Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, november 30, 2006

Laatste dag van november=23 graden!

Loop ik net enthousiast met mijn cameraatje naar buiten om de lichtjes in de cul de sac te filmen, staat er "Change the battery pack"!! Grr!! Opeens krijg ik geen waarschuwing, dat mijn batterij bijna op is. Het filmpje is dus nog een tegoed, nu vijf van de tien huizen compleet verlicht zijn. Ik verwacht, dat dit weekend twee andere buren ook iets op gaan hangen, maar het ziet er nu al heel feestelijk uit.

Aangezien de Amerikaanse economie voor maar liefst 70% afhangt van de uitgaven van de consumenten, besluiten Christine en ik vanochtend, dat we daar ons steentje aan moeten bijdragen.

Al om negen uur lopen we Target binnen en we zijn zeker niet de eersten! Terwijl Christine al lang bezig is de Kerstman te helpen, is Sinterklaas nog steeds mijn werkgever.

Voor de zaterdag viering ben ik klaar, de Sint hoeft voor zondag ook al niets meer te doen, maar voor zijn eigen verjaardag is er nog hulp nodig. En wel voor de twee moeilijksten in onze familie: Katja en Kai.

Uiteindelijk vind ik van alles, zoals verjaarscadeautjes en Kerstcadeautjes voor Saskia en Rick, leuke kerstoorbellen voor de meisjes en armbanden voor mij, eentje van Christopher Radko, die erg leuk is.


Ook wil Saskia graag "tenen sokken" en Target heeft een heel stel leuke Kerst sokken mét tenen, hoera! Ik weet, dat Katja "tenen" vervelend vindt, dus voor haar koop ik een paar heel zachte Kerstsokken. Het kost allemaal vrijwel niets, tussen de $3 en $5!

Maar voor Katja en Kai vindt deze Sint niets bij Target. Bij Barnes and Noble vind ik alweer iets voor Saskia, maar dat speciale cadeau van Sint voor de twee tieners blijft uit.

Onze ochtend shopping tijd is voorbij, het is tijd om serieus te worden en een fikse powerwalk te doen. We lopen vijf mijl en dan rommelen onze magen. We halen een kabob lunch bij Moby Dick, een heel populair Midden-Oosters restaurant.

Bij Christine thuis, tussen de gezellige Kerst decoraties, eten we het op. Dan ga ik huiswaarts, douche gauw en ga dan Vienna in. Als eerste laat ik mijn maaksel van gisteren aan Mona zien. Ze vindt het wel erg mooi, maar dit is niet, wat ze in gedachten had.

Het blijkt, dat ik haar verkeerd heb begrepen. Het is niet de bedoeling om een Kerstgroet te maken, maar om een achtergrond voor een cadeaubon te ontwerpen. Ooooh, had dat dan gezegd, denk ik! Maar ja, dat kan ik natuurlijk niet hardop zeggen.

Uiteindelijk denk ik, dat wat zij wil, veel eenvoudiger is. Toch ben ik blij, dat ik dit heb gedaan, het hielp me het programma beter kennen en nu weet ik, wat ze echt wil. Ik ben erg visueel aangelegd en gewoon een mondelinge uitleg registreert zich niet bij mij.

Bij EBGames vindt Sint wat hij zocht voor Kai en meer, dus nu blijft alleen Katja nog over. Hopelijk krijg ik morgen de kans om even naar de mall te gaan daarvoor.

Het is buiten 23 graden en dan heb ik toch echt geen zin om binnen te gaan zitten, hoeveel er ook gedaan moet worden. Hoe kan ik produktief zijn en toch van het heerlijke weer genieten? Nou, ik moet nog vijf gedichten schrijven, een in het Engels en vier in het Nederlands (onze eigen viering houden we zoveel mogelijk in het Nederlands). Dus zit ik daar, genietend van het warme weer (wat ook zeer helpt met de spieren, moet ik zeggen) en dichtend. Vooral voor Kai vloeit het uit mijn pen.

Katja denkt, dat ze om vier uur moet werken, maar komt vrij laat thuis uit school, haar algebra gaat helemaal niet goed en nu probeert ze in een lager niveau geplaatst te worden.

We racen dus naar Tyson's Corner, ik zet haar af en vijf minuten later belt ze, dat ze niet hoeft te werken. Ze is van het rooster gehaald, want het is niet zo druk. Leuk, dat ze dan even bellen, dat zou toch wel de minste moeite zijn!

De kinderen spelen tennis, basketbal en skateboard buiten, zo gezond! Van mij mag het zulk weer blijven, maar helaas wordt het morgen een stormachtige dag en daarna echt december temperaturen. Nou ja, dit lekkere weer hebben we in ieder geval mee!

Rick en ik gaan op een date night Koreaanse BBQ eten bij Woo Lae Oak voor onze date night. Ik bestel de visbarbeque en jeetje, wat een eten! Een halve kreeftenstaart, garnalen, kokkels en inktvis en allerlei lekkere groentes. In ieder geval is het vrijwel zonder vet en heel gezond. Ik raad iedereen Koreaans aan, Rick heeft ook een heel lekker gerecht: Bi Bim Bap. Als wij iets van de Aziaten kunnen leren is het koken zonder veel vet!

0 reacties: