit vind ik allemaal wel heel interessant.

Om tien uur lopen Rick en ik ons stembureau binnen. Kennelijk is het toch hetzelfde gebleven. Later hoor ik, dat mensen zich geintimideerd voelden door de suggestie, dat hun stemlocatie veranderd was. Ik vraag me af, of zij ook per ongeluk 1-800, i.p.v. 1-866 hebben gedraaid. Dat was pas intimiderend!

Buiten proberen de Republikeinen en Democraten ons een al ingevuld stembiljet toe te spelen (met de voorkeuren van de partij, die ze vertegenwoordigen al aangekruisd, natuurlijk). Maar wij hebben ons eigen voorbeeld thuis al uitgebreid bestudeerd.

Dat laatste is het ook echt: "bestudeerd". Het Engels van sommige voorstellen is flink ingewikkeld en je moet het een paar keer lezen om echt te zien, wat er bedoeld wordt. Hoe alle immigranten, die minder kennis van het Engels hebben, dat doen, is me een raadsel!

Binnen wordt onze naam op een lijst opgezocht en we moeten ons adres zeggen. Achter degene, die onze naam opzoekt, zit een heel oude dame met een kaartje "Democratic Poll Watcher" om haar nek. Deze mensen zijn er om zeker te zijn, dat de verkiezingen eerlijk verlopen.

We krijgen een kaartje in onze hand geduwd en sluiten aan bij de rij wachtenden. Er zijn veel meer mensen, dan vorig jaar en het duurt even. Dan overhandig ik mijn kaartje aan een oude Indiaase man, die voor mij de stemcomputer activeert.

Wat ik voor me zie is dit (hier kun je ook de taal zien, die gebruikt wordt, "legaleze" (verzonnen woord voor te ingewikkeld Engels) zoals we dat hier noemen). Grappig vind ik altijd weer de optie van "Write In". Iedere keer bedenk ik me weer, dat het leuk zou zijn een kandidaat in te schrijven. Ik ken iemand, die, als hij niet kan kiezen, steevast zichzelf als kandidaat inschrijft.

Na het stemmen gaat Rick naar zijn werk en ik moet Katja naar Old Navy brengen. Daar moet ze tot 16 uur "trainen", maar het blijkt uiteindelijk gewoon een werkdag voor haar.

Saskia en Tabatha willen bij ons thuis komen spelen, dus ik haal hen op. Daarna kom ik eindelijk toe aan mijn beweging van vandaag. Er wordt regen voorspeld, maar het is nog droog en ik wil echt naar buiten. Ik besluit te gaan fietsen, vijf mijl uit en vijf mijl terug. Het is heerlijk! Na drie kwartier ben ik weer terug met een gevoel van voldoening, dat ik "iets" gedaan heb.

De rest van de middag besteed ik aan inpakken. Als ik Kai naar football training breng, regent het inmiddels. Het is vreemd met dit weer een koffer vol zomerkleding in te pakken!

Rond vier uur rijd ik eerst even naar AAA om een Florida Tourbook op te halen. Daar staan vaak nog leuke suggesties voor bezienswaardigheden en restaurants in.

Katja is klaar met werken en Kai met trainen. Katja heeft vanavond voor het eerst weer bijles voor algebra en dan gaan we met zijn allen eten bij Glory Days. Dit is de ene avond, die Katja vrij heeft, en ze mist het uitgaan met ons. Bij deze dus.

Gedurende de avond zal ik nog proberen wat uitslagen te posten en daarna zal de volgende update uit Florida komen!

0 reacties: