Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, november 06, 2006

Teacher's Workday

Dit weekend is voor ons een vierdaags weekend, want vrijdag was het eerste kwartaal op school voorbij en dus hebben de leerkrachten twee "Teacher's Workdays" nodig om de rapporten voor te bereiden.

Rick blijft thuis om te werken aan alle electronica, die door een erg onweer deze zomer, nog steeds niet goed werken. Gelukkig krijgen we het leeuwendeel door de verzekering vergoed, want de uiteindelijke rekening is bijna $5000! Maar nu kunnen we weer in alle kamers muziek luisteren, is de temperatuur weer op de thermostaat te lezen en doen alle cameras het weer overal. Daar valt toch wat voor te zeggen, want als je het opeens niet meer hebt, blijkt hoe gewend je al bent aan al die gemakken!

Christine en ik gaan lopen in haar buurt. Al zijn er al heel wat bladeren gevallen, de kleuren zijn nog fantastisch! Ik word er helemaal blij van, die diepe schakeringen van geel, oranje en rood. Met het lage, minder scherpe, herfstlicht krijg ik er Monet neigingen van! Geen wonder, dat mensen dit alles willen schilderen.

Er is bij het Europees aandoende shopping center, Fairfax Corner, zo'n tweeeneenhalve mijl lopen van Christine's huis een nieuwe winkel geopend, waar sportkleding wordt verkocht.

"Lucy" is niet zomaar een sportkledingwinkel, echter, hun kleding is bovendien nog eens modieus. Wij zijn dus heel benieuwd en lopen er naartoe. We worden heel enthousiast ontvangen en zien meteen een heel stel leuke spullen! En een heel groot pluspunt: ze hebben extra lange broeken voor mensen, die 1 meter 75 of langer zijn (ik dus). Al mijn lange sportbroeken zijn hoog water! Jammer, dat deze winkel geen filialen in Florida heeft, want Petra zou het er vast ook erg leuk vinden.

Laura komt om me een massage te "geven". Het is als vanouds hard, ze heeft vast extra energie, want ze is vandaag gehypnotiseerd. Laura probeert al jaren te stoppen met roken, maar niets helpt. Nu heeft ze zich tot de hypnose gewend. Ze klaagt na de massage over ontwenningsverschijnselen. Ik ben heel skeptisch over dit soort dingen, het lijkt mij complete psychologische stierestront (zoals we dat hier noemen, hi hi).

Katja moet bij Old Navy allerlei papierwerk invullen en Saskia en Tabatha zien hun kans schoon om samen bij de mall te gaan shoppen.

Intussen ga ik verder met mijn opdracht voor de PSP cursus: een poster maken met een foto als achtergrond, vijf foto's op de voorgrond en tekst met de speciale effekten, die we hebben geleerd. Het resultaat:


Rick en ik gaan naar de jaarlijkse conferentie met Saskia's juf, Mrs. Esterson. Die is erg positief over haar, gelukkig! Ze moet alleen meer schrijven, nu maakt Saskia zich daar snel vanaf. Dat verbaast me, want meestal vindt ze creatieve verhalen schrijven leuk. We denken, dat het is, omdat ze graag leest en dat mag, als ze klaar is.

Verder is Mrs. Esterson zeer over haar te spreken. Ze blijft maar herhalen, hoe behulpzaam Saskia is en inderdaad is het een kind, dat graag mensen helpt. Hopelijk blijft het zo goed gaan, want dit is weer een oudere leerkracht en bij de vorige hadden we een vreselijk jaar.

De dames komen blij terug van de mall, met een aantal nieuwe truitjes. Saskia gaat bij Tabatha logeren, Katja en Angelo spelen gitaar, Kai is aan het werk aan zijn projekt voor Art (hij heeft echt talent!) en Rick en ik genieten van een rustige avond. Nog minder dan 48 uur en dan sta ik zomaar op het poederwitte strand van de Floridiaanse Golfkust. Net heb ik met Petra gesproken, die al van de heerlijke temperaturen daar geniet.


Kai's meesterwerk

PS. Marie-Anne, hartstikke leuk, dat je schreef, ik kan niet wachten meer te horen over hoe het jullie gaat! Ik heb je ge-emaild, maar de mail kwam terug, kun je mij je email adres sturen? Het mijne is Petra@wildetravels.com.

0 reacties: