Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, november 16, 2006

Noodweer en een regenboog

De temperaturen aan de oostkust zijn deze week veel hoger, dan het gemiddelde, geweest en als dat gebeurt in deze tijd van het jaar komt er steevast een fiks koufront langs. Ik had de voorspellingen al gezien en ben dus niet verbaasd als het bij het opstaan al regent.

Mijn sportplannen heb ik er al aan aangepast. Het is de hoogste tijd, dat ik weer eens een gewichtenroutine doe. Dus, als ik Saskia heb uitgezwaaid en Katja haar vergeten Unicef geld heb gebracht, begeef ik me naar de "exercise room", zoals hij hier in huis heet.

Het is echt erg fijn, dat ik, als het buiten te slecht weer is om te sporten, ook binnen de gelegenheid heb. De televisie gaat aan op de Today Show en ik begin met een intensieve "calorie scorcher": allemaal sprongen en oefeningen, die mijn hartslag flink omhoog brengen. Deze routine duurt twintig minuten, hierna doe ik een gewichtenroutine en eindig het uur dan met de elliptische trainer.

Inmiddels is er een "tornado watch" uitgeroepen, wat betekent, dat de weersomstandigheden zo zijn, dat een tornado zich zou kunnen vormen. Het komt buiten met grote bakken naar beneden.

Gauw ruim ik mijn tassen van de reis uit en vouw de wassen op, die intussen droog zijn. Na mijn douche maak ik een "California Medley Stew" in de crockpot: rookworst, gemengde groentes en aardappelen. Wat er Californisch aan is ontgaat me, maar het lijkt me erg lekker (wordt later door iedereen bevestigd).

Ook maak ik Saskia's lunch klaar: een fluffernutter (boterham met pindakaas en Marshmallow fluff), een in partjes gesneden appel en een paar koekjes, want het is vandaag een speciale lunch: de Thanksgiving lunch.

Zowel Saskia als ik geeft helemaal niets om het voedsel, dat daarvoor op school wordt geserveerd. Mijn maag draait zich zelfs al om bij het idee: kleffe doorgekookte "kalkoen" met heel veel jus, een bolletje zoute puree, een bolletje nog zoutere stuffing, wat cranberry jelly en superdoorgekookte boontjes. Toe is er dan een bakje pompoenpudding, dat niet te pruimen is. Ik eet dus al thuis en breng Saskia haar lunch.

Het regent buiten zo hard, dat ik mijn plan om naar de school te lopen opgeef. Ik zou drijfnat aankomen, ondanks een paraplu. Als het hier regent, doet het dat ook goed! Gelukkig is er vlak voor de school nog parkeergelegenheid en ik ren naar binnen. Lekker, hoor, dit weer na het heerlijke zonnige weer, dat we in Florida genoten hebben. Het is een letterlijke plons terug in de werkelijkheid!


Je kunt het geraas van de regen goed horen:


De wegen staan blank en van Saskia hoor ik, dat ze vandaag binnen les krijgen, in plaats van in hun trailer. Het lawaai van de regen zou lesgeven daarin onmogelijk maken, bovendien bestaat het gevaar van een tornado.

Saskia heeft hoofdpijn, zegt ze, mag ze dan mee terug naar huis met mij? Natuurlijk mag dat (ik zie er ook voordeel in, want als het zo blijft regenen, kan ik haar tijdens mijn massage natuurlijk niet ophalen). Ik verdenk haar er sterk van gewoon wat van mijn complete aandacht te willen, want thuis vertoont zij geen teken van pijn. Zij heeft me echt erg gemist, merk ik, de "Mammie's" zijn niet van de lucht.


De regen is onvoorstelbaar, het geraas ervan, de hele tuin verandert in een zwembad. En dan komt er opeens een zonnestraal door de wolken en zien we de meest spectaculaire regenboog, die ik in jaren gezien heb!




Saskia en ik genieten ervan, hij duurt maar even, want voor we het weten komt het volgende onweer binnenrollen. ROY G. BIV, zegt Saskia en ik bedenk me wat een leuk ezelsbruggetje dat is voor de regenboog: red, orange, yellow, green, blue, indigo and violet.

In deze filmpjes laat Saskia ook horen, wat ze van de regenboog vindt:




Fairfax County Schools zendt een email rond, dat de naschoolse activiteiten vandaag gecanceled zijn. Ook dat werkt in mijn voordeel, want Katja zou nablijven en ik had haar niet kunnen ophalen vanwege mijn massage. Nu komt ze al om kwart over twee binnen lopen. Kai komt niet veel later doorweekt binnen na een korte wandeling terug van de schoolbus (voor het eerst dit schooljaar komt hij vroeg thuis!)!

Laura komt een massage geven en het is nodig! De hele week heb ik me veel beter gevoeld en nu zit alles weer vast, grrr! Maar het is leuk weer even bij te kletsen, tussen het adem inhouden van de pijn in.

Katja vertrekt intussen in de van naar Old Navy. Ze moet vanavond tot half elf werken. Het voelt raar om geen auto tot mijn beschikking te hebben, al heb ik hem niet nodig. Ik had nooit gedacht het te schrijven, maar ik kan niet wachten, tot ze haar eigen vervoer heeft!

Met alle drukte is deze eerste dag na de vakantie weer zo voorbij. We genieten van de maaltijd en kijken tv, iets waar Petra en ik de hele vorige week geen behoefte aan hadden. Onvoorstelbaar, dat er nu weer een hele oceaan tussen ons zit. Lang leve het internet, zo hebben we elkaar leren kennen en zo kunnen we makkelijk contact houden.

0 reacties: